FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

Porumboiu tranșează conflictul Hagi - Iordănescu: „E fraier”

Adrian Porumboiu a vorbit despre atacul lui Gică Hagi la adresa selecționerului Edi Iordănescu
Adrian Porumboiu a vorbit despre atacul lui Gică Hagi la adresa selecționerului Edi Iordănescu

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 22:53 / Actualizat marti, 14 martie 2023 22:53

Adrian Porumboiu a vorbit despre atacul lui Gică Hagi la adresa selecționerului Edi Iordănescu, „Regele” fiind nervos pentru că numele fiului său, Ianis, nu apare pe lista preliminară a stranierilor convocați pentru meciurile din finalul lunii martie, cu Andorra (25 martie), respectiv Belarus (28 martie), din preliminariile Euro 2024.

Fostul arbitru internațional e de părere că Edi Iordănescu trebuia să-l includă pe lista preliminară pe mijlocașul ofensiv în vârstă de 24 de ani al lui Rangers și face o paralelă cu relația profesională dintre fotbalistul Gheorghe Hagi și selecționerul Anghel Iordănescu.

Trebuia Ianis Hagi convocat? Cât și cum a jucat la Rangers după anul petrecut pe tușă
CONVOCARE
Trebuia Ianis Hagi convocat? Cât și cum a jucat la Rangers după anul petrecut pe tușă

Adrian Porumboiu: „Edi Iordănescu e fraier că nu l-a convocat pe Ianis Hagi”

„Gică Hagi l-a făcut mare pe Anghel Iordănescu. Iar Ianis poate să-l facă mare pe Edi Iordănescu. Aici, fiecare înțelege ce vrea. E păcat că nu l-a selecționat Edi pe Ianis. Gică Hagi are dreptate. Edi e fraier. Trebuia să știe că Gică Hagi a contribuit la valoarea lui Anghel Iordănescu. A fost cel mai important jucător al naționalei, în timpul în care a fost antrenor tatăl lui.

Edi e fraier, pentru că așa se putea întâmpla și cu Ianis pentru el. Nu l-am înțeles. Trebuia să vadă și în perspectivă. Acum, poate nu avea cum să-l joace. Dar are nevoie să fie în lot, ca să simtă că îi dai importanță. Când va fi apt de joc sută la sută, Ianis va ajuta foarte mult naționala”, a declarat Adrian Porumboiu pentru as.ro.

Trebuia Ianis Hagi convocat?

De la revenirea pe teren într-un meci oficial, consemnată pe 28 ianuarie, la un an și 7 zile de la accidentarea gravă pe care a suferit-o la genunchiul drept, Ianis Hagi nu a fost o prezență constantă la Rangers.

A jucat în doar 5 dintre cele 9 meciuri ale scoțienilor, o singură dată mai mult de 20 de minute. Iar la meciurile tari, finala Cupei Ligii cu Celtic și deplasările din campionat cu Livingston și Rangers, antrenorul Michael Beale nu l-a folosit deloc.

Ianis nu are gol sau assist de la revenire.

Trebuia Ianis Hagi convocat pentru meciurile din martie?

Da, ar fi ajutat
Nu, nu a jucat suficient la Rangers

Ianis este sănătos acum. Joacă puțin, nu poate mai mult, dar e sănătos. Adevărul este că nu a fost convocat nici măcar pe listă. Atunci, eu ca fost jucător și om de fotbal, vin și spun că Ianis nu e important pentru echipa națională și antrenor. Dacă era important, ar fi fost pe lista stranierilor! 

- Gică Hagi

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Ladislau Boloni dezvăluie detalii surprinzătoare din negocierile cu FRF: „Burleanu a fost înverșunat cu mine”
BOLONI LA 70 DE ANI
Ladislau Boloni dezvăluie detalii surprinzătoare din negocierile cu FRF: „Burleanu a fost înverșunat cu mine”
Costel Pantilimon, despre conflictul cu Mirel Rădoi, de la națională: „M-a făcut să înțeleg că poate unii au deja lucrurile stabilite” + Exemplul de la Manchester City: „Mancini și-a călcat pe orgoliu cu Tevez”
GSP LIVE
Costel Pantilimon, despre conflictul cu Mirel Rădoi, de la națională: „M-a făcut să înțeleg că poate unii au deja lucrurile stabilite” + Exemplul de la Manchester City: „Mancini și-a călcat pe orgoliu cu Tevez”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
doritor
doritor  •  18 Martie 2023, 13:46

*** asta zis si Ppăpușoiu prin anii *80 cand arbitrau el si *** sa mai stea pe acasa de cat sa faca comentarii despre arbitraje si footbal. Ce mai inchideau ochii pe la meciurile cu Victoria, Dinamo, Steaua, Scornicesti ca se rusinau chiar si ei! Chiar si Hagi se descalifica intervenind cand nu trebuie, chiar daca Ianis e un fotbalist bun pentru RO. Asa au fost „stricati” multi tineri crezandu-se zmei dupa 2-3 meciuri bune. Daca Mirel n-a avut rezultate bune sa nu ne asteptam ca Edi va fi mai breaz (evident as fi bucuros sa ma insel ca adversarii nostri nu dau in „clocot”).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dlogia
dlogia  •  16 Martie 2023, 17:04

Ce zice Porumboiu nu este un argument. Daca Ianis e profesionist, va da 100% cand va fi chemat. Daca il cheama si apoi nu-l include in lot, sau nu-l foloseste, iarasi e rau. Daca creezi cearta din nimic asa cum face Gica Hagi, mai bine nu-l chemi, ca sa nu creezi cearta. Nu ajungi nicaieri daca pui astfel problema. Este 100% neprofesionist din partea lui Gica Hagi sa comenteze alegerile selectionerului. da si presa si in special gsp baga la greu batu prin gard

florin44
florin44  •  15 Martie 2023, 17:00

(I)Edi nu are pic de talent de selectioner. El nu este inca nici macar vreun antrenor de soi. Abia invata meseria (daca o va invata vreodata cu adevarat!?!). Numirea lui la reprezentativa s-a facut doar ca sa aiba burleanu si ai lui liniste, sa nu fie deranjati de cerintele, de declaratiile, de actiunile unui selectioner veritabil!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează