FOTBAL  »  NATIONALA  »  NATIONALA

"A jucat el in Bundesliga?"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 mai 2007 00:00

Tararache crede ca selectionerul n-are dreptul sa minimalizeze Bundesliga si pentru ca Slovenia are in echipa patru fotbalisti din liga a doua germana. "Dubla" cu Slovenia reprezinta si un duel de idei intre cei doi selectioneri. In timp ce Matjaz Kek se bazeaza pe patru jucatori din liga a doua germana ( Lavric - MSV Duisburg, Novakovic - FC Koln, Mavric si Sukalo - TuS Koblenz), antrenorul "nationalei" Romaniei considera ca Bundesliga nu mai are valoarea de altadata, astfel incit sa se impuna convocarea lui Sergiu Radu sau a lui Vlad Munteanu, transferati recent la Wolfsburg dupa un sezon de exceptie la Cottbus. Mihai Tararache, revenit cu MSV Duisburg in Bundesliga dupa un sezon in esalonul secund, il contreaza dur pe selectionerul Romaniei: "Campionatul german este la fel de puternic, iar investitiile sint foarte mari. Ca sa vorbesti despre fotbalul german trebuie sa fi jucat in Germania, iar Piturca n-a jucat aici si n-are de unde sa stie cum e Bundesliga. Nu poti sa-ti dai cu parerea ce nu cunosti".

"Lavric tine cu mina fundasii"
Tararache si Iulian Filipescu sint colegi la Duisburg cu atacantul sloven Klemen Lavric, unul dintre cei mai periculosi oameni ai "nationalei" Sloveniei. Tararache i-a pus in tema pe fundasii "tricolori" despre stilul de joc si trucurile virfului de 26 de ani: "Are calitati excelente si e in mare forma. Este tipul atacantului de careu. Sare bine la cap, are o tehnica destul de buna, dar foloseste numai piciorul drept. Cind primeste mingea, isi tine mai mereu cu mina fundasul de marcaj, se intoarce si pleca in viteza pe linga el. Tocmai de aceea, arbitrii il opresc des din actiune pentru fault. Tamas si Chivu vor avea de furca. S-ar putea sa fie insa putin obosit dupa un sezon solicitant, in care a contribuit cu 12 goluri la promovarea lui Duisburg in Bundesliga". Tararache a atras atentia si asupra celuilalt atacant sloven important, Milivoje Novakovic, de la FC Koln: "Are acelasi stil ca si Lavric. Ne-a si dat un gol. Trebuie marcati cu atentie!".

17 faulturi a comis Lavric in cele 5 meciuri disputate de Slovenia in preliminarii, cu unul mai putin decit Mutu, care e al doilea dupa cehul Jan Koller, in topul "durilor"

Playtech: Pozele pe care Andreea Marin le-ar vrea ŞTERSE! Cum poza vedeta când era tânără, sigur nu ştii de aceste imagini


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează