FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

7 declarații dure într-un interviu EXPLOZIV » Un fost selecționer al României și-a pierdut cumpătul și i-a desființat pe "tricolori": "Alibec e gras și pute a lene! Ungurii au c**ie, ceea ce noi nu avem!"

Foto: Alex Nicodim (Gazeta Sporturilor)
Foto: Alex Nicodim (Gazeta Sporturilor)

Articol de GSP - Publicat marti, 21 iunie 2016 09:25

Ladislau Boloni, fostul selecționer al României din perioada 2000-2001, dă de pământ cu naționala lui Anghel Iordănescu și îl face praf pe Denis Alibec. 

Antrenorul de 63 de ani a oferit 7 declarații dure pentru Adevărul, însoțite de unele derapaje verbale, în care a vrut să arate adevărata față a fotbalului românesc.

1. "Ungaria, Irlanda de Nord și Albania au caracter, au c**ie, ceea ce noi nu avem. De asta suferă românii acum. M-a surprins Albania, dar nu în meciul cu România, ci în cele cu Elveția. Am un respect deosebit pentru această echipă", și-a început Boloni discursul tranșant.

2. Întrebat fiind unde au dispărut jucătorii tehnici din naționala României, Boloni a răspuns: "Nu s-au dus nicăieri. Îi aşteptăm. Dar îţi pun o întrebare: era un jucător tehnic acum vreo doi, trei ani, Gabi Iancu. Unde e acum acest talent? Cum l-am pedepsit şi cum l-am educat, atunci când a fugit de la cantonamentul naţionalei de tineret? Ce am făcut ca el şi alţii ca el să nu dispară?"

3. "Uite, mă obligi să vorbesc vulgar, deşi nu-mi place. Ne căcăm pe noi, dacă Iancu a dat o centrare bună, dar nu ştim să-l şi responsabilizăm, atunci când a greşit (urlă). Şi avem exemple şi în naţionala de acum". 

4. Când a fost întrebat la cine se referă, tehnicianul a spus răspicat: "Băiatul ăsta care s-a accidentat cu Albania. Alibec. Apropo, ce are? Entorsă de gradul 2? Și o să mai ia vreo zece kile pe el. E o rușine! E gras, lent și pute a lene. Nu e un jucător de nivel internațional".

5. "Campionatul intern e un rahat! E execrabil! E o tristeţe pentru campionatul intern că Alibec a fost cel mai bun. Eu mă iau după acest campionat?! Alibec poate fi bun pentru o Balcaniadă. Aşa da. Dar nu pentru un Campionat European. Păi, băiatul ăsta a intrat în meciul cu Franţa, a căzut de zece ori, n-a ţinut de nicio minge, s-a certat de cinci ori cu arbitru şi, într-un final, a pierdut balonul la faza dinaintea golului marcat de Payet. El a crezut că joacă, în continuare, la Astra. Dar pe mine nu mă interesează nici Alibec, nici Iancu", a tunat Boloni.

6. "Sânmârtean are, într-adevăr, capacitatea de a îmbunătăţi faza de atac. Când a intrat cu Albania, a fost singurul care a arătat ceva peste media echipei. Dacă aş fi fost selecționer poate că aş fi jucat cu el mai devreme, încă de la meciul al doilea, cel cu Elveţia. Asta nu înseamnă însă că îl atac pe Iordănescu. El are o capacitate excelentă a-i «citi» pe jucători", a spus Boloni referitor la faptul că Sânmărtean n-a jucat decât 45 de minute la EURO în meciul pierdut cu Albania, 0-1.

7. "Noi minţim tot timpul. Credem că o să găsim tot timpul o şmecherie. Dar şmecheria nu ţine aproape niciodată, deşi noi credem altfel" Ladislau Boloni

Rezultate România EURO 2016:

Franţa - România 2-1
România - Elveţia 1-1
România - Albania 0-1

Clasamentul grupei A:

1. Franța 7p
2. Elveția 5p
3. Albania 3p
4. România 1p

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (87)
259183667780909
Naum Cristea  •  22 Iunie 2016, 06:29

Are dreptate Loti!...Am vazut Spania -Croatia,1-2...meseriasi tata sa inscri cu calcaiul in poarta cui?...a Spaniei!...noi nu avem constructie la mijlocul terenului...nu avem inca suplete si imaginatie in atac,un jucator ca Hagi care tragea Echipa dupa el in atac!...Nu avem multe!...

almaviva
almaviva  •  22 Iunie 2016, 00:55

Complet de acord cu Loti, are dreptate 100% in tot ce zice. Mai era un subiect pe care l-a atins in acel interviu, care m-a impresionat profund. Iata ce spune despre caracter: "Si, înca o data, cum putem avea jucatori de caracter? Asta trebuie cladit în timp. Si caracterul ti-l formeaza colegul de camera, antrenorul, presedintele, anturajul. E o discutie mai profunda, iar noi, dupa cum am spus, suntem campioni mondiali la lucruri superficiale." Ar mai fi ceva de adaugat? Respect Boloni!

almaviva
almaviva  •  22 Iunie 2016, 00:50
Postat de gizeh pe 21 Iunie 2016, 10:55

Ce a spus Bölöni eu cred că e corect.Însă,deși sunt stelist eu nu vreau ca el să devină iar selecționer.N-am să uit niciodată cum a lăsat Naționala și a 'fugit'... fără a privi înapoi, la un contract 'gras'...'afară'(Franța sau Belgia)

Nu a 'fugit' deloc Boloni, pur si simplu a plecat pentru un salariu mai bun. Ia spune mata, tu nu ti-ai schimbat serviciul niciodata, ai ramas la acelasi salariu de ani de zile? Tu ai ramane sa lucrezi la o firma de stat, cu un sef corupt, la jumatate de salariu? Si inca un lucru: el era incoltit din toate partile in perioada respectiva, de la FRF, de la Liga, de la patroni. Nu voi uita niciodata cum se plangea Becali pe la televizor ca nu-i baga ratatii lui la nationala.

Vezi toate comentariile (87)
Comentează