FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Adrian Mutu dă verdictul în grupa României de la Euro 2024 + Faza care îl bântuie și acum: „Ideea în sine n-a fost greșită”

Mutu și penalty-ul ratat cu Italia, la EURO 2008
Mutu și penalty-ul ratat cu Italia, la EURO 2008

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 09:00

Adrian Mutu, 44 de ani, a analizat pentru GSP.ro grupa României de la Euro 2024 și a ajuns la blocarea penalty-ului său de către Gianluigi Buffon în România - Italia (1-1) la Euro 2008, detaliu care-l urmărește și acum.

România lui Edward Iordănescu va da piept la Euro 2024 cu Belgia, cu Slovacia, iar a treia va proveni de la barajul din primăvară, una dintre Israel / Bosnia / Ucraina / Islanda.

Este ora calculelor, cu toate că mai există o necunoscută ce-ar putea complica ecuația. Ca fotbalist ce-a bifat două turnee finale de Campionat European, 2000 și 2008, Adrian Mutu, actualul antrenor al lui Neftchi Baku, a acceptat provocarea de a oferi un pronostic în perspectiva confruntărilor ce vor fi la vară.

Îl recunoști? Adrian Mutu voia ca el să-i joace rolul vieții într-un film! Imaginea virală postată de pe vremea când era fotbalist
FOTBAL
Îl recunoști? Adrian Mutu voia ca el să-i joace rolul vieții într-un film! Imaginea virală postată de pe vremea când era fotbalist

Adrian Mutu despre grupa „tricolorilor” lui Edward Iordănescu: „O grupă accesibilă"

„Este o grupă accesibilă față de ultimul campionat la care am participat și eu. Atunci am jucat cu Italia, cu Franța, cu Olanda. Cred că ... Poate dacă dădeam eu gol cu Italia, din acel penalty, am fi ieșit din grupă, după o victorie cu campioana mondială en titre la acel moment.

Bine, acum, nu se pot compara grupele, dar naționala actuală este într-o creștere vizibilă. Avem șansele noastre în această grupă. Va fi foarte, foarte greu cu Belgia, dar să nu ne dăm bătuți dinainte. 

Să mergem cu încredere la Euro, băieții au muncit bine, bravo lor, să aibă mare încredere. Nu te întâlnești în fiecare zi cu un Campionat European, așa că să dea totul la acesta!", a declarat Mutu într-un interviu acordat GSP.ro.

Dacă mă mai bântuie acel penalty, cu Italia?! Eee! Au trecut, totuși, 15 ani, a fost, e drept, un moment important pentru echipa națională, dar nu a fost o finală de Euro. Era un meci grup, dar sincer chiar îmi pare rău de moment
Adrian Mutu

Adrian Mutu, despre penalty-ul pe care i l-a parat Gianluigi Buffon: „A avut și noroc"

Totuși, în momentul în care este chestionat ce moment din cariera lui extraordinară ar vrea să retrăiască, "Briliantul" fuge cu gândul tot la acel penalty parat de Buffon.

În partida de la Zurich, România și Italia au remizat, 1-1, după golurile lui Mutu, respectiv Panucci. Tricolorii puteau obține o victorie memorabilă, o calificare din faza grupelor, dar și să trimită acasă campioana mondială de la acel moment, însă Buffon a apărat, în minutul 81, penalty-ul executat de Mutu.

+45 FOTO

"Ce meci aș vrea să retrăiesc? Hmmm. N-am unul în particular. Poate acel episod cu penalty-ul de la Euro. Poate aș schimba execuția... Deși, ideea în sine nu a fost greșită. Știam că Buffon mă cunoaște de la Juventus și din Serie A.

Am zis să dau pe mijloc, sus, ideea mi s-a părut corectă, doar că execuția n-a ieșit cum voiam. Mingea s-a dus la semiînălțime, iar Buffon a avut și noroc! L-a lovit (balonul) în picior și-n mână. El a avut noroc, eu ghinion", a rememorat Adrian.

La echipa națională am dat mereu tot, am fost mereu onorat să joc pentru culorile tricolore. Sunt mai mult decât onorat să fiu golgeterul all time, alături de marele Gică Hagi, am scris niște pagini importante din istoria fotbalului românesc
Adrian Mutu

35de goluri în 77 de selecții a adunat Adrian Mutu la echipa națională

Sfatul lui Adrian Mutu pentru tricolori: "Să învățăm de la Euro, să dăm totul în meciurile în care avem șanse reale de a ne califica"

La Euro 2016, România a început cu un eșec la limită cu Franța, 1-2, a continuat cu o remiză cu Elveția, 1-1, și s-a făcut de râs cu Albania, 0-1.

"Ar trebuie să învățăm din experiența trecută de la Euro, fiindcă am fost concentrați cu echipele importante. Să dăm totul în meciurile în care avem șanse reale de a ne califica. Adică nu să jucăm tare cu Belgia, iar cu Slovacia mai calm. Cu îndrăzneală și cu multă muncă, plus concentrare, putem izbândi", a mai declarat Mutu.

Nu aș putea numi un singur fundaș central sau lateral cu care m-am confruntat și să zic că el a fost cel mai bun. Numai dacă ar fi să calculez din Italia și din Anglia m-am duelat cu Cannavaro, Nesta, Mihajlovic, Materazzi, Cafu, Stam, Maldini, Costacurta, practic, am prins mai multe generații de excepție. Și poate așa am reușit și eu ca atacant
Adrian Mutu

13formații a adunat Mutu în cariera de fotbalist: FC Argeș, Dinamo, Internazionale, Hellas Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul Ploiești, Pune City și ASA Târgu Mureș

Când am ratat acel 11 metri, contra Italiei, am învățat două lucruri. Știți care? În momente grele bazează-te pe lucrurile pe care le știi, nu încerca să inventezi nimic. Al doilea? Că nu poți să dai timpul înapoi
Adrian Mutu

VIDEO Bogdan Lobonț, surprins de stilul lui Adrian Mutu: „Mă uitam la el și la Rădoi, e ciudat!”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Are și cetățenie română, și maghiară și spune pe cine va susține la Euro 2024: „Eu pătimesc cu ai noștri! Ori trecem de grupe, ori facem puține puncte spre zero”

Cadou pentru „Nebunul” Kopic » Cum a fost întâmpinat antrenorul de către suporterii lui Dinamo și reacția avută: „Este în ADN-ul clubului!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  15 Decembrie 2023, 15:28
Postat de johny2003 pe 13 Decembrie 2023, 19:37

hey, hey...e argesean de-al tau!))))

Mai dă si erori judetul, ce sa facem ????????

rumunek
rumunek  •  14 Decembrie 2023, 23:14

Aș da multe să aflu ce a vrut să transmită Pițurcă prin Bănel înainte de executarea penalty-ului. Am o bănuială, dar nu pot știi dacă am dreptate.

johny2003
johny2003  •  13 Decembrie 2023, 19:37
Postat de Heiheiargesul1987 pe 13 Decembrie 2023, 12:57

Un jucator talentat dar atat..Penaltyul de la Euro nu l-a bantuit niciodata, fiindca nu l-a interesat. Oamenii aia care au jucat cu sufletul in generatia de aur sunt bantuiti si acum de meciul cu Suedia care a avut loc acum aproape 30 de ani, dar Mutu zice ca nu are cum sa il mai bantuie un meci de acum 15 ani. De ce? Fiindca nici atunci nu l-a bantuit daramite acum. Unul dintre cele mai slab executate penaltyuri vazute de mine vreodata. Cred ca 80 la suta din portari,indiferent de nivelul lor, il aparau. Daca Gianluigi a avut vreun noroc, acela a fost ca a executat Mutu in halul in care a executat, ratand practic calificarea din grupe cu ocazia asta..Are o vina si marele strateg de pe margine, nu ii mai spun numele ca il stiti. A il trimite pe Mutu sa bata penalty impotriva coechipierului sau de la club mi se pare impardonabil, cand stii ca acel portar il cunoaste foarte bine pe jucatorul tau..

hey, hey...e argesean de-al tau!))))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close