FOTBAL  »  NATIONALA  »  U19 > PRECEDENTE NEGRE

5 calificări ratate la mustață » "Tricolorii" U19 se adaugă pe o listă din care nu lipsesc generații de U17, U21 sau naționala mare doar în ultimele două decenii

Articol de - Publicat joi, 29 martie 2018 14:55

Cu gol primit în prelungiri și calificare ratată dramatic, băieții lui Boingiu urmează și alte generații care au pierdut o calificare în ultimă instanță. Ba, mai mult, una dintre nereușite le aparține.

1. Turul de elită 2016, U17
Cu același antrenor și 70% din lotul actual al U19, din care n-au lipsit Dragomir, Sîntean sau Haruț, românii aveau nevoie de victorie cu Slovacia în preliminariile Euro 2016 pentru a merge la "Elită". Au fost egalați în minutul 80+3 și au picat de pe 1. Puteau merge și de pe 2, fiindcă Ungaria conducea contracandidata Georgia, însă gruzinii au egalat și ei în prelungiri, iar puștii s-au întors acasă.

2. Turul de elită 2005, U19
Tot cu Boingiu!, "tricolorii" U19 au pierdut dramatic prezența la "Elită". Deși mergeau două echipe, au pierdut în minutul 90 cu Suedia (gol Ola Toivonen). Apoi, în "decisiv", au primit cartonaș roșu în prima repriză a meciului cu Croația (Ducu Ninu), Valentin Simion a întors scorul la 2-1, însă croații au egalat în ultima jumătate de oră și s-au calificat în fața noastră.

3. Euro 2008, U17
Generația lui Alibec a căzut la "Elită" într-o grupă imposibilă, cu Spania, Italia și Austria. Însă s-a descurcat exemplar. În primul meci a condus Spania, însă a fost egalată cu un sfert de oră înainte de final. Apoi, Spania a învins Austria în al doilea minut de prelungiri. Pentru ca, în ultima etapă, când România avea nevoie ca dincolo să nu învingă ibericii, aceștia au bătut Italia cu 1-0. Gol cu 20 de minute înainte de final!

4. Euro 2011, U21
România a mers brici în preliminarii. A terminat pe 1, cu 25 de puncte și o singură înfrângere, o grupă în care contracandidata a fost Rusia. Apoi, în turul barajului cu Anglia, a primit golul de 1-2 cu 7 minute înainte de final. În retur, la Botoșani, când era nevoie de un singur gol, Sburlea, Torje sau Alexe au ratat ocazii importante. A rămas 0-0, România a rămas acasă. Englezii aveau o supertrupă, cu Smalling, Jones, Cleverley, Henderson, Welbeck, Sturridge sau Rose.

5. Euro 2004, seniori
Pe 10 septembrie 2003, România juca "decisivul" pentru Europeanul din anul următor la Copenhaga, cu Danemarca. O victorie ne ducea cel puțin la baraj. Într-un scenariu pe care orice microbist îl stăpânește la milimetru, România a întors scorul, 2-1, a ratat ocazii imense prin Bratu sau Cernat și a fost egalată în minutul 90+5 de Laursen. România a ratat barajul la "directe" cu Norvegia, ambele având 14 puncte. Cum Danemarca s-a încurcat în ultima etapă cu Bosnia, 1-1, "tricolorii" mergeau direct cu eventualele 16p.

U17, înfrângere și-n ultimul meci

Trupa lui Țicleanu a pierdut și al treilea meci din Turul de Elită pentru Euro 2018, 1-2 cu Slovenia. Albu a ratat un penalty în prima repriză, iar Marrone a fost eliminat imediat după pauză.

Slovenii au deschis scorul prin Svetlin, Nițu a egalat (67), însă același Svetlin a stabilit scorul final cu 5 minute înainte de final. Clasament: 1. Slovenia 7p, 2. Israel 6p, 3. Ungaria 4p, 4. ROMÂNIA 0p. Primele două locuri s-au calificat la Euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
deva1
deva1  •  29 Martie 2018, 16:55

toti antrenorii sunt vinovati!orice fotbalist roman trebuie sa cunoasca regulamentul si sa nu isi scoata tricoul, fiindca primeste galben.La faultul acela ultim a fost la fel...cu cata ura acel individ , fotbalist roman l-a faultat pe ukrainean , primind si el rosu.Nu se poate sa lasi echipa in 9 sau 10 jucatori ....Greseli grave de comportament.se da impresia ca sportivii nu sunt pregatiti pshihologic, cedeaza pshihic la esec pe final. Rusine si lui Hniatiuc A.si intregului staff. Rusine jucatorilor! nu se poate sa piarda Romania intr-o asa maniera. e ridicol, jenant, penibil !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează