FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Cum au aflat jucătorii naționalei că Mirel Rădoi nu mai continuă pe banca României: „Nu-mi venea să cred”

Mirel Rădoi, alături de fotbaliștii naționalei României
Foto: Imago
Mirel Rădoi, alături de fotbaliștii naționalei României Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 14 octombrie 2021 12:55 / Actualizat joi, 14 octombrie 2021 14:55

Decizia lui Mirel Rădoi de a pleca de la echipa națională i-a surprins chiar și pe „tricolori”. Alex Cicâldău, mijlocașul lui Galatasaray, a povestit cum a primit vestea că din noiembrie România rămâne fără selecționer.

Cicâldău a recunoscut că nici el, nici colegii lui nu au fost informați de Mirel Rădoi înaintea meciului cu Armenia, aflând planurile selecționerului după conferința de presă de la finalul meciului cu Armenia, scor 1-0.

„Nu am știu absolut nimic. Nu mi-a transmis așa ceva, nici colegilor, adică nu ne-a spus nimic nouă, grupului, sau mie în particular. Nu a fost ceva care să mă facă să mă gândesc la asta. Conferința de presă a fost după ce noi ne-am despărțit de Mister, am plecat spre case. Am aflat apoi. Am verificat pentru că nu-mi venea să cred.

Pe de o parte, decizia îi aparține și nu am ce să comentez despre ea, îl respect enorm pe Mirel Rădoi. Pe de altă parte, nu am cuvinte să spun cât de rău mi-ar părea să plece. Prefer să mă gândesc la faptul că nu va pleca. 

Eu am lucrat cu Mister și la naționala de tineret, am obținut performanțe foarte frumoase, am început acum un drum bun la seniori… Îmi place cum lucrează, știu ce om extraordinar este… Avem altă față ca echipă acum, jucăm și bine și au venit și rezultatele. 

Ar fi mare păcat. Știi cum e? Eu trăiesc un vis la Galatasaray și am început să trăiesc și un vis la națională, avem șanse foarte mari să prindem barajul. Am arătat că ne putem apăra bine, că putem ataca bine. Sper să cotinuăm cu Mirel Rădoi visul spre calificarea la Mondial”, a declarat Alex Cicâldău potrivit playsport.

Mandat cu bune și cu rele » Radiografia parcursului României cu Mirel Rădoi pe bancă

Mirel Rădoi se află în cel mai bun moment al perioadei petrecute ca selecționer. În cele 13 luni, el a ratat calificarea la EURO 2020, iar în această toamnă a reușit să redreseze naționala și să o aducă în pragul barajului pentru CM 2022. 

Mirel Rădoi a fost numit selecționer pe 27 noiembrie 2019, în locul lui Cosmin Contra, care și-a dat demisia după ce naționala a fost învinsă de Spania, la Madrid, 0-5, în preliminariile EURO 2020. Din cauza pandemiei, Rădoi și-a început mandatul abia în septembrie 2020. 

În cele 13 luni de când a început să dispute meciuri în calitate de antrenor principal al primei reprezentative, Rădoi a susținut 18 partide, dintre care doar trei au fost amicale. Bilanțul său este 7 victorii, 3 egaluri și 8 înfrângeri. Golaveraj 26-25. În toată această perioadă, Mirel a convocat un număr uluitor de mare de fotbaliști: 63.

Bile negre pentru Mirel Rădoi pe banca României

  • A ratat barajul pentru CE, după ce a pierdut în semifinale, 1-2 cu Islanda, în deplasare
  • A ratat obiectivul din Liga Națiunilor, terminând pe locul 3 într-o grupă cu Austria, Norvegia și Irlanda de Nord
  • Are 4 meciuri pierdute la rând: 0-1 Germania, 2-3 Armenia, 1-2 Georgia, 0-1 Anglia, ultimele două amicale. Cea mai neagră serie de rezultate din ultimii 37 de ani
  • Până în această toamnă, a schimbat aproape de la meci la meci nu doar echipa, ci și sistemul în care a evoluat echipa

Bilele albe pentru selecționerul Mirel Rădoi

  • A reușit să redreseze în această toamnă soarta calificării în barajul pentru CM 2022, ce părea compromisă după startul campaniei, doar 3 puncte după primele 3 meciuri, în care ne-a învins până și Armenia (2-3). În septembrie și octombrie, a câștigat 10 puncte din 5 meciuri
  • A ales tactica potrivită și a făcut un meci foarte bun cu Germania, la Hamburg. "Tricolorii" au condus cu 1-0 la pauză, dar au pierdut în final din cauza unei mari erori de marcaj comisă de Andrei Ivan
  • A promovat mai mulți jucători de la naționala de tineret, pe care a condus-o până în semifinale la EURO 2019 U21

Nu consider că las o muncă neterminată, pentru că și eu, la rândul meu, am luat o muncă ce nu era terminată. Am luat echipa de pe locul 2, la un baraj la EURO, trebuie să o las un pic mai sus, la un baraj de Mondial 
-Mirel Rădoi, selecționer România

Citește alte știri despre echipa națională:

Mircea Rednic, atac dur la Cosmin Contra: „Nu e dinamovist! Nu poți să faci ce a făcut el” » Ce spune despre plecarea lui Mirel Rădoi de la națională

Nicolae Dică îi ia apărarea lui Mirel Rădoi: „Dacă era vorba despre lașitate, plecam după meciul tur cu Armenia!” » Ce mesaje au primit de la jucătorii naționalei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
158180581397392
Bala Nicolae  •  14 Octombrie 2021, 18:44

Doamne ce tara ,ce ziaristi,ce microbisti. T OTI vroiau sa scape de el ca de pandemie. Acu plang pe umarul lui. Si mi se pare normal sa plaga pt. ca a indeplinit toate obiectivele: EUROPENE, JO, MONDIALE. Ma baiatule aici trebuie sa vii cu lectia bine invatata nu sa faci tu experiente cu echipa nationala . ASA FRF= ASA ANTRENOR.

dino_zoff_filozof
dino_zoff_filozof  •  14 Octombrie 2021, 17:14
Postat de patratel2019 pe 14 Octombrie 2021, 15:37

Pana una alta n-a îndeplinit niciun obiectiv! Sa nu ne îmbătăm cu apa rece. Nu vom fi prezenți in Qatar chiar daca antrenorul second hand Radoi va ramane la echipă! FRF a ales cea mai ieftină si la îndemână variantă. Cand ai cumparat un costum ieftin pentru nunta, nu poti sa-i spui frac!

Dar cu alt antrenor ne calificam la Mondial?

patratel2019
patratel2019  •  14 Octombrie 2021, 15:37

Pana una alta n-a îndeplinit niciun obiectiv! Sa nu ne îmbătăm cu apa rece. Nu vom fi prezenți in Qatar chiar daca antrenorul second hand Radoi va ramane la echipă! FRF a ales cea mai ieftină si la îndemână variantă. Cand ai cumparat un costum ieftin pentru nunta, nu poti sa-i spui frac!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează