FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - DANEMARCA U21 1-1

ROMÂNIA U21 - DANEMARCA U21 1-1. Adrian Mutu și-a lăudat invenția și i-a trimis un mesaj indirect antrenorului de la club: „Ăsta e postul lui, îl știu de mic”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2020 10:02 / Actualizat miercuri, 18 noiembrie 2020 11:39

Echipa națională de tineret a României a reușit aseară o remiză cu Danemarca U21, scor 1-1, și s-a calificat la Campionatul European de anul viitor.

După partidă, Adrian Mutu s-a arătat mulțumit de jucătorii săi, mai ales de marcatorul golului victoriei Valentin Costache, jucătorul lui CFR Cluj, și i-a trimis indirect un mesaj lui Dan Petrescu legat de poziția acestuia din teren: „Dacă aș fi avut la dispoziție toți jucătorii, mi-ar fi fost foarte greu să aleg echipa de start. Și Mățan e într-o formă foarte bună, și Costache, în care am mare încredere. Eu cred că ăsta e postul lui, îl știu de mic. Eu l-am luat și la Dinamo de la juniori când eram președinte. Sunt băieți extraordinari și sunt plini de talent”.

Valentin Costache a fost cumpărat de CFR Cluj de la Dinamo, în 2017, pentru suma 700 de mii de euro și, în tricoul vișiniu, are 21 de apariții în primul „11” pe poziția de extremă stânga, 9 pe poziția de extremă dreapta și doar 3 ca atacant central, postul pe care Adrian Mutu l-a folosit în această campanie de calificare pentru turneul final de anul viitor.

Totuși, filozofia de joc a lui CFR Cluj diferă de tactica de la tineret. Petrescu preferă un 4-3-3 mai rigid, riguros, înclinat spre jocul defensiv, cu un vârf clasic în față, puternic, care să se bată cu stoperii, să devieze și să creeze culoare.

Mutu preferă un modul 4-3-3 mai fluid, inspirat de la echipe precum Barcelona și Liverpool, în care omul din centru este mai mobil și mai tehnic, pentru a intra în combinații rapide pe jos cu atacanții laterali, strategie în care Costache, un fotbalist fără un fizic impunător, dar fâșneț, poate da randament. 

Costache aleargă foarte mult, așa cum remarca și Adi Mutu. Se pune în slujba echipei, danezii nu au putut să iasă cu mingea la picior așa cum și-au dorit datorită pressingului pe care l-am făcut, în special de Costache, care are o disponibilitate fantastică la efort. Se luptă pentru orice minge și îmi place, se descurcă foarte bine ca vârf fals. Sperăm să aibă cât mai multe reușite, de la un vârf te aștepți la goluri - Ciprian Marica, la PRO X

800 de mii de euroeste cota de pe transfermarkt a lui Valentin Costache

România U21 - Danemarca U21 1-1 // Surpriză pentru Adrian Mutu în timpul conferinței de presă! Tricolorii mici au intrat peste el!

Citește și:

Opinie Cătălin Țepelin » 7 scurte despre România U21: „Cum am ajuns să fim scârbiți de calificări?” + de ce trebuie aplaudat Mutu

Comentariu de Dan Udrea: „Prea mulţi pudici într-o seară a calificării, stropită cu o aroganţă ieftină a lui Stoichiţă”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
2146208208751563
Costel Plugariu  •  18 Noiembrie 2020, 17:03
Postat de ionica007 pe 18 Noiembrie 2020, 13:57

Respect!

Ai mâncat un *** mare cat tine... De fapt ai vorbit si tu, ca doar esti om, nu ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

remarque
remarque  •  18 Noiembrie 2020, 15:03

imi place la Costache faptul ca e bine pregatit fizic. In rest are mult de munca la tehnica si la timing. Dar macar poate alerga. De-ar avea Ianis aceeasi vigoare fizica sigur s-ar descurca mai bine la Rangers si nu doar. Din pacate nu avem jucatori completi pe nici un post, la nici un nivel.

cneius
cneius  •  18 Noiembrie 2020, 14:14

Costache e penibil ! Da, alearga ca un bezmetic si are, uneori, atitudine dar in rest-nimic !

Vezi toate comentariile (18)
Comentează