FOTBAL  »  LIGA 4  »  SPECIAL GSP

„Nebunia” de la Brașov! El e portarul care bate toate loviturile libere și se aseamnănă cu paraguayanul Jose Luis Chilavert

Articol de - Publicat vineri, 11 octombrie 2019 18:16

Meciul de L4 Brașov dintre Colțea 1920 și ACS Steagu Roșu a fost unul spectaculos, care s-a ridicat la nivelul așteptărilor de derby al fotbalului mic. Pentru că doar fotbalul mic i-a mai rămas Brașovului.

Gazdele de la Colțea s-au impus cu 5-1, partida având însă un moment-cheie, al cărui protagonist a fost portarul Bogdan Căucă. Acesta tinde să-și facă un renume din modul inedit în care își ajută echipa. Transformarea loviturilor libere!

În startul reprizei secunde, goalkeeperul de 23 de ani a marcat superb, de la 25 de metri, ajutându-și colegii să se desprindă pe tabelă.

"Am început «nebunia» aceasta a loviturilor libere nu cu mult timp în urmă. În ultima etapă a sezonului trecut jucam cu CSM Codlea. Era 1-1 și l-am întrebat pe Liviu Nicolae, antrenorul nostru, dacă pot să merg să bat eu. S-a uitat ciudat, dar mi-a zis să mă duc. Am marcat și am prins gustul. Cel cu Steagu Roșu a fost abia al doilea, dar promit să îmi fac o obișnuință din treaba asta!", spune portarul.

+1 FOTO

Peste 20 de penalty-uri parate

Reușita din derby-ul brașovean a venit la doar câteva momente după ce Căucă devenise deja eroul echipei, prin cealaltă parte a portretului său. I-a scos un penalty veteranului Ioan Coman, capitol la care stă mult mai bine, în cifre. 

"Fuseserăm sancționați cu lovitură de pedeapsă, corect, după un fault al lui Vișinescu, fundașul nostru central. I-am parat execuția lui Coman. Am prins «aripi» și am mers apoi să bat lovitura. La penalty-uri apărate stau deja mult mai bine. Am peste 20 de-a lungul timpului. Sper să ajung din urmă și cu golurile marcate, mă antrenez la fiecare ședință de pregătire pentru asta. Rămân și bat de la diferite distanțe. De fapt, nu vreau să îmi egalez penalty-urile parate cu golurile marcate, aș vrea să dau înainte cu ambele!".

67 de goluria marcat de-a lungul carierei Jose Luis Chilavert, dintre care 8 pentru naționala Paraguay

Bară cu FCSB 

Căucă a fost foarte aproape să marcheze din lovitură liberă într-un meci special al echipei sale, amicalul cu FCSB din această vară. La scorul de 1-0 pentru roș-albaștri, portarul a cerut din nou permisiunea să execute din preajma careului advers, din păcate pentru el mingea lovind bara. Scorul final al meciului a fost 7-0 pentru echipa antrenată, la acea vreme, de Bogdan Andone.

Jucătorul este și căpitan al celor de la Colțea 1920 Brașov, o echipă alcătuită în marea majoritate de tineri proveniți din propria academie, formată în protocol cu celebra Celta Vigo din Spania. De altfel, în urma clasificării realizate de FRF în această vară, Colțea este a șaptea academie la nivel național.

Produs al lui FC Brașov

Căucă este însă un produs al Centrului de copii și junori al lui FC Brașov, pentru care nu a apucat să debuteze în L1, însă a strâns 20 de meciuri în Liga 2, până în 2017, la intrarea clubului în faliment. A fost dorit de UTA Arad, însă a ajuns la Hărman, iar apoi la formația actuală, Colțea 1920.

"Știu de paraguayanul Jose Luis Chilavert și de brazilianul Rogerio Ceni. Ei erau portarii cu goluri din lovitură liberă. Pe primul l-am prins mai puțin, dar goluri de-ale lui Ceni am văzut destule".

1.237 de meciuriare portarul brazilian Rogerio Ceni, retras în 2015, care a jucat pentru Sao Paulo și pentru naționala țării sale, marcând 131 de goluri, toate din lovitură liberă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
rivaldinho
rivaldinho  •  11 Octombrie 2019, 19:23

Trebuie sa mai slabeasca.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează