FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ITALIA, MIERCURI, 21:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Adrian Ropotan revine la lot după doi ani: "Nu mă compar cu Rădoi"

Articol de - Publicat sambata, 13 noiembrie 2010 00:00

Mijlocaşul de 24 de ani de la Dinamo Moscova a fost convocat la amicalul cu Italia pentru a acoperi gaura lăsată de retragerea neaşteptată a lui Mirel.

- Adrian, eşti pregătit să-l înlocuieşti pe Rădoi?
- Nu vin la lot să înlocuiesc pe nimeni, vin doar să-mi fac treaba cît mai bine pe teren şi să-i mulţumesc pe cei care au încredere în mine. Mirel este şi va rămîne un fotbalist mare, n-am cum să-l înlocuiesc. El are un stil de joc, eu altul! El a făcut atîtea pentru "naţională", iar eu sînt abia la început. Nu pot să mă compar cu el deocamdată. Acum e şansa mea şi sper să o fructific!

- Te mai aşteptai să reintri în circuitul "naţionalei" după ce doi ani n-ai mai fost convocat?
- Sincer, nu m-am gîndit la asta, m-am concentrat să joc bine la club fiindcă doar astfel puteam atrage atenţia celor de la lot. Mă bucură convocarea, "naţionala" e vîrful pentru orice fotbalist, cînd ajungi acolo eşti privit cu alţi ochi. Sper să fac un joc bun contra Italiei şi să fiu chemat în continuare.

-  "Naţionala" trece printr-o perioadă dificilă, presiunea e mare.
- Ştiu că e greu, moralul nu e foarte ridicat. Nu cred însă că "naţionala" noastră e singura care are probleme. Trebuie construit cu răbdare un grup unit şi e nevoie de înţelegere din partea tuturor. Nu înţeleg atitudinea ostilă faţă de prietenul meu, George Florescu, care îşi dă sufletul pe teren. Să ştergem cu buretele ce-a fost şi să începem un drum nou. Cît mai sînt şanse de calificare la Euro 2012 trebuie să luptăm pînă la capăt.

"N-am vorbit deocamdată cu selecţionerul Lucescu. Nu cred că voi avea probleme de integrare fiindcă mă cunosc cu majoritatea băieţilor"
Adrian Ropotan, mijlocaş România

"La Dinamo Moscova joc în sistemul 4-2-3-1, iar eu sînt unul dintre cei doi închizători. Mi se dă multă libertate, pot să urc şi în atac"
Adrian Ropotan, mijlocaş România

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
nikyb
nikyb  •  13 Noiembrie 2010, 18:10

bafta adrian eu am incredere in tine trebuia sa fii convocat mai demult ca oricum esti peste radoi.succes

dinamo4eva
dinamo4eva  •  13 Noiembrie 2010, 10:58

ropotan cand a mai fost chemat a jucat bine , dar a avut ghionion cu o accidentare , de atunci zic ca a mai crescut . Pt. Mutu e mai bine daca nu vine la nationala pt meciul cu Italia pt ca e obosit .

ciocaneanu
ciocaneanu  •  13 Noiembrie 2010, 10:02

Abia ca le-a dat mustata si gata, sint vinduti! Ce sa faca echipele de club care se bazeaza inca pe jucatori romani, in cupele europene? Cei mai buni romani joaca la adversari! Ionita e o lecte pt. multi pofticiosi. Trebuie sa se si impuna in vest, nu ajunge ca vine salariul la timp! Organizare lasata pe mina lui Pazvante sau Sandu sau Jiji sau Borcea sau Jovani smecheru´. Nu avem un stadion in tara! Aici am ajuns!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează