FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

Alarmă la națională! Andrei Burcă dezvăluie o discuție cu Mateo Susic

Andrei Burcă, în tricoul echipei naționale.
FOTO: Imago Images
Andrei Burcă, în tricoul echipei naționale. FOTO: Imago Images

Articol de , - Publicat duminica, 25 septembrie 2022 12:21 / Actualizat duminica, 25 septembrie 2022 12:36

Andrei Burcă (29 de ani), fundașul central al campioanei României, CFR Cluj, și a echipei naționale a României, a declarat, în cadrul conferinței de presă de înaintea meciului cu Bosnia și Herțegovina că a vorbit cu Mateo Susic, fostul său coleg de la CFR Cluj și fundaș al echipei ex-iugoslave, și că bosniacul i-a spus că deși au câștigat deja grupa din Liga Națiunilor, fotbaliștii naționalei Bosniei vor veni la București motivați și bucuroși că vor juca fotbal. 

Stoperul a mai spus că îi felicită pe cei din Bosnia pentru câștigarea grupei și a ținut să reamintească că, în opinia sa, „tricolorii” au pierdut nemeritat meciul tur, disputat la Zenica, scor 0-1, menționând că echipa națională a făcut o partidă bună. 

Ladislau Boloni despre situația României în Liga Națiunilor: „Nu cred că acolo este locul nostru”
ROMÂNIA
Ladislau Boloni despre situația României în Liga Națiunilor: „Nu cred că acolo este locul nostru”

Andrei Burcă a mai declarat și că trebuie să dovedească că sunt o echipă bună „în fața celui mai puternic adversar din grupă” și că presiunea se află pe umerii românilor, menționând că meciul din Finalnda, încheiat 1-1, a reprezentat „un nou început pentru echipa națională”. Fundașul a mai punctat și că el și colegii săi trebuie să rămână concentrați și conectați „în ceea ce privește viitorul acestei echipe”. 

„Doar noi prin determinarea și jocul nostru putem să îi aducem la stadion pe fani. Cu siguranță că ne vom da viața pe teren, pentru că ăsta e motto-ul, de asta venim la stadion. Vom vedea ce rezultat vom obține mâine. Doar noi prin prestanța noastră putem atrage fanii la stadion, am văzut cum ne-au ajutat la victoria cu Finlanda”, a spus Andrei Burcă.  

Andrei Burcă: „Bosniacii vor veni foarte motivați, zice Susic”

„În cariera de fotbalist este mereu presiune , atunci când joci la cele mai mari cluburi sau la echipa națională, suporterii fiind pretențioși pe bună dreptate. Momentan nu am făcut cinste acestui tricou, având în vedere poziția pe care suntem în clasament. Sunt conștient de valoarea grupului, dar ușor ușor, treaptă cu treaptă, vom reuși să facem treabă”, a adăugat fundașul lui CFR. „Chiar am vorbit aseara cu Susic, care mi-a spus ca bosniecii vor veni motivați să joace fotbal și că sunt bucuroși că au câștigat grupe. Pentru noi trebuie să fie un nou inceput”. 

Fundașul central a mai zis și că, în mod evident, echipa nu se află la nivelul dorit: „Nu suntem momentan, asta este evident, unde ne dorim, dar cu muncă și seriozitate vom ajunge acolo. Din punctul meu de vedere, cea mai importantă este echipa. Dacă formăm un grup puternic și o familie puternică, nu contează împotriva căru adversar jucăm, vom forma cu siguranță o echipă care nu primește goluri, pentru că daă alergăm și suntem determinați pe teren, adversarul o să simtă că este dificil să joace împotriva noastră”, a mai declarat Andrei Burcă. 

Andrei Burcă a mai vorbit și despre Edin Dzeko, atacantul naționalei Bosniei, pe care l-a caracterizat drept un „jucător exponențial, care a evoluat la echipe mari din Europa”. De asemenea, a mai spus despre fostul vârf al lui Wolfsburg, Manchester City și AS Roma că Dzeko este „privit ca Gheorghe Hagi la noi”. 

Citește și alte articole despre echipa națională:

Mihai Stoica vrea o decizie radicală: „Dacă retrogradăm, trebuie schimbat selecționerul” + Cere antrenor străin la națională: „Modelul maghiarilor ar trebui urmat”

Edi Iordănescu le răspunde contestatarilor înainte de România - Bosnia: „Sunt aceleași personaje mereu care așteaptă după meci”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
darionaharis
darionaharis  •  25 Septembrie 2022, 20:06

Da mai Andrei ce sa zicem noi. Doar ca la noi la fiecare meci e un nou inceput...

enigmaticul
enigmaticul  •  25 Septembrie 2022, 14:20

Recenziile astea apar după o oră de la postare!! Care o fi cauza?

enigmaticul
enigmaticul  •  25 Septembrie 2022, 14:07

Mda.......Parcă văd că iar o luați pe cocoasă de la bosniaci!! Am ajuns de râsul lumii, în plan fotbalistic!! Acum ne ”întrecem” cu Andora, Luxemburg, Malta și alte ”puteri fotbalistice” ale continentului. La momentul actual, România este practic inexistentă din punct de vedere fotbalistic.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close