FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

8 zile până la România - Suedia // Thomas Ravelli este convins: „Suedia va obține remiza la București”

Articol de - Publicat joi, 07 noiembrie 2019 09:39

Fostul portar legendar al nordicilor, Thomas Ravelli, 60 ani, face o avancronică a duelului decisiv de pe 15 noiembrie și punctează că nimeni nu concepe în Suedia ca Granqvist și compania să rateze Euro 2020. 

- Mister Ravelli, ce vă așteptați să vedeți la acest România – Suedia, decisiv pentru ambele echipe?
- Va fi o partidă complicată pentru ambele formații. Noi am fi meritat să învingem Spania în partida precedentă, dar, din păcate, am fost egalați în finalul jocului. Echipa a arătat foarte bine, a crescut constant pe durata acestei campanii, iar acum, la București, va trebui să-și arate capacitatea maximă de care e capabilă. Am putea compara această partidă cu barajul contra Italiei pentru Mondialul din 2018, când grupul s-a montat formidabil și a izbutit o calificare superbă. 

- Ce vă spune echipa de azi a României? 
- Sincer, nu prea cunosc pe nimeni. Au trecut de mult vremurile în care aveați niște jucători excepționali, de clasă mondială, ca Hagi, Popescu, Belodedici sau Petrescu. N-am cum să uit partida de la Mondialul din 1994, când ne-am calificat în semifinale după loviturile de departajare. Apropo, în urmă cu câțiva ani, m-am reîntâlnit cu Belodedici la o emisiune de televiziune la Stockholm, am repetat penalty-ul din America și am primit gol. Din fericire, am apărat când trebuia pentru Suedia! 

„Sper ca fiul lui Hagi să amâne revanșa” 

- Fiul lui Hagi, Ianis, e în lotul pentru partida din 15 noiembrie. Va fi un moment potrivit pentru o revanșă! 
- Really! Chiar nu știam că băiatul lui Hagi este acum în naționala României. E o veste care mă face să urmăresc și mai atent partida de la București. Sunt curios să-l văd la treabă pe urmașul lui Hagi. Sunt convins că are calitate. Dar sper să amâne revanșa! 

- Credeți că România are forța să treacă de Suedia într-o partidă în care e obligată să obțină trei puncte? 
- Mizez pe un rezultat de egalitate. Suedia e un nivel peste România în momentul actual și cred că va ști să gestioneze cu luciditate șansa pe care o are. Aici nimeni nu se gândește că am putea rata prezența la Euro 2020. După retragerea lui Zlatan, echipa a știut să se bazeze foarte bine pe forța grupului, a rezultat prezența la Mondialul din Rusia, iar continuarea firească ar fi să mergem și la Europeanul de anul viitor. 

- Pe cine ați paria din echipa Suediei pentru partida de la București? 
- Pe Forsberg! Deși nu trece printr-o perioadă fericită la Leipzig, cred că e omul care poate face diferența contra României. A jucat foarte bine și cu Spania, iar partida de la București e prilejul perfect să încheie campania și cu gol. Ar mai, de asemenea, Isak, puștiul care vine, de obicei, cu elementul-surpriză. Și, evident, am încredere că Robin Olsen va închide poarta. 

8 zile până la România - Suedia // Thomas Ravelli este convins: „Suedia va obține remiza la București”

FOTO: Ravelli a făcut senzație anul acesta în Suedia, unde a participat la show-ul „Dansez cu o vedetă” în versiune scandinavă 

A pierdut la București 

Suedia a vizitat o singură dată în istorie România pentru un meci oficial. Se întâmpla în campania pentru Euro '84, când nordicii au pierdut cu 2-0 la București, 8 septembrie 1982, goluri Andone și Klein, selecționer Mircea Lucescu. 

În acel joc, Ravelli s-a aflat în poarta oaspeților, fiind la începutul carierei sale în tricoul suedez. Avea doar 23 de ani și urma să dea din nou piept cu „tricolorii” peste alți 12 ani, la Mondialul american, când a parat penalty-urile lui Belo și Petrescu în sferturile de finală ale turneului. 

143 de selecțiia strâns Ravelli în naționala Suediei, fiind pe locul 2 all-time la acest capitol, după Anders Svensson (148)

 

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT ÎN GRUPA ROMÂNIEI

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta Norvegia

VEZI ȘI:

VIDEO EXCLUSIV Mircea Sandu îl cere din nou pe Gică Hagi la națională: „E momentul să-l vrem toți” » Dezvăluiri despre colaborarea din 2001

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
434943070015910
Servinston Patrunjel  •  07 Noiembrie 2019, 18:29
Postat de urdea2021 pe 07 Noiembrie 2019, 17:48

“Sportivul” Ravelli omite sa mentioneze sicanarile provocate tricolorilor, de aceea Ilie Dumitrescu i-a spus “de dulce” dupa penalty-ul transformat. Nordicii isi amintesc cu placere acel meci, noi am ramas cu imaginea lui Prunea, vanator de fluturi.

Apărătorii au fost la fel de penibili de le-au permis suedezilor să marcheze ca în curtea școlii. Au stat cu fundul în poartă 11 contra 10 ultimele 15-20 de minute. Încearcă să revezi acea partidă ca să te convingi cât de prost stăteau în jumătatea noastră de teren. Am pierdut pe merit.

urdea2021
urdea2021  •  07 Noiembrie 2019, 17:48

“Sportivul” Ravelli omite sa mentioneze sicanarile provocate tricolorilor, de aceea Ilie Dumitrescu i-a spus “de dulce” dupa penalty-ul transformat. Nordicii isi amintesc cu placere acel meci, noi am ramas cu imaginea lui Prunea, vanator de fluturi.

100002473541087
Danut Ognean  •  07 Noiembrie 2019, 17:12

fortza Romania

Vezi toate comentariile (3)
Comentează