FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - POLONIA

5 concluzii clare după România-Polonia. Cine au fost "râșii" de pe teren, de ce plătim Jandarmeria și de ce nu-l chemăm pe Tamaș?

Dragoș Grigore a fost complet depășit în duelul cu polonezii, foto: Raed Krishan/GSP
Dragoș Grigore a fost complet depășit în duelul cu polonezii, foto: Raed Krishan/GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 noiembrie 2016 22:20

România a pierdut cu Polonia, 0-3. Ce n-a funcționat? 

1. Râșii serii: "liderii" României

Căpitanul Dragoș Grigore și fostul căpitan Vlad Chiricheș au fost făcuți knock-out la primul gol al polonezilor. Gorsicki i-a făcut praf pe fundașii noștri, înnodând 5 oameni, înainte să îl execute pe Tătărușanu. Iar distracția a continuat, cu tricolorii confuzi și speriați în fața unui Lewandowski care nu făcea nimic ieșit din comun.

În mix s-au amestecat și Tătărușanu, care s-a bălbâit de câteva ori, întețind sentimentul de nesiguranță, precum și Hoban, besmetic și inutil la închidere, schimbat la pauză. Bomboanele de pe colivă au venit la golul doi al lui Lewandowski, când portarul român nu a fost vinovat, dar nici nu a părut superconvins că trebuie să își facă meseria, iar Dragoș Grigore a comis un penalty din disperare.

1

2. NICOLAE A FOST NICUȘOR

Unde, cum, ce? A jucat Nicușor? Mulțumim lui Dumnezeu pentru foaia de joc și fazele fixe, altfel nu am fi știut că cel mai scump jucător din istoria Ligii 1 a fost pe teren. Faze fără luciditate, driblinguri greșite, lipsă de viziune. Alături de coechiperul de la Anderlecht, Chipciu, Nicușor s-a comportat ca toată națională. Ceea ce, în cazul lui, e foarte trist.

3. Niță, tamaș, anyone?

Daum a început meciul fără Keșeru, cel mai în formă atacant român, cu 8 goluri în ultimele 4 meciuri. Selecționerul l-a preferat pe Stancu vârf și pe Chipciu ca mijlocaș stânga. Mutarea s-a dovedit a fi una neispirată, ofensiva României fiind extrem de slabă, nereușind să pună pericol la poarta lui Fabianski. Practic, până în minutul 66 nu am avut șut pe poartă!

În repriza a doua, Daum l-a băgat pe Andone, iar prezența unui atacant veritatbil s-a făcut simțită imediat. Vârful a destabilizat defensiva poloneză prin agilitatea sa, iar presiunea de pe mijlocașii noștri a scăzut.

"Jucăm fără atacant. Stancu e un 9 fals" Ilie Dumitrescu, înainte de meci

 4. Proștii stadioanelor strike again

Bătai înainte de meci, scandări xenofobe, petarde și torțe pe teren. Proștii stadioanelor strike again! Deși toată lumea știa că România este în pericol să joace fără spectatori în meciul următor, cu Danemarca, câțiva Tarzani din tribune s-au asigurat că fac suficient scandal încât să fim siguri că vom fi suspendați. Arbitrul a oprit de două ori meciul, câte odată în fiecare repriză, ultima dată fiind rănit Robert Lewandowski. Aplauze și pentru jandarmi, care au arătat, încă o dată, că nu contează cât de mulți sunt, fanii tot reușesc să îi întreacă în viclenie!

5. Selecție greșită

După meci în care defensiva României a fost complet depășită, fanii se întreabă din nou, și mai vehement: "De ce nu e Tamaș la lot?" Fundașul de 33 de ani este titular la Steaua și este fără îndoială cel mai bun apărător din Liga 1. Chiar dacă are probleme cu viața extrasportivă și nu este un jucător de viitor, Tamaș trebuie să fie titular în defensiva lui Daum.

În plus, jucători precum Niță, Vali Lazăr și Bogdan Vătăjelu au fost complet ignorați, iar Keșeru a fost chemat doar pentru a închide gura contestatarilor.

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Meciuri Golaveraj Puncte
1. Polonia 4 9-5 10
2. Muntenegru 4 9-4 7
3. Danemarca 4 7-5 6
4. România 4 6-4 5
5. Armenia 4 4-10 3
6. Kazahstan 4 2-7 2

URMEAZĂ SĂ SE JOACE:

26 martie 2017: Armenia- Kazahstan, Muntenegru- Polonia, România- Danemarca

10 iunie 2017: Kazahstan- Danemarca, Muntenegru-Armenia, Polonia-România; 1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia

4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan

5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia

8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

Save

Save

Save

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (102)
1014877531974803
Iorgu Zamfir  •  12 Noiembrie 2016, 12:08

Romanii trebuie sa se lase de fotbal, din stadioane sa se faca solarii, jucatorii trimisi pe la ferme,pe boshorogul de neamt trimis la azil in tara lui, iar milioanele care se irosesc in acest sport sa se transfere in educatie si sanatate si agricultura.Numai asa vom putea concura cu tarile europene.Iar fotbalul sa se joace doar asa de ocazie pentru relaxare si dezmortire!

1846686988877135
Constantin Valculescu  •  12 Noiembrie 2016, 11:46

Asa se intampla atunci cand credem ca neamtul e mai destept.Daca nu putem mai mult,platiti macar un roman.

amicu
amicu  •  12 Noiembrie 2016, 10:02

Ati fumat ceva cand ati scris articolul asta???

Vezi toate comentariile (102)
Comentează