FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

VIDEO Adi Mutu confirmă oferta din Italia și îi oferă un sfat radical lui Adrian Petre

Selecționerul Adi Mutu (41 de ani) e preocupat de situația jucătorilor care nu mai prind minute la echipa de club. A discutat cu Adi Petre, căruia i-a transmis să-și caute altă echipă dacă nu va putea recâștiga locul de titular
Selecționerul Adi Mutu (41 de ani) e preocupat de situația jucătorilor care nu mai prind minute la echipa de club. A discutat cu Adi Petre, căruia i-a transmis să-și caute altă echipă dacă nu va putea recâștiga locul de titular

Articol de GSP - Publicat marti, 01 septembrie 2020 11:55 / Actualizat marti, 01 septembrie 2020 12:13

Selecționerul Adi Mutu (41 de ani) e preocupat de situația jucătorilor care nu mai prind minute la echipa de club. A discutat cu Adi Petre, căruia i-a transmis să-și caute altă echipă dacă nu va putea recâștiga locul de titular.

  • România U21 va juca în Finlanda, pe 4 septembrie, și în Malta, pe 8 septembrie.

Naționala U21 a intrat în linie dreaptă înaintea meciurilor cu Finlanda și Malta, primele pentru selecționerul Adi Mutu. "Briliantul" a avut de aștepta pentru acest debut, însă a primit automat și mai mult timp pentru a-și calcula atent pașii, lotul și toate detaliile: „A fost grea așteptarea asta înaintea debutului. Îmi doream mult să antrenez. A fost greu profesional. Mă bucur că am început antrenamentele, ne așteaptă două meciuri grele, importante. Nu mai avem șansa barajului, suntem în luptă cu toate echipele de pe locul 2. Trebuie să facem multe puncte".

Mutu e preocupat de situația lui Petre

Selecționerul și-a ales jucătorii, însă rămâne preocupat și de ceilalți jucători, unii foști componenți obișnuiți ai naționalei U21. Printre ei Adrian Petre, atacant care a pierdut echipa la FCSB. "Am avut o discuție cu Adi Petre. I-am zis să-și rezolve rapid situația de la FCSB. Pentru binele lui. Cred că la vârsta lui trebuie să joace în fiecare weekend. Sper ca în scurt timp să facă acest lucru sau să-și recâștige locul de titular la FCSB", a mai zis Mutu. În acest moment la U21 pentru postul de atacant sunt George Ganea și George Cîmpanu.

Adrian Mutu: „Da, am avut oferte"

Deși n-a apucat să debuteze la națională, iar până acum în CV-ul de antrenor și-a trecut doar FC Voluntari și Al Wahda U21, Mutu n-a dus lipsă de oferte. Gazeta a scris în urmă cu o săpămână despre interesul lui Pescara pentru fostul atacant al Fiorentinei. Iar la conferința de presă de azi selecționerul a confirmat: "Am avut o ofertă în această perioadă, dar am început o treabă și vreau să o duc până la capăt. Am fost nerăbdător să încep treaba cu U21".

"Naționala mare are prioritate"

Două dintre vedetele Ligii 1, Man și Mihăilă, au fost sărite din schemă de Mirel Rădoi pentru prima reprezentativă, așa au ajuns sub comanda lui Mutu la U21. "Briliantul" a explicat cum decurg "negocierile" pentru componența lotului și a lăsat de înțeles că Rădoi are primul cuvânt în alegeri: "Nu i-am cerut lui Mirel nimic. Naționala mare are prioritate. Mirel a ales, iar băieților le-am zis că vor avea încă o ocazie de a le arăta tuturor că pot face oricând pasul spre prima echipă. Și aici nu e vorba numai despre Man sau Mihăilă".

Respect, nu reguli

Mutu a ignorat ideea unui regulament disciplinar intern. Selecționerul cere respect din partea jucătorilor, nu e adeptul unui set de reguli stricte. "Nu avem un regulament disciplinar anume. Asta se face la echipa de club. E vorba de respect. Nu e vorba despre a fi cuminte sau a sta cu mâinile la spate. Pe mine mă interesează respectul. Să respecte fotbalul și ceea ce le cer eu la antrenament!". 

Avem lideri. Lotul pe care l-am convocat e plin de jucători valoroși, cei mai în formă în acest moment din România. Nu-mi place să dau nume. Nici Mirel n-a dat nume despre un lider anume. Toți sunt de valoare apropiată.

Nu mi-a zis niciun jucător că am fost idolul lui. Și cred că nici nu e cazul. Ba chiar cred că m-aș simți puțin ciudat. Ce a fost a fost. Ei au tinerețea de partea lor, nu trebuie să piardă ocazia să arate ceea ce pot.
- Adrian Mutu, selecționer U21

290 de zilesunt între data numirii lui Adi Mutu la naționala U21 și primul meci oficial

Explicație pentru testul cu Farul

Până la meciurile cu Finlanda și Malta, Adrian Mutu a apelat la jucătorii U21 imediat după finalul Ligii 1. Selecționerul a disputat un amical cu Farul, acțiune contestată inclusiv de Gigi Becali. 

"Briliantul" a oferit explicațiile pentru care și-a dorit acel test: "Motivele sunt simple. Una este să analizezi performanțele jucătorilor de la echipa de club, alta e să îi ai tu la antrenament. Să pot să-i simți când le poți cere ceva. Sunt sarcini diferite față de ce le cer antrenorii la echipele de club. A fost un stagiu extraordinar de util. Mi-am dat seama de multe lucruri bune sau mai puțin bune. Acum pot regla aceste lucruri pentru a putea avea propria identitate". 

Clasamentul grupei 8 din preliminariile EURO 2021:

ECHIPĂMECIURIVICTORIIEGALURIÎNFRÂNGERIGOLAVERAJPUNCTE
Danemarca550013-515
ROMÂNIA531111-310
Finlanda52128-67
Ucraina41036-83
Irlanda de Nord50322-63
Malta40131-131

Programul în grupa României U21:

  • 4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina, Malta – Irlanda de Nord, Finlanda – România
  • 8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România
  • 9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
  • 13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
  • noiembrie 2020: Malta – Ucraina
  • noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

Citește și alte știri despre loturile naționale ale României:

VIDEO Adi Mutu a făcut spectacol în cantonamentul naționalei U21 » „Briliantul” e încă rege la lovituri libere

UEFA, informare oficială despre jocurile naționalei: „Comisia poate decide pierderea meciului din oficiu!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ijohn
ijohn  •  01 Septembrie 2020, 17:40
Postat de Alice Popa pe 01 Septembrie 2020, 12:23

Mintea de pe urma... Mutu le cere jucatorilor tot ceea ce el nu a respectat ca jucator!

Un baiat care are vorbele la el, foarte diplomat (si pare ca e nativ, vorbeste fara sa citeasca din hartii) , un om educat (felicitari parintilor), un fotbalist care a ajuns la un nivel pe care nu-l vor atinge muuulti fotbalisti (si nu vorbesc de romani, fotbalistii romani sunt la ani lumina distanta). Urmaresc Serie A de 30 ani, Mutu juca extraordinar, peste 100 goluri inscrise in Serie A este imens, ajunsese la un nivel incat avea 3-4 clase peste orice fotbalist roman, inclusiv peste Chivu care mai tarziu a crescut si el si a castigat LC cu Inter. A facut si greseli, a recunoscut ... si-a revenit, a facut iar...asta-i viata. Evident ca stie ce sa le ceara jucatorilor, ca este trecut prin "viata", este diplomat, este educat si unde a fost el nu cred ca va ajunge vreunul din pustii aia....asa ca evident ca jucatorii il asculta, cred le da clasa si acum. Bravo lui !!!

116538290032900
Alice Popa  •  01 Septembrie 2020, 12:23

Mintea de pe urma... Mutu le cere jucatorilor tot ceea ce el nu a respectat ca jucator!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează