LIGA B    •   ASU POLI TIMIȘOARA - FARUL 1-0

Revoltător! Cum arată «ambulanțele» din Liga 2: o dubă și Seat fără dotarea necesară

Articol de — Andrei Crăiţoiu Luni, 08 Octombrie

ASU Poli Timișoara s-a impus pe teren propriu, 1-0 cu Farul, într-un meci din etapa a 10-a din Liga a 2-a. La meci, oficialii timișoreni au transformat două mașini personale în ambulanțe, iar arbitrul a permis startul partidei.Au trecut 2 ani și jumătate de la decesul jucătorului dinamovist Patrick Ekeng, dar cei implicați în fotbalul românesc n-au învățat lecía! Sâmbătă la prânz, la meciul dintre ASU Poli Timișoara și Farul, observatorul de joc Radu Bitea din Oradea, dar mai ales arbitrul partidei, Florin Andrei, din Târgu Mureș, au permis startul partidei deși la stadion nu erau două ambulanțe, așa cum solicită în mod clar articolul 54 din Regulamentul de organizare a activității fotbalistice, aprobat de Federație!

La ora 12:00, ora de debut a întâlnirii, la stadion era un singur echipaj medical! Arbitrul nu a permis startul partidei și a decis amânarea jocului cu 15 minute.

Ca să nu piardă meciul la "masa verde", bănățenii au găsit repede o soluție absolut șocantă: au adus două mașini personale pe pista stadionului, o dubiță Volkswagen și un Seat. Au scos două foi de hârtie A4 care aveau imprimate câte o cruce de culoare neagră și le-au pus în geam.

În prima fază "centralul" n-a fost de acord cu mișcarea timișorenilor, dar la insistențele gazdelor a dat până la urmă drumul la meci, care a început cu un fault violent și-un "roșu" pentru Moise de la Farul.

Niciuna dintre mașinile prezente la stadion și transformate în ambulanțe pentru a nu pierde meciul cu 3-0 la "masa verde" nu avea nicio dotare necesară pentru intervenție! Gazeta a încercat, sâmbătă și duminică, în mai multe rânduri să ia legătura cu observatorul de joc, Radu Bitea din Oradea, dar fără rezultat.

Rezultate etapa a 10-a

clipboard01

Clasament Liga 2

clipboard01

Comentarii (1 ) Adaugă comentariu

Francisc Dascal  •  08 Octombrie 2018, 15:51

Acum F.R.F si L.P.F ar trebuii sa intervina,rezultatul trebuie anulat si la masa verde 3-0 pentru Farul.Arbitrul trebuie suspendat mimim 6 luni .Observatorul federal 1 an.

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase