FOTBAL  »  LIGA 4  »  DECIZIE

Verdict pentru CSA Steaua, după ce Florin Talpan a cerut „înghețarea” sezonului din Liga 4 » Decizia AMFB

CSA Steaua va disputa și în acest an un play-off în Liga 4 +8   FOTO
CSA Steaua va disputa și în acest an un play-off în Liga 4

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iunie 2020 15:44

AMFB a decis modul în care se va încheia actualul sezon din Liga 4. Dorința celor de la CSA Steaua de a se „îngheța” sezonul actual nu a fost respectată.

  • Florin Talpan și Marian Lumînare au fost, în ultimele zile, protagoniști într-un duel încins al declarațiilor. Juristul CSA Steaua a propus „înghețarea” campionatului și promovarea imediată a roș-albaștrilor, care sunt lideri în Liga 4 București;
  • Lumînare n-a fost de acord, iar de aici și până la startul unui clinci verbal deosebit de dur n-a mai fost decât un pas. Atacurile pe care cei doi le-au susținut în presă nu au fost singulare;
  • AMFB a trimis o înștiințare la sediul CSA Steaua, în care amenința echipa Armatei chiar cu „excluderea din competițiile în curs” dacă vreun oficial „afectează, în orice fel, imaginea unei competiții prin săvârșirea unei fapte de natură să ducă la discreditarea acesteia”.

Astfel, pentru a se decide campioana Ligii a 4-a din București se va organiza un play-off între primele 4 clasate. Partidele se vor disputa într-o singură manșă.

Întrucât formațiile care se clasează în acest moment pe locurile 4 și 5 - Progresul București și AFC Asalt - sunt la egalitate de puncte, în prealabil va exista un meci de baraj între aceste două echipe.

De asemenea, în ședința de astăzi s-a luat hotărârea ca nicio echipă din ediția actuală de Liga 4 să nu retrogradeze.

„Liga 4 va continua, atunci când măsurile impuse de Guvern vor putea fi îndeplinite, printr-un turneu play-off între primele patru echipe clasate, în formatul aprobat în august 2019, câștigătoarea acestui turneu urmând a reprezenta municipiul București la barajul pentru promovarea în Liga 3. 

Având în vedere că ocupantele locurilor al patrulea și al cincilea se află la egalitate de puncte, acestea vor disputa un meci de baraj, într-o singură manșă, câștigătoarea acestuia urmând a ocupa locul al patrulea și a avea dreptul de a participa la turneul sus-menționat. 

Restul jocurilor nedisputate, contând pentru ediția 2019-2020, nu vor mai avea loc, clasamentul, de la locul al șaselea în jos, urmând a fi cel din momentul opririi jocurilor. De asemenea, având în vedere că nicio echipă din Liga 5 nu va promova în ediția 2020-2021 a Ligii 4, niciuna dintre participantele în editia 2019-2020 a Ligii 4 nu va retrograda”

Comunicatul AMFB

Clasamentul din Liga 4:

EchipăPuncte
1. CSA Steaua54
2. FC Rapid 192347
3. ACS Bucharest United46
4. Progresul București40
5. AFC Asalt40

FOTO Imagini noi din Ghencea: au fost montați turnicheții

+4 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 4:

Daniel Pancu aruncă bomba pentru CSA Steaua: „Ne dorim foarte mult asta, e stipulat clar în regulament”

CSA Steaua pregătește o lovitură importantă! Îl vrea pe fostul golgeter din Liga 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
steaua_1947
steaua_1947  •  29 Iunie 2020, 23:41

Înainte, Steaua! Jos clona fecesebistă din Berceni!

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  01 Iunie 2020, 23:39
Postat de red47army pe 01 Iunie 2020, 19:10

Steaua nu este singura echipa primita in liga a 4a, si rapid 2 si carmen au fost primite tot direct, deci n-are nici o legatura liga a 5 a Steaua e la nivel de liga a 2-a ce sa caute intr-o liga amatoare?

Daca csa era de L2 promova de acum 2 ani, nu va facea rapid *** De L2 doar ca buget, si ala de la stat, ceea ce e o aberatie pt o ECHIPA DE AMATORI. Un mic abuz ca si INFIINTAREA voastra direct in L4. Carmen e echipa aia pe care au distrus-o comunistii ca sa ii luati locul in 47 si acum v-au platit polita.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

farasportincazarma
farasportincazarma  •  01 Iunie 2020, 19:28
Postat de red47army pe 01 Iunie 2020, 19:19

Guvernul Ungariei investește in sport atat in fotbal cat si in fotbal, la Csm Bucuresti ***

Guvernul Ungariei nu investeste in port prin intermediul armatei si politiei pentru ca a desfiintat de mult odioasele unitati militare sportive staliniste ale armatei (CSA) si militiei (Dinamo). Dar pentru fanaticii CSA este imposibil sa inteleaga!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează