FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

16 zile până la Suedia - România » Vasile Mogoș se roagă în fiecare zi să prindă lotul definitiv al României: „Am și eu o întrebare. Când se anunță lista finală?” :)

Vasile Mogoș urcă foarte des în ofensivă la Cremonese +3   FOTO
Vasile Mogoș urcă foarte des în ofensivă la Cremonese

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2019 09:11

Vasile Mogoș (1,86 metri) e plin de tatuaje și pare un tip fioros, dar a plâns când a aflat că e pe lista convocărilor de principiu pentru „dubla” cu Suedia și Feroe.

  • Suedia - România se joacă pe 23 martie, de la ora 19:00, la debutul în preliminariile Euro 2020. 

Plecat de la vârsta de 6 ani din România în Italia, unde s-a stabilit cu familia, tata mama, fratele și cele trei surori, Vasile Mogoș (26 de ani) a luat-o de jos în fotbal, din liga a 5-a. Acum joacă la Cremonese, în Serie B, și a ajuns pe lista lărgită a lui Contra pentru primele partide din preliminariile Euro 2020.

- Vasile, cum ai aflat că ești pe lista convocaților de principiu pentru meciurile cu Suedia și Feroe?
- M-a chemat la birouri secretarul clubului Cremonese, după un antrenament. Avea o hârtie în mână. Credeam că e vreo amendă. Când mi-a zis că sunt pe lista posibililor convocați la naționala României, am început să plâng. El mă întreba de ce plâng. "Nu ai cum să înțelegi ce înseamnă asta pentru mine", i-am spus eu. Și acum, când vorbim despre asta, chiar sunt emoționat.

"Un vis vechi de 7 ani"

- Ce însemnă asta pentru tine?
- Sunt aproape de un vis pe care îl port în mine de 7 ani. Aveam 19 ani când a venit la noi un văr al meu și mi-a adus un tricou pe care scria mare, "România". Și mi-a zis: "Curaj! Hai, că nu se știe!". Jucam în Liga a 4-a, nici nu visam eu la națională. De atunci am început să mă gândesc, să muncesc, sperând că într-o zi se va întâmpla o minune.

- Ai intrat cu pieptul umflat a doua zi, în vestiar?

- Eram mândru, nu îngâmfat. Cine mă cunoaște știe că sunt un tip umil, nu îmi place să mă dau mare. Deocamdată e un pas. M-au felicitat toți colegii de la Cremonese. Le-am mulțumit și eu, le-am și spus că fără ei nu aș fi ajuns aici. Nu poți face nimic în fotbal fără ajutorul echipei.

- Ai fi dezamăgit să nu rămâi pe lista finală?

- Îți dai seama că da, după cât de mult s-a discutat despre asta în ultima vreme. Tata numai despre asta vorbește. Nu-mi doresc decât ca domnul Contra să îmi dea o șansă, să ajung la echipa României. După aceea știu că totul va depinde de mine. Să mă antrenez cu cei mai buni jucători din România ar fi fantastic. Uite, simt că mă iau emoțiile și acum, când vorbesc despre asta.

Vasile Mogoș și tatuajele sale
+4 FOTO

"Știu ce însemnă concurența"

- O să ai concurență, e un alt nivel.
- Sunt conștient de asta, însă am pornit de jos, sunt învățat cu greul. Știu că pe postul meu, fundaș dreapta, sunt jucători foarte buni, Benzar, care e foarte ofensiv, Manea, care deși e foarte tânăr este un fotbalist valoros. E normal să fie concurență la națională. Important e să fim uniți. Nu contează cine intră, echipa e pe primul loc și calificarea la Euro 2020, bineînțeles. Mi-aș dori enorm să fiu și eu acolo. Și mă rog în fiecare zi și pentru asta. Sunt un tip credincios, am moștenit asta de la mama.

- Ești plin de tatuaje ai chiar și un piercing pe piept.

- Am început să le fac abia pe la 18-19 ani, când n-am mai stat cu ai mei, că eram tot plecat cu fotbalul. Tata nu mă lăsa, mi-a zis că mă omoară dacă mă prinde cu tatuaje. Pe primele am reușit să le ascund sub îmbrăcăminte, o vreme. După aceea și-a dat seama, le-a văzut. Mi-a tras o înjurătură românească și asta a fost. Știe că sunt un băiat cuminte, cu capul pe umeri. Ce să fac?, îmi plac tatuajele... Am văzut că și Mitriță are foarte multe.

"Număr zilele"

- Tu câte ai?
- Le-am pierdut numărul. Am pe față, pe spate, pe picioare. Pe mâna dreaptă am cruci, pe Sfântul Vasile, pe dreapta pe părinții mei, pe spate familia.

- Ai parte de chiar așa multe amenzi la Cremonese, de te-ai speriat când ai fost chemat, când cu convocarea?
- Nu sunt amenzi de la club, ci de la poliția din Cremona. Am mereu probleme cu parcarea, prin centru, că nu prea găsesc locuri. Și azi, când am plecat de acasă spre antrenament, m-am trezit cu una în geam, 30 de euro. Din august, de când am venit la Cremonese, cred că am dat vreo 400 de euro pe amenzi. Am și eu o întrebare. Când se anunță lista finală a jucătorilor convocați?

- Săptămâna viitoare.
- Abia aștept. Încă niște zile de emoții. Numai la asta mă gândesc. Crede-mă, vreau doar să fiu sănătos, să joc bine la echipa de club și să fiu convocat la națională.

+4 FOTO

"Când eram mic îmi plăcea de Sânmărtean. De la națională nu mă știu decât cu George Pușcaș. Ne-am cunoscut pe teren, în meciul direct, când am și marcat. Un băiat super și un fotbalist foarte bun"

"Am jucat meci de meci titular și integralist la Cremonese, cu gândul la națională. Când eram junior mă întrebau dacă aș juca pentru Italia. Le-am spus mereu că gândul meu e doar la naționala României"

Vasile Mogoș, fundaș Cremonese

Vasile Mogoș și tricoul de la care a început să viseze la națională
+4 FOTO
Vasile Mogoș și tricoul de la care a început să viseze la națională

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează