FOTBAL  »  LIGA 4  »  INVESTIȚII

Incertitudinea gonește investitorii » Cum sabotează Guvernul un proiect de viitor: „Vrem să luăm clubul de la Primărie, dar toți ridică din umeri!”

Incertitudinea din fotbalul mic gonește investitorii +4   FOTO
Incertitudinea din fotbalul mic gonește investitorii

Articol de - Publicat vineri, 19 februarie 2021 17:47 / Actualizat vineri, 19 februarie 2021 18:20

GSP.ro a discutat cu reprezentantul unui grup de investitori care vor să preia un club din Liga 4 ce se afla pe loc de baraj în 2020, când competițiile de amatori au fost blocate, însă nimeni nu are un răspuns referitor la disputarea meciurilor de amatori, respectiv la play-off-urile de promovare în Liga 3

Deși mai este doar o săptămână până la începutul primăverii, situația meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3 este în aer. 

Un grup de investitori, dornici să preia un club de fotbal fruntaș în Liga 4, cu o istorie bogată și multe sezoane la nivelul ligii a doua, are o mare problemă. „Vrem să îl luăm de la Primărie, dar nimeni nu știe dacă se mai joacă anul ăsta!”, spune unul dintre reprezentanți.

Concret, traseul urmat de posibilii finanțatori a fost următorul: aceștia s-au dus la Asociația Județeană de Fotbal, Asociație care a ridicat din umeri și i-a trimis la Federația Română de Fotbal.

FRF aruncă vina pe MTS și Ministerul Sănătății

FRF nu are nici ea un răspuns clar. Asta pentru că surse din cadrul Federației spun că mingea nu este în curtea ei, ci în curtea celor două ministere, cel al Sănătății și cel al Sportului, care ar trebui să traseze o schemă clară pentru disputarea meciurilor la nivel de amatori.

GSP.ro a cerut și opinia MTS referitoare la acest subiect. Ministerul a confirmat, luni, că a primit întrebările Gazetei Sporturilor, însă nu a dat niciun răspuns la o săptămână distanță.

Doar două județe au început Liga 4 în toamnă

În toamna trecută, doar două județe din țară se încumetaseră să reia Liga 4, Brașovul și Hunedoara. Însă și ele într-un format restrâns, cu puține echipe.

GSP.ro a fost la meciul Olimpic Zărnești - Precizia Săcele, în care echipele lui Tibi Ghioane și Mihai Stere, jucători consacrați la Dinamo Kiev, respectiv FC Brașov, s-au confruntat în condiții speciale, cu efectuarea testelor COVID-19.

În tribune, puținii spectatori au respectat distanța fizică
Copiii din Zărnești nu au putut rata șansa de a vedea iar fotbal live
De după gard, o fană a gazdelor i-a zâmbit fotoreporterului GSP
Ghioane a împlinit 39 de ani pe 18 iunie
Stere va împlini 45 de ani pe 30 decembrie

Oamenii implicați în Liga 4 au trasat principalele dificultăți: amatorii vin de la locuri diferite de muncă, interacționează cu mult mai multe persoane, iar șansele de infectare cresc. 

Ce s-a schimbat: testele rapide antigen sunt acceptate

Totuși, față de 2019, situația a suferit o schimbare substanțială. Astfel, nu doar testele PCR sunt recunoscute la nivel național, ci și cele rapide.

Schimbarea a intervenit în 5 ianuarie 2021, ceea ce putea fi un semnal și al revenirii fotbalului amator. Din două motive:

⚽ Așteptarea în cazul testelor rapide durează doar 10 minute;
⚽ Costurile sunt mult mai reduse pentru un test rapid, un kit de 5 bucăți putând fi achiziționat la prețuri ce se învârt în jurul a 150-200 lei, nicidecum costul extrem de piperat al unui test PCR, care este și dublu față de un întreg pachet de teste rapide antigen.

Cu toate acestea, Guvernul nu pare să aibă, deocamdată, o soluție referitoare la acest aspect. GSP.ro va publica răspunsul Ministerului Tineretului și Sportului imediat după ce-l va primi.

Citește mai multe știri din ligile inferioare: 

Alex Ioniță II, ofertat în plin scandal de dopaj: „Să vină la noi!”

Panică în Giulești! Fum gros deasupra arenei Rapidului » Prima reacție a pompierilor: „A fost un incendiu în incinta stadionului”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
sf_gheorghe
sf_gheorghe  •  19 Februarie 2021, 18:59
Postat de ucv1948 pe 19 Februarie 2021, 18:53

Noi românii cred ca suntem mult mai proști ( sau mai corupti ) decat ceilalti europeni.

Vrei să spui, voi, oltenii!

ucv1948
ucv1948  •  19 Februarie 2021, 18:53

Noi românii cred ca suntem mult mai proști ( sau mai corupti ) decat ceilalti europeni.

138672209828437
Gelu Oanca  •  19 Februarie 2021, 18:25

In toate tarile se joaca fotbal amator, dar in Romania nu se poate.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează