FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO U21

Ajax nu-l lasă pe Răzvan Marin la Euro 2019 » Ar trebui să ne îngrijorăm? 3 argumente pro și 3 contra

Răzvan Marin a fost integralist în ambele meciuri ale naționalei mari din preliminariile EURO 2020
Răzvan Marin a fost integralist în ambele meciuri ale naționalei mari din preliminariile EURO 2020

Articol de - Publicat miercuri, 22 mai 2019 15:18

România U21 ar putea rămâne fără lider la Euro, Ajax nu pare dispusă să-l dea pe Răzvan Marin. GSP.ro prezintă soluțiile selecționerului Mirel Rădoi pentru a-l înlocui. 

Transferul lui Ajax îi dă și bătăi de cap lui Răzvan Marin, nu doar posibilitatea unică de a juca la semifinalista UEFA Champions League. Și echipa care a fost la doar un minut de o finală istorică la Madrid, împotriva lui Liverpool!

Fostul jucător al Viitorului și al celor de la Standard Liege ar putea fi oprit de noul său club de la Campionatul European, Euro care începe pe 16 iunie și se poate încheia, în cazul fericit al finalei, pe 30. Gazeta scrisese despre acest lucru încă de luna trecută.

"Sperăm într-o minune"

Chiar și secundul lotului național, Adrian Boingiu, a confirmat temerile la TV DigiSport. "Au fost discuţii din care a reieşit că Ajax nu îl va lăsa pe Răzvan Marin să vină la Euro 2019. Sperăm într-o minune și cei de acolo să înţeleagă că pentru imaginea lui participarea la un turneu european poate însemna foarte mult".

Ce ne facem în această situație? GSP.ro a găsit trei motive pentru care n-ar trebui să ne îngrijorăm, dar și trei din cauza cărora naționala de tineret pornește clar știrbită.

DE CE E RĂU

1) În mare formă
Finalul de sezon a fost excelent pentru Răzvan Marin, care, practic, le-a dat titlul celor de la Genk după o dublă de senzație împotriva lui Bruges, meci încheiat 2-0 pentru Standard. A marcat 10 goluri în acest an competițional, dintre care 8 numai în 2019.

2) Cel mai valoros jucător de câmp
În acest moment, în afară de portarul Radu, care e și el în lotul U21!, Răzvan Marin e cel mai valoros fotbalist român. Și, conform transfermarkt.de, cel mai scump jucător de câmp. Acesta e cotat la 9 milioane de euro.

3) Lider
Pe lângă Pușcaș și Radu, ceilalți doi piloni experimentați din lot, Răzvan Marin e unul dintre cei mai vechi fotbaliști de la lot. A fost căpitan și la loturile de juniori, își știe mulți dintre colegi nu doar de la echipa națională, ci și de la Viitorul.

Lipsă de patriotism?! » Ioanițoaia tranșează problema Răzvan Marin: „Fac o observație care va deranja”

DE CE NU AR PĂREA AȘA RĂU

1) N-a fost om de bază în preliminarii
Răzvan Marin a jucat doar două meciuri din cele 10 din calificări. Și asta pentru că, în general, a fost selecționat la naționala mare. Dar și suspendat în Portugalia, după ce a luat cartonaș roșu în jocul din Țara Galilor! A jucat bine în turul cu Portugalia, la 1-1. Cu galezii a făcut un meci modest, în nota evoluției "tricolore" de atunci. Mai mult, n-a evoluat deloc în mandatul lui Mirel Rădoi, ci doar sub Isăilă.

2) Ar veni Băluță
Soluția de avarie ar fi Tudor Băluță. Proaspăt cumpărat de Brighton&Hove Albion, formație salvată de la retrogradarea în Championship, Băluță este singurul nume important U21 care n-are nici măcar un minut la trupa lui Rădoi, nici măcar în amicale!, însă l-ar putea înlocui, măcar pe fază defensivă, pe Marin.

3) Plin de soluții
Postul de închizător e cel mai ofertant pentru Mirel Rădoi. Astfel, din lotul de 33 de jucători selectați preliminar, fostul stoper stelist poate folosi nu mai puțin de 6 pe acest post, exceptându-l aici pe Marin: Nedelcu, Băluță, Cicâldău, Oaidă, Ciobanu, Vlad Dragomir

Cum ar arăta România U21 fără Răzvan Marin: I. Radu - Cr. Manea, Nedelcearu (Ad. Rus), Pașcanu, Fl. Ștefan - Nedelcu (T. Băluță), Cicâldău - Man, I. Hagi, Ivan - Pușcaș

"Nu știu dacă Răzvan Marin va veni la lot. Trebuie să vorbim cu Ajax și să vedem dacă-l lasă. Cluburile nu sunt obligate să lase jucători la Campionatul European de tineret"
Mirel Rădoi la DigiSport

"Eu am spus tot timpul că îmi doresc să joc pentru U21 la Euro. O să las clubul și antrenorii naționalelor să decidă. E o situație foarte delicată pentru mine"
Răzvan Marin, mijlocaș România

PROGRAMUL GRUPEI C

18 iunie 2019: România– Croația (San Marino, 19:30), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
1 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)

Vezi și: Lovitură pentru Mirel Rădoi! Ianis Hagi, OUT de la EURO? „Se va transfera 99% și echipa de club nu-l lasă la națională”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
lapusneanul
lapusneanul  •  22 Mai 2019, 23:20
Postat de antalmihai pe 22 Mai 2019, 20:17

Bai *** de jurnalisti. Jucatorul poate sau nu onora convocarea. Daca nu vrea, si e posibil, jucatorul trebuie sanctionat, daca clubul nu il lasa la fel, poate fi reclamat si sanctionat continuu, chiar daca e cine e clubul respectiv. Asa ca nu mai vb prostii... la noi cind un jucator nu era lasat la nationala, era moarte de om...

mihaita, bre, NU e data uefa...stii ce inseamna ?..poate juca doar la echipa mare..

antalmihai
antalmihai  •  22 Mai 2019, 20:17

Bai *** de jurnalisti. Jucatorul poate sau nu onora convocarea. Daca nu vrea, si e posibil, jucatorul trebuie sanctionat, daca clubul nu il lasa la fel, poate fi reclamat si sanctionat continuu, chiar daca e cine e clubul respectiv. Asa ca nu mai vb prostii... la noi cind un jucator nu era lasat la nationala, era moarte de om...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lapusneanul
lapusneanul  •  22 Mai 2019, 17:43

de cine e organizat turneul final de tineret, nu de uefa ?cum e posibil ca aceasta actiune sa nu fie data uefa ? din paradoxurile forului european..

Vezi toate comentariile (7)
Comentează