FOTBAL  »  LIGA 4  »  CSA STEAUA

Talpan se duce peste Burleanu! Cum vrea s-o scoată pe FCSB din Liga 1

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 02 iunie 2018 09:00

Juristul CSA a solicitat o întâlnire cu președintele Federației, pe care speră să-l convingă s-o scoată pe FCSB din Liga 1.

Florin Talpan i-a luat lui Becali marca Steaua, îi cere despăgubiri de 36 de milioane de euro și tot nu se oprește, litigiile continuă. Juristul Clubului Sportiv al Armatei crede că poate obține dintr-o întâlnire față în față cu președintele Federației ceea ce nu a realizat cu memorii.

Vrea în Liga 1

A cerut o întâlnire cu Răzvan Burleanu și așteaptă confirmarea din partea șefului FRF. Argumentul principal al lui Talpan se sprijină pe procesele pe care le-a câștigat până acum împotriva FCSB. El consideră că din moment ce justiția a stabilit că societatea lui Becali nu a preluat în 2003 drepturile asupra numelui Steaua, și a devenit o entitate nouă, FCSB, atunci gruparea aceasta nu putea moșteni nici locul din prima ligă.

Steaua reală s-ar fi desființat atunci, în 2003, deci locul ei din Divizia A ar fi rămas liber, potrivit demonstrației juristului CSA. El crede că-l poate convinge pe Burleanu într-o discuție directă. Clubul lui Becali ar fi înlocuit în Liga 1 cu CSA Steaua, formația aflată acum în Liga a 4-a, implicată în lupta cu Academia Rapid pentru promovarea în L3.

Se bate și pentru Liga a 3-a!

Talpan s-a implicat și în lupta din "D": a depus un memoriu prin care solicită ca noii giuleșteni să piardă toate meciurile cu 0-3 pentru folosirea neregulamentară a fotbaliștilor cu experiență: Pancu, Daniel Niculae, Maftei. Ei nu ar fi fost legitimați la Academia Rapid, ci la o societate nonprofit, Rapid Redivivus, care nu ar fi sinonimă cu clubul implicat în campionat, susține juristul.

El a anunțat că Steaua lui e dispusă să continue litigiul acesta până la Tribunalul de la Lausanne, dacă FRF nu-i va da dreptate. Ar fi primul proces din Liga a 4-a românească trimis la TAS, după o serie lungă de cazuri în care judecătorii din Elveția au decis campioana, cine retrogradează și lista cu echipele participante în cupele europene.

Talpan are 20-2 în meciul cu Gigi

Disputa Talpan-Becali a devenit deja clasică, Gigi îl consideră pe jurist vinovatul principal pentru că echipa lui a devenit FCSB. Colonelul a câștigat și un proces pentru calomnie, în care Curtea de Apel a stabilit că Becali ar trebui să-i plătească 30.000 de euro lui Talpan. Gazeta a scris în urmă cu trei săptămâni că juristul CSA avea 19-2, scorul din procesele cu Gigi.

Între timp s-a făcut 20-2, pentru că Tribunalul a soluționat în favoarea CSA încă o luptă: Becali susținea că despăgubirile pentru utilizarea neautorizată a numelui Steaua se pot calcula doar pe 3 ani, nu pe 10, cum pretindea Talpan. Judecătorul a stabilit că despăgubirile se vor calcula pe 10 ani, între 2004 și 2014. CSA cere 36 de milioane de euro.

A pregătit și dosarul pentru UEFA

Lupta lui Talpan cu FCSB depășește instanțele din România, se extinde și la UEFA. Juristul a pregătit un dosar pentru federația europeană, pe care încearcă s-o convingă să elimine clubul lui Becali din cupele europene, din același motiv pentru care Burleanu ar trebui să-l scoată din Liga 1: nu e și nu a fost Steaua, deci a preluat ilegal statutul vechiului club al militarilor. Florin a făcut și o confuzie într-o declarație recentă de la TV Digi Sport: a susținut că FCSB are un coeficient care o face cap de serie la tragerea la sorți din Europa League grație performanțelor din trecut, inclusiv câștigarea Cupei Campionilor și a Supercupei Europei, ceea ce este fals.

Coeficientul e calculat doar pe baza rezultatelor din Europa pe ultimii 5 ani, istoricul atât de îndepărtat al unui club nu e luat în considerare.


Florin Talpan

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (106)
109684413202521
Cornel Brincoveanu  •  03 Iunie 2018, 09:08

O intrebare ? E vreun sociolog , psiholog, psihiatru sau altcineva care sa faca o analiza pe portretul lui Talpan ? Ca l-am vazut cu totii mai sus! Ba nene , voua vi se pare o figura de om sanatos la cap? Intreb si eu , nu dau cu paru ' ! Daca e printre voi un specialist, dar pe bune , nu cu mistocareala ca n-are sens ! Ce credeti voi despre fata lui , ce va inspira ? Multumesc anticipat ! GIGI KOREEANU'

rocky2
rocky2  •  03 Iunie 2018, 00:45
Postat de DM Bob pe 03 Iunie 2018, 00:39

TALPAN ASTA NU E CUMVA BOLNAV ? NU REALIZEAZA CA LUPTA CONTRA TARII SI POPORULUI ROMAN ? ASTA AJUNGE NR.1 PROCESOMAN IN LUME PRECUM NADIA IN GIMNASTICA,ILIE SI SIMONA IN TENIS !!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

108992139590592
DM Bob  •  03 Iunie 2018, 00:39

TALPAN ASTA NU E CUMVA BOLNAV ? NU REALIZEAZA CA LUPTA CONTRA TARII SI POPORULUI ROMAN ? ASTA AJUNGE NR.1 PROCESOMAN IN LUME PRECUM NADIA IN GIMNASTICA,ILIE SI SIMONA IN TENIS !!!

Vezi toate comentariile (106)
Comentează