FOTBAL  »  LIGA 2  »  ANTRENOR

Grigoraș revine: a fost prezentat în vestiarul noii sale echipe! » Interviu EXCLUSIV: "Am ezitat la oferta lui Becali"

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 septembrie 2018 10:20

Petre Grigoraș, 53 de ani, a revenit pe bancă și a preluat-o pe SSC Farul, echipă de la care fusese îndepărtat în vară, după ce o promovase în Liga a 2-a.

Antrenorul a fost prezentat în fața jucătorilor și a condus antrenamentul echipei de pe locul 15 în Liga a 2-a. Acesta va fi ajutat de Marian Dinu, fost jucător și antrenor al constănțenilor.

"Au venit cinci, șase mii de oameni la ultimele meciuri din Liga a 3-a, ceea ce Farul n-a avut nici în primul eșalon în ultimii 10-15 ani! Și erau foarte mulți copii. Deci există interes major. Sigur, e și echipa lui Gică la Ovidiu, unde face o treabă senzațională. Totuși, acolo e un club privat, în Constanța e un dor imens de Farul! Nu uitați că am început la Farul, cu care am reușit acea promovare fantastică în liga întâi împotriva tuturor, am obținut apoi un loc cinci și am jucat finala Cupei României, adică cele mai bune performanțe din istoria clubului"Petre Grigoraș pentru Gazeta Sporturilor de azi

De-a lungul carierei, Grigoraș a mai antrenat la Farul, FC Onești, Poli Iași, Pandurii, CFR Cluj, Oțelul, ASA Tg. Mureș și Poli Timișoara.

Grigoraș: "Am ezitat la oferta lui Becali"

Într-un amplu interviu acordat azi Gazetei Sporturilor, antrenorul a vorbit despre cariera lui, planurile de viitor și despre cele mai importante oferte refuzate, printre care de la FCSB în 2010. 

Iată un fragment din interviul publicat integral doar în ediția tipărită de astăzi: 

- Astăzi vă simțiți pregătit să preluați o echipă de top, după experiența nereușită de la Cluj?
- Sunt gata să preiau orice echipă. Absolut orice echipă! Sunt destul de puternic pentru a avea succes. Sigur, raportat la buget și calitate. Că nu pot spune că pot lua titlul în Spania cu Betis Sevilla, de exemplu!

- Ați avut, de-a lungul timpului, oferte importante, pe care le-ați refuzat?
- Steaua în 2010, Arabia Saudită în 2009 și 2012. În zona arabă am evitat să merg fiindcă am înțeles că e o căldură infernală, capitol cu care nu mă împac deloc.

- Și Steaua?
- Am ezitat. Marea majoritate a antrenorilor se urcă imediat în mașină când îi sună Gigi Becali și întreabă doar la ce oră trebuie să ajungă la Palat! E drept, a fost atunci un telefon surprinzător din partea patronului Stelei. Am zis că sunt de acord, dar am cerut o zi în plus de gândire. Lotul nu era conturat, știam că acolo nu există altceva decât titlul. Sigur, Becali ar fi făcut întăriri, mă încântase ideea, însă n-a mai așteptat răspunsul meu final. A plecat trenul. Nu-mi pare rău, fiindcă în octombrie 2010 am preluat Pandurii, unde am avut plăcerea de a lucra cu niște jucători senzaționali, ajunși în scurt timp și la națională.

Interviul integral cu Petre Grigoraș poate fi citit AICI

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
785878198278829
Stefan Alexescu  •  21 Septembrie 2018, 14:23

Grigoras, Grigoras cel mai tare din oras. De data asta orasul e Constanta. La cat mai multe orase dom` Grigoras.

284891028998777
Doru Tanase  •  21 Septembrie 2018, 12:46

Bine ai revenit Domnule Petre Grigoras! Iubitorii fotbalului din Constanta va apreciaza si spera ca Farul sa ajunga din nou in Liga1 alaturi de d-voastra. Mult succes, noi vom avea grija sa umplem stadionul la cat mai multe meciuri!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează