FOTBAL  »  NATIONALA  »  CALIFICARE

23 de locuri, 46 de candidați » Cine merge cu Iordănescu la Euro 2016?

Articol de - Publicat joi, 15 octombrie 2015 00:00

La ora actuală, există un grup de 15-16 jucători care par bătuți în cuie pentru turneul final. Între ei se numără portarii Tătărușanu și Pantilimon, cuplul de stoperi Chiricheș - Grigore și căpitanul Raț. Mai departe, cursa e deschisă

Cu biletele pentru Euro 2016 în buzunar, pentru "tricolori" începe de acum lupta pentru a prinde un loc în lotul de 23 de oameni cu care România se va prezenta la turneul final din Franța. Lista va trebui anunțată cel tîrziu pînă pe 31 mai, cu 10 zile înainte de meciul de deschidere. E obligatoriu ca fiecare federație să nominalizeze trei goal-keeperi.

Cum stau lucrurile în privința "naționalei" lui Iordănescu?

  • PORTARI: Lung jr. sau Bălgrădean pentru locul 3

Tătărușanu și Pantilimon vor fi cu siguranță aleși. Mai rămîne un post disponibil, pentru care candidează cuplul Lung jr. - Bălgrădean, cu un plus momentan pentru omul Astrei, aflat mai des în lotul extins decît rivalul de la Craiova.

  • FUNDAȘI: Cinci certitudini, aglomerație la stoperi

Pe dreapta, sînt Mățel și Papp, ambii certitudini. Mai intră în cărți Săpunaru, dacă va prinde un sezon bun la Tg. Jiu, sub comanda fiului selecționerului.

La stoperi, Chiricheș și Grigore sînt, deocamdată, singurele nume bătute în cuie. Pentru completarea postului, ar mai fi șase candidați pe două locuri: Moți, Găman, Goian, Gardoș, Mitrea și Marc. Ultimul ar putea fi una dintre surprizele pentru Euro.

În stînga, Raț e unicul punct fix. Iar lîngă el ar fi trei variante: Steliano Filip (Dinamo), Vătăjelu (Craiova) și Sepsi (Nurnberg). Soluția cu Radu Ștefan rămîne de SF, atîta vreme cît jucătorul a refuzat în repetate rînduri să revină printre "tricolori".

  • MIJLOCAȘI: Budescu pe muchie de cuțit

În zona mediană, se anunță cea mai mare aglomerație. În mod normal, vor exista opt jucători nominalizați, iar grupul cel mai previzibil de mijlocași ar fi format din Torje, Ad. Popa, Hoban, Pintilii, Prepeliță, Sînmărtean, Maxim, Chipciu. Oamenii care au dus în spate preliminariile.

Bat la ușa lui Euro însă nume de luat în calcul. Cristi Tănase trebuie să facă un sezon consistent în China, iar Bourceanu, dacă reintră în ritm, ar putea fi din nou o variantă pentru reprezentativă. Plus Budescu, eroul de la Torshavn, unde golurile sale au asigurat României accesul la turneul final.

Mai sînt și eventualele surprize: Anton, Rotariu (Dinamo), Nistor (Pandurii), Stanciu (Steaua), tripleta R. Marin - Nedelcu - Fl. Tănase (Viitorul) sau Enache (Astra).

  • ATACANȚI: Riscurile lui Marica

Avanposturile propun patru nume clare: Keșeru, Stancu, Fl. Andone și Marica. Ultimul riscă însă să piardă Euro dacă nu-și găsește echipă pînă în iarnă, astfel încît să prindă apoi un retur complet la viitoarea formație.

În expectativă stau Alibec (Astra), Rusescu (Osmanlispor), dar și doi dintre tinerii care vin tare din urmă, Pușcaș (Inter) și Ivan (Craiova), ambii aflați deocamdată în circuitul naționalei U21.

29 de jucătoriau folosit selecționerii României, Pițurcă și Iordănescu, în campania de calificare pentru Euro 2016, Chiricheș și Grigore fiind singurii integraliști

 

Playtech: ȘOC! Germania dă Ucrainei LOVITURA de grație! Decizia uluitoare luată ACUM!


Comentarii (26)
kilimanjaro
kilimanjaro  •  15 Octombrie 2015, 15:40

Echipa va fi facuta in functi ed epile, rlatii, spaga si aranjamente. Parca il vad pe Ianis acolo, de si locul lui ar fi ***, sau alti parameci amorfi bagati in echipa doar sa vada Franta :)))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bibi_jupanul
bibi_jupanul  •  15 Octombrie 2015, 14:39

De ce nu zice nimeni nimic de Florentin Matei ?

gabonne1982
gabonne1982  •  15 Octombrie 2015, 13:51

Tanase si Bourceanu,nume de luat in calcul ?! Cred ca glumiti ...

Vezi toate comentariile (26)
Comentează