FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - PARAGUAY, DUMINICĂ, 01:00, TVR 1, RADIO GSP ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Amintiri cu Acuña » Stelea şi-a pus toată Ghencea în cap din cauza lui :)

Bogdan Stelea va fi prezent la retragerea lui Acuna
Bogdan Stelea va fi prezent la retragerea lui Acuna

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 11 iunie 2011 15:59

Roberto Miguel Acuña Cabello, în vîrstă de 39 de ani, se va retrage astăzi din activitate, în partida jubiliară cu numărul 100 a mijlocaşului în naţionala "albiroja". Numele lui Acuña îi provoacă frisoane secundului de astăzi al "tricolorilor", Bogdan Stelea, deoarece aceştia s-au mai întîlnit pe teren o dată, în 1998, la un amical cîştigat de România în Ghencea, scor 3-2.

Acuña l-a făcut atunci de rîs pe Bogdan Stelea, reuşind un gol memorabil, cu un şut din lateral, de la aproximativ 35 de metri care l-a lăsat pe portarul nostru ţintuit pe linia de 6 metri. Imediat după gol, o mare parte din cei 12.000 de fani prezenţi pe Ghencea au început să-l huiduie pe Stelea, care a clacat nervos şi a arătat tribunelor degetul mijlociu.

Mai mult, acesta a fost protagonistul unui gest care a provocat rumoare după meciul cu sudamericanii: el s-a întors cu spatele la suporteri şi le-a arătat partea dorsală! :O

Acuña marca atunci golul de 2-2, dar meciul s-a încheiat în cele din urmă cu victoria reprezentativei noastre, după golul marcat de Hagi în minutul 83, din penalty.

ROMÂNIA - PARAGUAY 3-2 (3 iunie 1998)
Autorii golurilor: Adrian Ilie (min. 4,57) şi Gheorghe Hagi (min. 83 pen.), respectiv Jose Cardozo (min. 27) şi Roberto Acuna (min. 64). 

România: Stelea - Petrescu, Dulca, Gică Popescu, Filipescu - Gabi Popescu, G. Hagi, Gîlcă, D. Munteanu  - V. Moldovan, A. Ilie. Au mai jucat Dumitrescu, Stîngă, Ciobotariu, Craioveanu şi Lăcătuş.

CONFERINŢĂ DE PRESĂ MEMORABILĂ
La finalul partidei, nervii erau întinşi la maxim, deşi România obţinuse victoria, deoarece gestul lui Bogdan Stelea i-a întors pe suporterii naţionalei împotriva jucătorilor care urmau să se deplaseze doar cîteva săptămîni mai tîrziu în Franţa, pentru Campionatul Mondial care s-a disputat în Hexagon.

La conferinţa de presă de după meci, care a durat doar un sfert de oră, Gheorghe Hagi a răbufnit:

“Vă legaţi de banii pe care-i câştigăm, dar rezultatele cântă pentru noi. Ar trebui să ne faceţi statuie! Peste doi-trei ani, nu va mai rămâne nimic din echipa naţională şi-atunci vă veţi da seama ce-aţi pierdut. Noi venim cu tot sufletul să jucăm pentru România, dar voi, în loc să ne susţineţi, ne atacaţi continuu, îndepărtând lumea de stadion. Or, fotbalul românesc nu poate exista dacă lumea nu vine pe stadion”, urla Hagi atunci.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
renegatul_
renegatul_  •  12 Iunie 2011, 06:04

Mai trebuie amintit ca nationala noastra la acea vreme era tare de tot, de multe ori juca in inferioritate numerica inca de la inceput, era un guster pilos pe teren care se credea mare fotbalist si mai tot timpul juca titular, il cam musca mingea ...noroc ca avea imblanzitori prin preajma... Dupa parerea mea zic ca merita sa li se faca statui lui Hagi & Co, ca peste ani s-a demonstrat ca au avut dreptate.

cristimcl
cristimcl  •  11 Iunie 2011, 21:40

Trebuie sa recunoastem ca inca avem un public necivilizat. Nu am apreciat atunci o echipa cu adevarat valoroasa, sa ne fie de bine acum cu asta de 2 lei.

holland
holland  •  11 Iunie 2011, 20:19
Postat de lucell pe 11 Iunie 2011, 19:00

ce dreptate a avut hagi , incredibil dar adevarat.... stelea era portar mah, daca apara el in meciul ala cu suedia eram in semifinale :(

Stelea a luat 4 boabe de la Elvetia intr`un singur meci

Vezi toate comentariile (16)
Comentează