FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BOSNIA 3-0

ROMÂNIA - BOSNIA 3-0 | 8.000 de fani au făcut spectacol în Giuleşti: "România, ale!"

Suporterii au creat aseară o atmosferă de vis Foto: Cristi Preda +4   FOTO
Suporterii au creat aseară o atmosferă de vis Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 04 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 04 iunie 2011 11:21

După ce au defulat împotriva Stelei, fanii Rapidului au cîntat continuu şi i-au încurajat pe "tricolori" la întîlnirea decisivă împotriva Bosniei.


Aseară, "tricolorii" aveau nevoie mai mult ca niciodată să se simtă acasă în Giuleşti, cel mai fierbinte stadion din Liga I. Stadionul s-a umplut greu. Cu o oră şi jumătate înainte de meci, echipele s-au întîlnit pe iarbă, la inspecţia gazonului.

Doar cîţiva zeci de români i-au întîmpinat pe elevii lui Lucescu. "România!, România!". Bosniacii erau deja mai mulţi la tribuna a doua. Iovan le dădea ultimele sfaturi lui Raţ şi Săpunaru. Între timp, în arenă curgeau tot fanii oaspeţilor, care au făcut primele schimburi de amabilităţi cu rapidiştii din peluză. Scurt, ca un "bună ziua". Îşi păstrau glasurile pentru ce avea să urmeze.

„Urale” pentru Tătăruşanu şi Steaua

La 20:10 a apărut pe gazon Tătăruşanu. Aplauze. Cînd să le răspundă fanilor, stelistul a fost primit cu vechea scandare împotriva echipei din Ghencea de către peluza rapidistă. Crainicul a intervenit. Din 2.000 de piepturi s-a auzit iar "România! România!". Apoi iar cîteva "bezele" pentru Steaua. Ca la noi.

Intră bosniacii. Ai noştri fluieră. Măcar aici nu mai sînt tabere. Galeria lor domină încă stadionul: " Bosnia! Bosnia!". Ei n-au decît o iubire.

Săpunaru ca acasă, dar stingherit

Intră şi "tricolorii". Ce mici par Torje şi Bourceanu pe lîngă bosniaci. Stadionul se trezeşte. Săpunaru e cel mai ovaţionat. Răspunde, dar pare şi el stingherit că numai lui i se strigă numele. Nici acum nu e uitată Steaua.

Şi totuşi, pentru România!

Mai sînt doar 20 de minute şi stadionul nu s-a umplut. Doar vreo 5.000 de români în tribune. Apare şi primul banner: "Doar aici vă simţim fotbalişti!". Începe să se audă tot mai puternic "România, ale!". Giuleştiul ştie să uite de ură şi să cînte şi pentru "tricolori". Gata cu Steaua şi cu Dinamo! Steagurile tricolore flutură.

La imnuri, coregrafie: "tricolorul" la tribuna a II-a, un altul, împănat cu culorile Timişoarei, la peluza rapidistă.

Sîrbii lîngă noi

La meci a fost prezent şi un grup de suporteri din Serbia, veniţi de la Bania Luca. "Nu ţinem neapărat cu România, dar am venit lîngă voi pentru că sîntem împotriva Bosniei", au explicat ei. Din peluza rapidistă s-au şi auzit cîteva scandări "Serbia! Serbia!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
mpkr
mpkr  •  04 Iunie 2011, 20:27

Stadionul are 20.000 de locuri. O peluza are 12.000 si restul stadionului 1peluza+2 tribune au 8.000 ? Cine face calculele astea ? sau e doar ambitia gazetei de a scrie cu subinteles ca mai bine s-ar fi jucat pe ghencea sau in stefan cel mare? pe nici unul dintre cele 2 nu era aceeasi atmosfera si cu totii stiu asta. inteleg ca nu ai cum sa fi complet obiectiv , la urma urmei toti suntem oameni si toti avem o echipa favorita, dar chiar asa de fiecare data...urat

badboy4935
badboy4935  •  04 Iunie 2011, 19:44

DOMNILOR SUPORTERI STELISTI, CE TOT O DATI CU INDIENI, PORTORICANI.... A FOST URAT CA SUPORTERII RAPIDULUI AU INJURAT STEAUA LA UN MECI AL NATIONALEI, DAR UNDE ERA UNITATEA DE CARE VORBITI CAND S-A JUCAT IN GHENCEA SI SUPORTERII L-AU INJURAT PE MUTU TOT MECIU, MAI GANDITI-VA CA DOAR NU SUNTE-TI VOI CAMIONII LA FAIR PLAY!!!

wta1923
wta1923  •  04 Iunie 2011, 18:19

au fost 10000, se'nghesuiau oamenii pe scari.. miercuri seara mai erau 350 din alea 7000, iar daca frf a mai dat la vanzare doar 1000 din restul de 3000 rezervate invitatiilor inseamna deci ca se vandusera vreo 9000 deja ce sa le ceri unor oamnei care pun steaua in topul mediei de specatori anul asta?! gazeta-circ

Vezi toate comentariile (27)
Comentează