FOTBAL  »  NATIONALA  »  ADUNARE GENERALĂ

VIDEO+FOTO Ce s-a întâmplat la Adunarea Generală de azi » FRF a anunțat un buget de 35 de milioane de euro în 2023: „Anul trecut a fost cel mai slab în ce privește profitul”

Foto: Cristi Preda  (GSP) +26   FOTO
Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , , , - Publicat miercuri, 26 aprilie 2023 13:20 / Actualizat miercuri, 26 aprilie 2023 14:49

Astăzi a avut loc Adunarea Generală a FRF. Pe ordinea de zi au fost înaintate mai multe proiecte, toate fiind votate în unanimitate de membrii FRF. 

La Adunare, începută cu o întârziere de 10 minute, au fost prezenți 246 dintre cei 279 de membri afiliați, iar ședința a început cu un minut de reculegere susținut în memoria jurnalistului Radu Cosașu, decedat în urmă cu 4 zile. 

Ce s-a întâmplat la Adunarea Generală de azi » FRF a anunțat un buget de 35 de milioane de euro în 2023: „Anul trecut a fost cel mai slab în ce privește profitul”
Foto: Vlad Nedelea (GSP)

Thierry Favre, directorul adjunct al UEFA, laude pentru Vassaras, șeful CCA

Thierry Favre, directorul adjunct al UEFA, a fost primul care a vorbit în cadrul Adunării Generale. Acesta l-a lăudat pe Kyros Vassaras, preledintele CCA: „Este o onoare să îl revăd. Este un expert în arbitraj”.

+22 FOTO

Răzvan Burleanu, președinte FRF: „Ne-am confruntat cu amenințarea europeană a proiectului Superligii” 

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a ținut un discurs. „A fost o perioadă dificilă, în care ne-am confruntat cu o pandemie, inflație și un război, dar și cu amenințarea europeană a proiectului Superligii, în care cele mai bogate cluburi din Europa doreau să-și unească forțele pentru a câștiga și mai mulți bani”, a început șeful Federației. 

Burleanu a vorbit în continuare despre necesitatea implicării statului în fotbal, dar a evitat subiectul fotbalului profesionist. Șeful FRF s-a referit la academii, infrastructură și juniori, la facilitățile pentru cei din mediul privat care doresc să investească în fotbal: 

„Fotbalul românesc are nevoie de un parteneriat stategic cu statul român, pentru că economia de piață nu permite dezvoltarea unor cluburi puternice pe piața europeană. 

Acest lucru presupune investiții în infrastructură, stadioane și facilități de juniori, precum și fotbalul în școli, ceea ce înseamnă practic fotbalul de masă, dar și zona de educație”. 

Burleanu a mai menționat că 376 de jucători români se află în atenția celor 5 naționale, dintre care 80 sunt monitorizați atent, și că 6,5 milioane de euro au fost cheltuite pentru activitatea loturilor naționale.

Mihai Stoichiță: „Am adus 3 experți-cheie în cadrul FRF”

Cuvântul l-a luat apoi Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF. care a spus că a adus 3 experți „cheie” în cadrul FRF: „Un coordonator al loturilor naționale de juniori, un coordonator al preparatorilor fizici și un coordonator al departamentului de analiză video. Toți lucrează cu mine la toate loturile naționale. 

Trebuie să schimbăm disciplinele muncii și a mentalității. Dacă vrem să progresăm, nu trebuie să stâm numai două ore la muncă. Un antrenor care nu își dedică o zi întreagă fotbalului nu are cum să progreseze”. 

Lucian Burchel: „Unui antrenor de la Timișoara i se păreau grele cursurile pentru licența de antrenor. Atunci, stai acasă!”

 Lucian Burchel, directorul Școlii Federale de Antrenori, a subliniat importanța școlii în formarea unui tehnician. A dat exemplul unui antrenor, care s-a plâns că orele de curs pentru obținerea licenței sunt importante. 

„Un antrenor de la Timișoara mi-a spus că orele de curs pentru obținerea licenței i se păreau grele. Dacă ți se par grele, atunci stai acasă!”.

Georgiana Schillo, director financiar FRF: „Am înregistrat venituri de 26 de milioane de euro anul trecut”

+9 FOTO

Georgiana Schillo, directorul financiar din cadrul FRF, a expus bilanțul financiar al Federației pe anul 2022: „Am înregistrat venituri de 26 de milioane de euro anul trecut, apropiate de cele din 2021. 

Anul 2022 a fost cel mai slab din punct de vedere financiar din ultimii 4, având un profit de numai 87.237 de euro. Pentru anul 2023, FRF și-a propus un buget de 35 de milioane de euro”.

Mai exact, bugetul este compus din 29,4 milioane de euro strict pentru cheltuielile FRF, la care se adaugă 5,6 milioane de euro pentru Academia Națională de Fotbal și Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, rezultând astfel suma de 35 de milioane de euro. 

Proiectele de pe ordinea de zi votate în unanimitate la Adunarea Generală: 

  • bilanțul contabil al FRF pe anul 2022
  • starea financiară a centrului național de fotbal Mogoșoaia pe anul 2022
  • raportul de activitate și bilanțul contabil al academiei de fotbal din cadrul FRF
  • raportul comisiei de cenzori
  • Adunarea Generală a FRF
+11 FOTO

VIDEO. Adunarea Generală a FRF

Citește și: 

Cine-i mai angajează? Sezon de coșmar pentru doi dintre antrenorii la modă din Superligă: eșecuri la pătrat în doar câteva luni

Membrii Comitetului Executiv au analizat propunerea lui Vasile Dîncu și au ajuns la o concluzie: „Să fie bani publici pentru toată lumea!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
demolarii
demolarii  •  26 Aprilie 2023, 16:32

Câteva intrebari: 1.cum se vor cheltui cele 35 de milioane în 2023? 2. Cum s-au cheltuit cele 26 de milioane în 2022? De ce are nevoie Stoichita de 3 coordonatori? El nu e capabil sau nu mai poate sa îndeplinească sarcinile prevăzute în fisa postului? Si pe cine reprezintă de fapt FRF? Nu e de stat, dar nu sunt nici acționari? De unde primesc sumele alea? Si cine îi verifica? Cum a ajuns UEFA , implicata în mari scandaluri de corupție, model înalt de performanta? În ce performanta? În coruptie? Sau in ce? Si inca multe altele....

Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  26 Aprilie 2023, 15:44

Cititorul semnalează bazaconiile din text pentru ca apoi GSP-istul să reșapeze lucrarea făcută strîmb. Măcar atât.

bizzonu
bizzonu  •  26 Aprilie 2023, 15:37
Postat de calugarul.antim.gaina pe 26 Aprilie 2023, 14:12

Ciudată optică. De regulă, pari că te uiți la aragaz!??.... Instanța a hotărât altfel decât logică ta inversă. Au voie, sau trebuie să-ți ceară ție scuze!¿

CE A HOTARAT INVERS TU DIN CE UNIVERS AI APARUT? AM ZIS CEVA DE DECIZIILE INSTANTEI SAU DUCI LIPSA DE ATENTIE PE ACASA? TALPAN A DISTRUS STEAUA CARE ERA REPREZENTATA PRIN NUME IN FOTBALUL DE INALTA PERFORMANTA, CARE ELIMINA VALENCIA AJAX SI FACEA CINSTE FOTBALULUI ROMANESC DUPA ANII 2000. ACUM NUMELE STEAUA E LEGAT DE O HIMERA O CLONA ABONATA LA BANUL PUBLIC SI MOFTUL MINISTERULUI, CARE E PERPETUU UMILITA DE TOTI AMATORII DIN LIGA AMATORILOR SI COPII CARE LIVREAZA PIZZA CU GLOVO

Vezi toate comentariile (17)
Comentează