FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCARE

Exclusiv Alex Mitriță se cere la națională, dar Edi Iordănescu are alte planuri pentru meciurile cu Israel și Kosovo

Alexandru Mitriță
Alexandru Mitriță

Articol de - Publicat duminica, 13 august 2023 17:21 / Actualizat duminica, 13 august 2023 19:03

Alex Mitriță (28 de ani) are un start de sezon remarcabil în Superliga, cu un impact major în jocul Universității Craiova, iar extrema stângă de buzunar reclamă convocarea la naționala României pentru "dubla" de luna viitoare, cu Israel și Kosovo, din preliminariile Euro 2024. "Orice jucător vrea la națională, ar fi o mândrie. De ce nu ar urma o convocare?", a precizat Mitriță, după meciul de sâmbătă, 4-1 cu Poli Iași, în care a fost din nou fundamental.

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (Antena 1)

Specialiștii și colegii sunt la picioarele lui Mitriță, revenit la Universitatea Craiova după mai bine de patru ani. „Este o bucurie să vezi un asemenea jucător, precum Mitriță", a exclamat Basarab Panduru. Completat de Florin Răducioiu: „Mă încântă acest jucător, are o biomecanică rapidă, tipică jucătorilor scunzi, ca Hagi, Maradona". Jovan Markovici a adăugat: "Alex e jucătorul «top» al României, zic eu. Ne ajută la fiecare meci".

Edi Iordănescu, în cantonamentul unei formații din Premier League: „Oameni de top și antrenori pe măsură!”
EXPERIENȚĂ
Edi Iordănescu, în cantonamentul unei formații din Premier League: „Oameni de top și antrenori pe măsură!”

Edward Iordănescu pune accent pe "chimia grupului"

Ieșit din circuitul naționalei după primele meciuri din mandatul lui Edward Iordănescu (45 de ani) din cauza atitudinii necorespunzătoare, Alex Mitriță este în continuare monitorizat de staff-ul reprezentativei.

„Nimeni nu are ușa închisă la echipa națională!", a transmis de mai multe ori selecționerul. Cu toate astea, din informațiile GSP, chiar dacă impresionează în Liga 1, Iordănescu nu l-ar lua în calcul pe Mitriță nici pentru meciurile cu Israel și Kosovo, acțiune ce poate aduce România foarte aproape de calificarea la Euro 2024.

"Pentru Edi prioritare sunt chimia grupului și atitudinea extrafotbalistică. Pune mare preț pe implicare, pe atitudine, pe unitatea grupului, disciplină, organizare în teren și în afara lui, pe conexiunea între jucători", susțin oameni din anturajul selecționerului.

18 selecțiiși 3 goluri are Alex Mitriță la echipa națională a României

Alexandru Mitriță este considerat talentat, dar capricios

Mitriță este considerat un fotbalist talentat, dar capricios. „Mitriță, ca orice jucător aflat în atenția echipei naționale, are ușa deschisă și poate primi a doua șansă. Are talent, dar s-a demonstrat în ultimii opt ani că doar talentul nu a fost suficient pentru a ne califica la turnee finale. 

Liga 1 are limitele ei, iar Mitriță trebuie să demonstreze că are continuitate mai mult de o lună și jumătate, ca să fie din nou în atenția selecționerului. Edi se interesează de atitudinea lui din teren, dar și de modul cum se antrenează la echipa de club", au mai dezvăluit sursele GSP.

"Mitriță este un jucător foarte important pentru mine. Nu depinde de noi dacă va fi chemat la națională sau nu. Noi îi antrenăm pe toți și încercăm să-i punem în valoare, depinde de ce are nevoie selecționerul. Jucătorii trebuie să demonstreze meci de meci că merită să fie chemați la națională
- Laurențiu Reghecampf, antrenor Universitatea Craiova

Alexandru Mitriță, un gol și 3 pase decisive și primele 5 etape din Superliga

Integralist și cu o contribuție majoră în jocul formației din Bănie, Mitriță a fost omul meciului și sâmbătă, cu Poli Iași. După ce gazdele au rămas în 10 oameni din minutul 58, extrema stângă de buzunar (167 cm) a zburdat pe teren și a izbutit în Copou, primul său gol stagional, plus o pasă decisivă pentru Andrei Ivan. 

Asta după ce în primele 4 etape, toate reușitele oltenilor purtaseră amprenta lui Mitriță, care a obținut două penalty-uri, transformate de Ivan, și a oferit alte două assist-uri, pentru Markovic, respectiv Alexandru Crețu. 

Andrei Ivan, soluție pentru vârf de atac la echipa națională

Andrei Ivan (26 de ani), trei goluri și un assist în 5 etape, forțează și el revenirea la națională, după ce selecționerul l-a sărit în ultima perioadă de la convocări tot din cauza atitudinii necorespunzătoare avute la lot. 

Din informațiile GSP, Ivan ar avea șanse mai mari decât Mitriță să prindă lotul pentru confruntările cu Israel și Kosovo. Iordănescu l-ar lua în calcul pentru postul de atacant central, acolo unde soluțiile sunt limitate. 

„Ivan a zis că nu se simte bine în dreapta, iar în stânga sunt Mihăilă și Coman. El poate juca și vârf", spun persoane care cunosc planurile selecționerului. 

Dintre vârfurile convocate la precedentele acțiuni din preliminarii, doar Alibec se prezintă la un nivel ridicat. Pușcaș, Fl. Tănase și Louis Munteanu au probleme la cluburi. 

Mitriță e un talent care încă nu reușește să descopere ce poate să facă, sper să reușească în viitor, cu asta am spus ce aveam de spus
- Edward Iordănescu, selecționer România, 25 septembrie 2022

Programul României în preliminariile EURO 2024:

  • 25 martie 2023: Belarus – Elveția 0-5 . Andorra – ROMÂNIA 0-2, Israel – Kosovo 1-1
  • 28 martie 2023: ROMÂNIA – Belarus 2-1, Kosovo – Andorra 1-1, Elveția – Israel 3-0
  • 16 iunie 2023: Kosovo – ROMÂNIA 0-0, Belarus – Israel 1-2, Andorra – Elveția 1-2
  • 19 iunie 2023: Elveția – ROMÂNIA 2-2, Belarus – Kosovo 2-1, Israel – Andorra 2-1
  • 9 septembrie 2023: Andorra – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21:45)
  • 12 septembrie 2023: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21:45)
  • 12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21:45)
  • 15 octombrie 2023: Elveția – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)
  • 18 noiembrie 2023: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
  • 21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

    Primele două clasate se califică direct la turneul final din Germania. Alte trei locuri sunt stabilite prin intermediul play-off-ului din Liga Națiunilor

Citește și alte articole:

Transferul fotbalistului de la FCSB e dat ca și făcut: „Azi e discuția finală”

Răsucire în mercato! Olimpiu Moruțan se întoarce la Pisa!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (27)
dansy
dansy  •  14 August 2023, 12:25
Postat de ku.ba. pe 14 August 2023, 00:34

Daca nu te potolesti Marcele, ma duc la iUmor si iti fac roast!

La cât ești de “inteligent” dacă te duci acolo nu treci nici măcar de portar!

dansy
dansy  •  14 August 2023, 11:38
Postat de magic4ever pe 14 August 2023, 10:41

Ivan la national cred ca este o gluma,este un ratangiu si jumatate....mai bine se gandeste cineva sa il naturalizam pe Duganzik,este cel mai complet atacant din liga 1

Da!L-am văzut aseară!A fost pacaliciul meciului!Greoi și fără viteza nici de execuție nici de alergare. Cum se înmulțesc cei care habar nu au de fotbal!Nici eu nu-i vreau la naționala pe jucătorii Universității.Ii vreau concentrați pe Universitate Cv

dansy
dansy  •  14 August 2023, 10:45
Postat de id45 pe 13 August 2023, 19:21

Wou ! Serios ? Pe cine ... păcălim ? Pui juma de bulentin ... în echipă ? Cred că ați văzut ... alt meci !!! Ce a făcut Craiova ... 60 de minute ? Vorbim de ... NAȚIONALĂ ... NU ... de INTERTOTO ... unde joacă echipele din România !!! Alex ... pe bune ... să-ți arăt cum erai după 45 de minute ? Puștiule , am făcut fotbal ... nu ... just for money !!! Noi , ”fraierii ” jucam din plăcere și ne plăcea când lumea venea la Stadion ... după o Săptămână ... DE MUNCĂ !!!

Nu mai scrie prostii pe aici!Iti recomand sa citești statisticile meciului per total și pe reprize și o sa te lămurești ce au făcut Iasul și U Craiova.Este adevărat ca U Craiova a facut o prima repriza slaba,dar statistic a fost bine(suturi,ocazii etc.)Muriți toți de oftica și va mai legat-o și de Kovaci care a arbitrat corect(un cot in Barbie cumana ridicată este un cot in Barbie și se sancționează cu galben sau roșu in funcție de intensitate)

Vezi toate comentariile (27)
Comentează