FOTBAL  »  NATIONALA  »  DISPARIȚIE

S-a stins fostul selecționer Cornel Drăgușin, supranumit de UEFA „eroul tăcut” » 3 naționale antrenate în carieră

Cornel Drăgușin, antrenor important din istoria fotbalului românesc, a murit astăzi, la vârsta de 95 de ani.
Cornel Drăgușin, antrenor important din istoria fotbalului românesc, a murit astăzi, la vârsta de 95 de ani.

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 octombrie 2021 19:07 / Actualizat duminica, 10 octombrie 2021 19:56

Cornel Drăgușin, antrenor important din istoria fotbalului românesc, a murit astăzi, la vârsta de 95 de ani, informează site-ul LPF.

Cornel Drăgușin a fost mentorul multor generații de fotbaliști, dar și de antrenori români. A activat ca selecționer al primei reprezentative între 1975 și 1976, apoi a fost director al Școlii de antrenori din cadrul FRF, timp de 12 ani, între 1990 și 2002. 

Cornel Drăgușin a fost secundul lui Emerich Jenei la Campionatul Mondial din 1990. Cariera de fotbalist a fost legată de CCA Steaua. 

Cornel Drăgușin, „eroul tăcut” al fotbalului românesc

Cornel Drăgușin și-a început cariera de antrenor la scurt timp după al doilea război mondial, la grupele de tineret ale Stelei. A urmat prima aventură ca „principal”, la Progresul, înainte să facă pasul în afară, la naționala din Iraq. A pregătit apoi și reprezentativa din Siria, fiind unul dintre puținii care se pot lăuda cu o astfel de performanță, 3 echipe naționale sub comandă.

S-a stins fostul selecționer Cornel Drăgușin, supranumit de UEFA „eroul tăcut” » 3 naționale antrenate în carieră
Cornel Drăgușin, în anul 2017, după un interviu acordat Adevărului

Cornel Drăgușin s-a ferit mereu de lumina reflectoarelor. În trecut, „UEFA Magazine” i-a dedicat un material amblu intitulat „Cornel Drăgușin, eroul tăcut”. Fostul selecționer al României avea însă povești senzaționale din mandatele avute în Iraq și Siria. 

„Am fost primul antrenor străin din istoria Irakului. De când am fost numit selecţioner, aveam un colonel care nu se dezlipea de mine, de echipă. Nu puteam să fac nicio mişcare fără el. La un moment dat, a dispărut. Şi atunci eu am întrebat, în stânga şi-n dreapta: «Unde-i colonelul? Ce-i cu el de nu mai vine de trei zile?» 

Toată lumea îmi făcea semn să tac din gură. Ca să aflu, peste alte trei zile, că a ajuns preşedintele Republicii! L-am şi văzut la televizor. Povestea asta am reţinut-o, pentru că era într-adevăr un om extraordinar. Şi se pricepea şi la fotbal. Dar până la urmă am plecat, pentru că toate războaiele astea ale lor afectau şi fotbalul“, povestea Drăgușin, pentru Adevărul.

S-a stins fostul selecționer Cornel Drăgușin, supranumit de UEFA „eroul tăcut” » 3 naționale antrenate în carieră
Cornel Drăgușin în Siria / FOTO: Adevărul.ro

Mari Barbu, mesaj de rămas bun pentru Cornel Drăgușin

„A încetat din viață unui dintre cei mai mari oameni de fotbal, Cornel Drăgușin. Acest om a călăuzit pașii mai multor jucători și antrenori. A fost omul care a iubit fotbaliștii adevărați! Dumnezeu să te odihnească, nea Cornele. Îți mulțumesc pentru sfaturile bune pe care mi le-ai dat. Nu te voi uita niciodată”, a scris Marin „Magiun” Barbu pe facebook.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
alex_777
alex_777  •  11 Octombrie 2021, 14:21

Domnul sa-i fie aproape!

masinameaeata
masinameaeata  •  10 Octombrie 2021, 22:25

Dumnezeu sa-l odihneasca!

godot
godot  •  10 Octombrie 2021, 20:55

Odihneasca-se in pace!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează