FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2021

Corespondență din Ungaria Insider în casa maghiarilor înainte de meciul de la Campionatul European de tineret: „Noi avem individualități, ei compensează prin determinare și forță”

FOTO: Imago-Images
FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 martie 2021 09:00 / Actualizat vineri, 26 martie 2021 11:22

Alexandru Băluță (27 de ani) evoluează de vara trecută în Ungaria, la Academia Puskas. A făcut o caracterizare pe scurt a naționalei maghiare, pe care o întâlnim în al doilea meci la turneul final.

- Alex, cum ți se pare naționala de tineret a României? 
- Îmi place! Chiar cred că avem o echipă talentată. Îmi pare rău că nu pot fi pe stadion, aș fi mers să le țin pumnii. M-am interesat, dar nu avem voie. Asta e, îi susțin de la TV.

- Se tot vorbește despre absența jucătorilor importanți...
- Te referi, probabil, la Man, Coman, Hagi și Mihăilă. OK, sunt foarte buni. Dar gândește-te: în afara lui Mihăilă, toți au mai fost la un European! Atunci aveau o oarecare foame de performanță la U21. Acum, făcând pasul ăsta, poate le-ar fi scăzut din motivație. Poate! Nu sigur, dar avem jucători buni. Să le dăm încredere!

- Ce te face atât de optimist?
- Nu știm cum ar fi fost cu cei 4. Noi avem acum la U21 jucători în formă. Au arătat-o. Sper să reușim și la U21, și la naționala mare, băieții din străinătate sunt și ei în formă, ați văzut, goluri, pase de gol în Serie A. Individual mereu am stat bine.

- Ungaria cum e?
- Știu câțiva jucători de la ei. Avem și noi, de la Academia Puskas, doi, pe László Deutsch, fundaș, și pe Tamás Kiss, fotbalist ofensiv, care joacă aripă. E într-o formă bună. Ungaria e de luat în seamă. Poate face surprize prin determinare, atitudine bună și forța grupului. Deși am înțeles că sunt ceva probleme, cu accidentări, cu coronavirus. Ei nu-s ca noi, cu fotbaliști buni individual.

- Practic, sunt total opuși...
- Exact: forță, determinare, așa s-a diferențiat mereu naționala Ungariei. Să nu plecăm urechea la problemele pe care le au, să nu adormim! Vor suferi, cu siguranță, dar în fotbal orice e posibil.

- Cum îi putem surprinde?
- Să avem răbdare, să avem determinarea pe care au avut-o băieții în Italia și nu ne pot sta în față. Tehnic stăm foarte bine, sunt convins că avem suficienți fotbaliști care pot face diferența în orice moment. Am mare încredere în băieți și în Mister.

- Ce jucători îți plac din naționala noastră?
- Îmi plac mult Moruțan, Drăgușin și Vlădoiu, pe care îl știu bine. Moruțan e într-o formă foarte bună, l-ai văzut cu CFR ce bine a jucat. Și are multe realizări sezonul ăsta. Am încredere în toți băieții, hai România! 

Insider în casa maghiarilor înainte de meciul de la Campionatul European de tineret: „Noi avem individualități, ei compensează prin determinare și forță”
Alexandru Băluță

1,1 milioane de euroe cota lui Alex Băluță, conform transfermarkt.com

700.000 de euroau plătit maghiarii celor de la Slavia Praga pentru Băluță

Dacă la meciul cu Olanda am pariat cu colegii, de data asta n-am mai făcut-o. Le-am zis însă că vor avea parte de un meci dificil și că vor avea în față o națională cu tupeu și foarte spectaculoasă
- Alexandru Băluță, mijlocaș Academia Puskas

VIDEO Ce le-a spus Mutu jucătorilor după România U21 - Olanda U21 » Marin, discurs emoționant

Citește și alte știri despre România U21:

VIDEO Mutu, decisiv la supergolul marcat de Ciobanu! Ce a făcut selecționerul înainte de reușită

EXCLUSIV Punctul slab al României U21 după meciul cu Olanda: „De asta avem nevoie” » Mesaj enigmatic: „Felicitări cui a făcut selecția și a pus antrenorul”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează