FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA-SUEDIA

17 zile până la România-Suedia » Până vine meciul, Alex Mitriță se odihnește! Cine ar trebui să fie titular, el sau Florinel Coman?

Articol de , , - Publicat marti, 29 octombrie 2019 09:00

Micuțul atacant Alexandru Mitriță a devenit arma principală a naționalei a jucat în America pe 23 octombrie, cel mai recent, și nu va mai avea niciun meci înaintea duelului decisiv pentru calificarea la Euro, cu Suedia, din 15 noiembrie.

  • România - Suedia se joacă pe 15 noiembrie, iar Spania - România va avea loc pe 18 noiembrie. Ambele partide se vor juca de la ora 21:45 și vor fi liveTEXT și foto pe GSP.RO și în direct pe ProTV.
  • Fanii României își pot cumpăra bilete pentru cele două partide de pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro.

Mitriță a fost cel mai bun de pe teren în egalul cu Norvegia, 1-1 la București, și el ar fi speranța că România s-ar mai putea califica la Campionatul European din preliminariile obișnuite, fără să mai aștepte eventualul baraj de pe urma Ligii Națiunilor. Nu e însă clar dacă suporterii mai sunt îndreptățiți să aștepte salvarea de la Mitriță, din cauza programului ciudat pe care-l are olteanul.

Antrenamente și relaxare

El e în vacanță și așa se va pregăti pentru disputa cu Suedia, de pe 15 noiembrie! A evoluat pentru clubul său, New York City, pe 23 octombrie, într-o partidă pierdută cu Toronto, 1-2. Echipa lui Mitriță nu a prins play-off-ul din liga nord-americană, motiv pentru care a încheiat sezonul, așa că toți fotbaliștii au plecat în vacanță. Alex va aduna 22 de zile libere până la partida cu Suedia! Mai poate fi el într-o formă optimă pentru un joc atât de important, hotărâtor?

Se va antrena pentru o vreme la Craiova, sub comanda lui Pițurcă. Există informația, din surse apropiate de jucător, că și-ar fi programat și o scurtă vacanță în Dubai. Apoi va ajunge la Mogoșoaia înaintea celorlalți "tricolori", pentru a continua pregătirea alături de staff-ul lui Contra. Doar antrenamente, niciun meci oficial, niciun motiv de presiune, întrucât micuțul atacant nu va fi implicat în vreo competiție.

"Să joace Coman!"

Basarab Panduru a analizat situația lui Mitriță într-un comentariu de la Telekom Sport: "Pentru Contra, e foarte complicat cazul. Bine, am înțeles că Mitriță se va antrena la Craiova, doar că aia nu mai este echipa lui. Asta contează! Ar fi fost altceva dacă s-ar fi pregătit cu New York City într-o perioadă în care ar fi fost suspendat. Așa, merge la antrenamentele Universității știind că el e în vacanță acolo, spre deosebire de ceilalți fotbaliști de pe teren".

Panduru a făcut și o recomandare: "Nu mi s-ar părea foarte grav să lipsească Mitriță, fiindcă a apărut o soluție excelentă pentru postul de extremă stânga: Florinel Coman. M-a impresionat în meciul cu Hermannstadt, e primul jucător din Liga 1 căruia i-aș da nota 9 pentru prestația dintr-un joc. Nu chiar 10, nici chiar așa! Dar Cosmin se poate baza pe Coman!".

  • Mitriță s-a transferat în februarie 2018 de la Craiova la New York, pentru 8 milioane de dolari

9meciuri și două goluri a adunat Mitriță în echipa națională

Cine crezi că trebuie să fie titular la națională?

Alexandru Mitriță
Florinel Coman

I se tocește forma bună?

Pauza lui Mitriță apare tocmai după o vreme în care Alex se descurcase excelent și la club, și la națională. A marcat 12 goluri în 29 de partide bifate la New York, deși echipa lui a înregistrat un sezon slab, a ratat calificarea în play-off. A înscris și pentru "tricolori" în meciul cu Norvegia, în care a deschis scorul. Nordicii au egalat în prelungirile acelei partide. Acum ar trebui să-și păstreze condiția fizică și concentrarea fără să joace vreun meci în 22 de zile, câte se acumulează între ultima partidă din America și întâlnirea cu Suedia.

"L-a exclus pentru indisciplină"

Contra l-a folosit pe Mitriță ca titular în prima partidă din preliminarii, 1-2 în Suedia, l-a schimbat după prima repriză și apoi nu l-a mai chemat până la etapa cu Insulele Feroe, din deplasare, disputată recent. Mitriță a fost trimis pe teren în minutul 69 în Insulele Feroe și a înscris un gol în victoria cu 3-0. După trei zile a marcat și acasă, cu Norvegia. Selecționerul a insistat, în perioada în care nu îl chema pe Mitriță, că "americanul" ar avea de suferit din cauza diferenței de fus orar, de aceea nu l-ar putea folosi la capacitatea lui normală în Europa, după timpul petrecut în avion și după schimbarea orei. Randamentul bun din SUA l-a determinat pe Contra să apeleze iar la "pitic", el a confirmat și la națională, așa că acum îi greu selecționerului să-l mai ocolească. "Mitriță a dispărut din lot dintr-un motiv legat de indisciplină, dar Cosmin i-a arătat că ușa naționalei a rămas deschisă", a comentat la DigiSport Stoichiță, directorul tehnic al naționalei.

17 zile până la România-Suedia » Până vine meciul, Alex Mitriță se odihnește! Cine ar trebui să fie titular, el sau Florinel Coman?

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT ÎN GRUPA ROMÂNIEI

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta Norvegia

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (37)
ray51
ray51  •  31 Octombrie 2019, 13:06

Deocamdata Piticul ne-a salvat si ne-a aratat ca stie fotbal. El 'croseteaza' cu adversarii ceea ce n-a mai facut de multa vreme nici un fotbalist roman. Avem nevoie de unul ca el.

vishnu
vishnu  •  30 Octombrie 2019, 18:17
Postat de vishnu pe 30 Octombrie 2019, 18:09

Erata: a castigat conferinta de est, nu de vest. Drept urmare s-au calificat direct in faza finala si au o mica pauza pana joaca cei de pe locurile 2-7 in playoff. Pauza care ii pica numai bine sa poata schimba fusul orar.

M-am uitat mai bine despre ce e vorba: dupa castigarea sezonului regulat al conferintei de est, NYC a fost eliminata in semifinalele playoff-ului conferintei de est, nu ca nu a prins playoff-ul cum ziceti voi. Si asta s-a intamplat acum o saptamana, nu acum o luna ca sa ziceti ca e iesit din forma. Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/2019_MLS_Cup_Playoffs

vishnu
vishnu  •  30 Octombrie 2019, 18:09
Postat de vishnu pe 30 Octombrie 2019, 18:01

Va citez: "Echipa lui Mitriță nu a prins playoff-ul din liga nord-americană, motiv pentru care a încheiat sezonul, așa că toți fotbaliștii au plecat în vacanță". Daca ati fi avut curiozitatea sa dati search la "MLS" pe google ati vedea ca NYC e pe primul loc in conferinta de vest, asa ca ne puteti explica si noua cum adica nu a prins playoff-ul?

Erata: a castigat conferinta de est, nu de vest. Drept urmare s-au calificat direct in faza finala si au o mica pauza pana joaca cei de pe locurile 2-7 in playoff. Pauza care ii pica numai bine sa poata schimba fusul orar.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează