FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Alt episod tulbure din relația Hagi - FRF: omul "Regelui", pedepsit de 8 luni!

Andrei Ciobanu e născut la 18 ianuarie 1998 în Bârlad, Vaslui
Andrei Ciobanu e născut la 18 ianuarie 1998 în Bârlad, Vaslui

Articol de , - Publicat marti, 04 octombrie 2016 00:00

Alt episod tulbure din relația Hagi - FRF: fostul căpitan al naționalei U19, hattrick miercuri în Youth League, n-a mai fost chemat la lot după ce s-a jucat pe PlayStation după "stingere".

România Under 19 va merge în Olanda, în turneul preliminar al Euro U19 2017, fără căpitanul generației de la ultimul tur de elită, Andrei Ciobanu. Și omul care miercurea trecută, în Youth League, a înscris 3 goluri în Viitorul - Sheriff 4-1!

Nelipsit de la lot până în februarie, puștiul a fost pedepsit, spun apropiații săi, după un incident petrecut la turneul de pregătire Roma Caput Mundi din lunile februarie-martie.

Atunci, povestesc sursele Gazetei, "Andrei era în cameră cu stelistul Vlad Mihalcea și se jucau pe PlayStation. Au fost prinși făcând asta puțin după ora 10, când era dată stingerea, și pedepsiți".

Debut cu gol în L1

În urma incidentului, Ciobanu n-a mai fost chemat deloc la lot de către selecționerul Costel Enache. Deși, în aprilie, a debutat cu gol în prima divizie, într-un Viitorul - Astra 1-3! A înscris împotriva viitoarei campioane după o cursă extraordinară pe lângă Junior Morais și o finalizare în cross, fiind aplaudat de Hagi.

"Și acum joacă bine în toate competițiile. Și în campionatul de juniori, dar și la Viitorul II, în Liga a 3-a, unde a și marcat în meciul cu Metaloglobus", povestesc apropiații puștiului.

Fost căpitan

Care adaugă că "băiatul se simte nedreptățit, dar încearcă să treacă peste cu ajutorul familiei și colegilor". Ciobanu a fost căpitan în turul de elită pentru calificarea la Euro U17 din 2015.

Atunci, România a pierdut toate cele trei meciuri din Anglia și a ratat calificarea la turneul final. A fost însă ultima participare a "tricolorilor" mici într-o fază atât de avansată a preliminariilor pentru un CE de juniori.

"Nu pot să comentez zvonuri. Ciobanu a fost și accidentat în vară. Am văzut că a dat goluri în ultima vreme, dar eu îmi făcusem deja lotul de vreo 2 săptămâni. Iar pe postul său sunt mai mulți băieți buni, Man, Grecu"
Costel Enache, selecționer România U19

2meciuri are Ciobanu în Liga 1, ambele după incidentul de la începutul anului

4goluri a marcat Ciobanu împotriva Stelei U19 într-o victorie clară a puștilor lui Hagi, 9-3, luna trecută

4 lucruri despre calificările pentru Euro U19 2017:

  • România joacă luna viitoare într-o grupă preliminară cu Olanda (6 octombrie, ora 20:30), Norvegia (8 octombrie, ora 16:00), San Marino (11 octombrie, ora 20:30)
  • la turul de elită merg primele două locuri și cel mai bun loc 3
  • turul de elită va fi format din 7 grupe a câte 4 echipe, se califică doar prima poziție
  • 8 echipe vor participa la turneul final, în Georgia, între 2 și 15 iulie 2017

Lotul U19 pentru turneul preliminar

Portari: Andrei Vlad (CSU Craiova), Andrei Udeanu (SCM Pitești);
Fundași: Tiberiu Căpușă, Szabolcs Kilyen (ambi Viitorul), Denis Ciobotariu (Dinamo), Alex Pașcanu (Leicester City), Constantin Dima (Metalul Reșița), Alex Negrea (FC Augsburg);
Mijlocași: Vlad Dragomir (Arsenal), Răzvan Oaidă (Brescia), Marian Târșa (Poli Iași), Stephan Drăghici (CSM Rm. Vâlcea), Ianis Hagi (Fiorentina), Robert Grecu (SCM Pitești), Carlo Casap (Viitorul);
Atacanți: Dennis Man (Steaua), Adrian Petre (UTA), Florinel Coman (Viitorul)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
whiteredarad
whiteredarad  •  04 Octombrie 2016, 10:12

Judecata FRF, prin antrenorul Enache, este simpla : " Am luat 4 jucatori,de la Viitorul-Casap,Coman,Capusa, Kilyen, plus Ianis,(nr.- nu stiu, poate si altii,dintre stranieri,provin de la Hagi, dar Manea,iarasi lipseste) e destul!" La loturi nu valoarea este legitimarea convovarii. Pai, nu are Hagi dreptate ? Are si inca multa. La un numar asa mare de valorosi, poate ca antrenorul trebuia sa-l tina aproape pe antrenorul juniorilor de la Viitorul, care prezenta ub schelet de echipa. Pentru ca sint aradean, si am vazut tot timpul UTA, pot afirma ca Man si Petre nu pot face cuplu in atac, Man a jucat retras,la Arad. Din ceea ce vad lotul are valoare, are si stranieri nu sint mitive ...sa ne facem iar de ras. Doar antrenorul nu cpune nimic,ca valoare si rezultate. Si asta conteaza 1

gustiroman
gustiroman  •  04 Octombrie 2016, 10:04

N-are legatura cu pp conflict Hagi - FRF si nici cu indisciplina de la lot (ex. Coman in acest caz), ci doar ca pustiul venea dupa o accidentare ... Este decizia lui Enache, al carui caracter (bag mana in foc) nu lasa loc de astfel de interpretari (ca ar fi parte dintr un razboi federatie - viitorul)

portardelegenda
portardelegenda  •  04 Octombrie 2016, 09:27

ca sunt scurt circuite pe relatia FRF -HAGI e destul de adevarat dar asta micu o merita avand in vedere varsta si contextul in care s-a intamplat ce s-a intamplat asa ca nu mai puneti voi jurnalistii paie pe foc pentru a face trafic si a starni polemici acolo unde nu trebuie , pricepeti mai amatorilor

Vezi toate comentariile (3)
Comentează