FOTBAL  »  LIGA 4  »  LIGA 4

Probleme pentru CSA Steaua și echipele care luptă pentru promovare în Liga 3! Totul depinde de Guvernul României

Steaua e lider în Liga a 4-a +12   FOTO
Steaua e lider în Liga a 4-a

Articol de - Publicat miercuri, 24 iunie 2020 15:15 / Actualizat miercuri, 24 iunie 2020 15:24

Preşedintele AMFB, Marian Lumânare, recunoaşte: „La Liga 4 nu putem îndeplini condiţiile din protocolul FRF, aşteptăm ca Guvernul să adopte măsuri mai blânde pe 1 şi 15 iulie".

Nici ultima şedinţă a Comitetului Executiv AMFB, din 18 iunie, nu a lămurit clar cum se va disputa play-offul pentru barajul de promvare din Liga a 4-a. Deocamdată e haos, totul e cu „poate", "să vedem" sau "dacă".  Cluburile implicate, CSA Steaua, Rapid 1923, Bucharest United, Progresul şi AFC Asalt (în ordinea clasamentului), au avut o întâlnire consultativă, unde s-au stabilit posibilele date de joc, dar încă nu au primit oficial nimic de la AMFB. În principiu, play-off-ul s-ar juca pe 18, 22 şi 26 iulie, fiindcă pe 27 iulie trebuie anunţată campioana, pentru barajul spre Liga a 3-a.

VIDEO. Se lucrează în trei ture la stadionul Ghencea, inaugurarea e programată pentru toamna acestui an

„Să vedem ce va fi după 1 iulie"

Marian Lumânare, preşedintele AMFB, recunoaşte că „la Liga a 4-a, nu putem respecta protocolul de la FRF. Ei sunt profesioniști, noi nu avem condițiile lor. Aşteptăm încă, să vedem, poate că pe 1 şi pe 15 iulie preşedintele Iohannis şi Guvernul vor mai relaxa condiţiile pentru a putea să jucăm şi noi, la Liga a 4-a.Deocamdată văd că sunt iar tot mai multe cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Nici noi nu ştim încă ce va fi. Să vedem ce relaxări se vor anunţa la aceste două date şi atunci vom putea transmite ceva mai concret şi cluburilor. Pentru că noi vrem să respectăm şi condiţiile minime de siguranţă a sănătăţii celor implicaţi".

Clasament Liga 4 - București

  • 1. CSA Steaua 54p
  • 2. Rapid II 47p
  • 3. Bucharest United 46p
  • 4-5. Progresul 40p
  • AFC Asalt 40p

Se va organiza un meci de baraj între locul 4, CS Progresul București, și locul 5, AFC Asalt, formații aflate la egalitate de puncte.  În play-off, Steaua va intra cu 3p, Rapid II cu 2p, Bucharest cu 1p și câștigătoarea barajului cu 0p. 

Steaua şi Rapid au început pregătirea

Deocamdată, primele două echipe din clasament, Steaua şi Rapid 1923, au reluat antrenamentele. Au făcut şi testări, dar nu ştiu ce va urma, aşteaptă lămuriri de la AMFB. 

„Noi nu am băgat încă băieţii în cantonament, fiindcă nu ni s-a comunicat nimic. Dar am cerut celor de la AMFB să ia măsuri de siguranţă dacă totuşi se joacă. Să nu ne trezim că FRF nu ne acceptă la baraj fiindcă nu s-au respectat protocoalele! Cu 30 de zile înainte de începerea competiţei trebuia să intrăm în cantonament, să facem teste. Cum să mai facem asta, dacă vrem să jucăm prima etapă pe 18 iulie? Nu mai e timp!", a spus un reprezentant al CSA Steaua. 

Steaua vrea să fie declarată deja campioană, dar nu se poate face asta acum. Doar dacă nu s-ar juca, din cauza condiţiilor, am putea lua în calcul această variantă. Dar mai e timp
Marian Lumânare, preşedinte AMFB

FOTO. Imagini de la stadioanele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf

+8 FOTO

Citește și: 

EXCLUSIV Schimbare RADICALĂ pentru Stadionul Steaua! + Ce se întâmplă sub Peluza Sud

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
liviuemil
liviuemil  •  24 Iunie 2020, 22:50
Postat de steaua_1947 pe 24 Iunie 2020, 18:37

Marian Lumânare, preşedintele AMFB, trebuie să pună punct competiției, altfel să își asume costurile și consecințele dacă sunt persoane care se îmbolnăvesc. Este evident că există un risc penal în cazul lui Marian Lumânare. Marian Lumânare riscă dosar penal și chiar închisoare.

Baiu baioneta, tu ce ai face daca ai fi in locul lui ?

870797579666969
Ernest Pap  •  24 Iunie 2020, 18:51

Dacă „ Totul depinde de Guvernul României ” scriu cu majuscule SUNTEȚI PIERDUȚI !!! Guvernul = Adunătura asta de incompetenți care nu știu cum să umfle conturile din sleahta lor politică , vă asigur că n-o să facă nimic pentru voi

steaua_1947
steaua_1947  •  24 Iunie 2020, 18:37

Marian Lumânare, preşedintele AMFB, trebuie să pună punct competiției, altfel să își asume costurile și consecințele dacă sunt persoane care se îmbolnăvesc. Este evident că există un risc penal în cazul lui Marian Lumânare. Marian Lumânare riscă dosar penal și chiar închisoare.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează