FOTBAL  »  LIGA 4  »  ACADEMIA RAPID - CSA STEAUA, SÂMBĂTĂ, 19:15, TV TELEKOM SPORT 2, GSP.RO

INTERVIU Golgeterul Stelei Armatei, Andrei Predescu: "Abia aşteptăm derby-ul cu Rapid, să le arătăm cine suntem!"

Andrei își dorește ca și sâmbătă adversarii să scoată cât mai des mingea din plasă FOTO Marius Mărgărit
Andrei își dorește ca și sâmbătă adversarii să scoată cât mai des mingea din plasă FOTO Marius Mărgărit

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2017 09:00

De la juniorii Stelei, unde a început fotbalul la 8 ani, lui Andrei Predescu (21 de ani) i s-a ivit o ocazie neaşteptată, să joace un an la juniorii elveţienilor de la Grasshoppers.

S-a întors în ţară, a fost la Pandurii şi la Gaz Metan, unde a ajuns să se pregătească cu primele echipe. N-a prins însă niciun minut Liga 1, jucând doar în "C". Apoi a plecat la Liga a 2-a, la Luceafărul Oradea, unde o accidentare era să-i pună capăt carerei. Andrei Predescu s-a întors acasă, la Steaua, însă în Liga a 4-a! Iar acum este golgeterul la zi al Stelei Armatei și al "D"-ului bucureștean.

- Andrei, cum e să te întorci la Steaua după atâţia ani, dar să joci la Liga a 4-a după ce ai fost atât de aproape să evoluezi în Liga 1?
- Pentru mine a fost o ocazie extraordinară să îmi relansez cariera, chiar la echipa mea de suflet. Ştiu că sună ciudat la 21 de ani, însă după ruptura musculară suferită la Luceafărul, anul trecut, mă gândeam serios să renunţ la fotbal! Însă domnul Tică Dănilescu, cel care m-a ajutat enorm în carieră, mi-a spus despre noul proiect de la Steaua. Nici n-am stat pe gânduri. Nu doar că am început aici fotbalul, eu chiar ţin cu Steaua, am fost la zeci de meciuri în galerie! Nu contează că e în Liga a 4-a. Numele de Steaua te obligă să faci mult mai mult. Condiţiile sunt de Liga a 2-a, avem o echipă frumoasă, tânără, puternică, un staff tehnic profesionist, cu nume mari, cu experienţă la cel mai înalt nivel.

"Ei sunt Rapid?! Cu sigla şi culorile închiriate?!"

- Ce înseamnă condiţii de Liga a 2-a?
- Păi, noi avem program ca de echipă profesionistă. Antrenamente zilnice, masă, condiţii de cantonament. În ziua de meci nu ne vedem la teren cu două ore înainte, cum fac majoritatea formațiilor de Liga a 4-a. Ne întâlnim la bază înainte de prânz, mâncăm împreună, ne relaxăm, ne odihnim în cantonament, apoi plecăm la teren. Valoarea noastră, condiţiile pe care le avem, toate acestea se văd pe teren, în rezultate.

- Cu Unirea Tricolor v-aţi cam chinut, în ultima etapă.
- Da, am câştigat greu, doar 1-0, dar din cauza condiţiilor atmosferice. Plouase câteva ore continuu, terenul era plin de bălţi, trebuia să ridici mingea ca la fotbalul de plajă. Ei s-au pus pe două rânduri, au jucat foarte agresiv, au vrut să scoată maximum. În condiţii normale, am fi câştigat mult mai detaşat, ca de obicei. Sper ca Tricolor, şi nu numai ea, toate echipele!, să dea totul şi cu Rapid sau cu alţi adversari, nu doar cu Steaua!

- Acum urmează, poate, cel mai tare meci, derby-ul cu Academia Rapid.
- Da, abia aştept să intru pe teren şi să câştigăm. Nu contează că jucăm în Giuleşti, eu cred că suntem cea mai bună echipă din serie, suntem Steaua şi o să dovedim asta sâmbătă. Să nu uităm, noi am făcut scor cu echipe pe care ei abia le-au învins! Dau un exemplu: am bătut Dinamo cu 8-0, ei doar cu 2-0, cu primul gol în minutul 60.

- Petre Goge, jucătorul de la Academia Rapid, spunea că nici nu ştie dacă voi sunteţi adevărata Steaua, argumentând că ar fi trebuit să aveţi mai mulţi suporteri.
- Că noi suntem Steaua a certificat-o şi justiţia din România. Avem palmaresul, culorile, emblema. Din ce ştiu, ei sunt o echipă care a închiriat deocamdată sigla şi culorile Rapidului. Mie mi se pare foarte ciudat, cum adică să joci cu sigla şi culorile închiriate?! Aşa că să se gândească ei mai bine, să-şi pună întrebări pentru cine joacă! Suporteri avem foarte mulţi, să nu ne ducă ei grija! Că unii se duc după FCSB, formația din Liga 1, asta e altceva, nu e treaba mea. Totuși, treaba e foarte clară: noi suntem Steaua!

"Nu ne intimidează nimeni"

- La ce te aştepţi sâmbătă, în Giuleşti?
- La un meci tare, de angajament, un meci al orgoliilor. Suntem montaţi, motivaţi. Şi la final, noi şi suporterii noştri vom fi cei care se vor bucura de o nouă victorie.

- Crezi că vin suporterii Stelei în Giuleşti?
- Nu cred, ştiu, sunt sigur! Avem fani devotaţi, cei din fosta Peluză Sud vor fi alături de noi. Suporterii au mare încredere în noi şi vrem să răsplătim acest ataşament. I-am studiat deja pe adversari, ştim ce pot, însă noi suntem mai buni!

- Vorbeai de orgolii... De unde aşa ceva în Liga a 4-a, la cluburi care, practic, abia s-au înfiinţat?
- S-au transmis aceste orgolii, normal, poate în primul rând prin modul în care se manifestă suporterii, care ne cer să învingem rivalii. Apoi, în ambele echipe, e clar că există jucători care chiar ţin cu Steaua sau cu Rapid.

- E un avantaj pentru ei că au jucători mai experimentaţi, nume grele, precum Pancu sau Daniel Niculae?
- Tot respectul pentru Pancu sau Niculae, pentru ce au realizat în cariera lor! Au un lot bun, dar chiar dacă au şi jucători mai experimentaţi, cei mai mulţi nu au jucat la un nivel foarte mare. Noi suntem mai tineri, venim cu ambiţie, cu entuziasm, cu un plus de omogenitate şi, zic eu, cu valoare. În niciun caz nu vom fi intimidaţi.

- Eşti golgeter, crezi că ai devenit deja o ţintă pentru adversari?
- Nu ştiu, dar după meciul cu Unirea Tricolor am rămas cu amintiri dureroase. Au trecut toate acum, sunt pregătit. Toţi suntem, vorbim de mult despre partida asta, abia o aşteptăm! Pentru mine e primul derby, aş vrea să marchez, deși nu asta e important. Vreau doar să ajut echipa, să câştigăm, iar la final să nu aud nimic de Rapid, ci numai că se cântă despre Steaua. M-ar face cel mai fericit!

Şansa Grasshoppers

La 15 ani, lui Andrei i s-a ivit ocazia să studieze în Elveţia, la un liceu cu profil de management, care avea şi o academie de fotbal. "Am fost remarcat şi îndrumat către Academia lui Grasshoppers. Dar, după un an, s-a schimbat toată conducerea clubului, iar autorităţile elveţiene nu mi-au mai dat permis de şedere acolo. Aşa că am renunţat şi m-am întors acasă", a povestit jucătorul Stelei.

"Văd că ei zic că o să ne bată cu 2-0, 3-0. Se bazează pe faptul că suntem mai tineri, mai neexperimentaţi. O să aibă o mare surpriză!"
Andrei Predescu, jucător Steaua

"Nu mi se pare normal ca, în play-off, distanţa între cele 4 echipe să se reducă la numai 3 puncte. Dar noi suntem doar jucători, dacă aşa e regulamentul, nu avem ce face"
Andrei Predescu, jucător Steaua

19 goluridin cele 45 ale Stelei a marcat Predescu în cele 6 partide de campionat, fiind golgeterul Ligii a 4-a bucureștene

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
mdf.
mdf.  •  12 Octombrie 2017, 15:43

Tine-o tot asa Andrei! Forza Steaua

steaua1986forever
steaua1986forever  •  12 Octombrie 2017, 14:29
Postat de genius pe 12 Octombrie 2017, 13:13

Citesc si ma minunez ce ineptii pot scrie unii aici. Ati auzit de cluburi departamentale, pai asta este in acest moment steaua armatei!? In structura actuala, nu vor promova in veci si pururi in liga 1, doar daca face burleanu vreo magie, ceva!!!

Mai Geniule, eu cred ca tu esti ruda cu Mama Omida. Stii tu ca in liga a II-a sau a III-a nu apar "patroni" (asa cum iti place tie) la echipa asta? In momentul asta echipa este EXTRA-BUGETARA, nu ia 1 leu de la buget, plus are sponsori deja. Nu mai lua de bun ce spune idolul tau Nea Gigi, pe bune, nu arata prea multa scoala sa spui ce zice el...

sexilian
sexilian  •  12 Octombrie 2017, 14:13

pana una alta pari o obeala ratata,nasol e ca nu veti avea suporteri..........

Vezi toate comentariile (28)
Comentează