FOTBAL  »  NATIONALA  »  JUNIORI

Amnistiaţi! » FRF a iertat grupul ”derbedeilor U19” implicat în dezastrul de la Novi Sad

Vaștag (dreapta) și portarul Buzbuchi s-au aflat în grupul nervoșilor de la Novi Sad
Vaștag (dreapta) și portarul Buzbuchi s-au aflat în grupul nervoșilor de la Novi Sad

Articol de - Publicat marti, 06 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 05 noiembrie 2012 20:12

Puştii fuseseră scoşi de la loturile naţionale pe perioade între 6 luni şi un an după beţiile şi mofturile de la turneul de calificare U19 din Serbia. Memoriile cluburilor au dus la radierea pedepselor în Comitetul Executiv!

La sfîrşitul lunii mai, reprezentativa U19 făcea prăpăd în Serbia, la turneul de calificare la Euro 2013, obiectiv ratat după un ruşinos 0-3 în partida decisivă contra gazdelor. Un meci în care trei "tricolori" au fost eliminaţi, iar arbitrul a dictat trei penalty-uri împotriva noastră!

Naşu' s-a înmuiat
Condimentată cu beţii, chefuri, mofturi şi acte de violenţă în afara terenului, acţiunea de la Novi Sad s-a soldat cu suspendarea de la toate echipele naţionale a 10 jucători, pe perioade între 6 luni şi un an, plus amendarea oamenilor din staff, în frunte cu Belodedici şi Iovan.

După mai puţin de 5 luni, toate pedepsele au fost şterse! Iar decizia a fost ratificată discret în ultima şedinţă a Comitetului Executiv, desfăşurată la sfîrşitul săptămînii trecute. O reuniune în care şeful FRF, Mircea Sandu, şi-a înmuiat tonul, după ce, în vară, ceruse sancţionarea drastică a fotbaliştilor!

6 au ratat Scoţia
"Au venit memorii de la cluburi, care explicau că puştii au avut în continuare o atitudine exemplară, solicitînd ridicarea pedepselor federale", au punctat doi membri CEx. În baza acestor documente, juniorii au fost iertaţi! Practic, în perioada de suspendare, doar 6 jucători ( Puţanu, Iancu, Vaştag, Ioniţă, Dobrosavlevici, Brănescu) au avut de suferit prin neparticiparea la un nou turneu de calificare U19, disputat în Scoţia, la începutul lui octombrie!

Ce sancţiuni se dăduseră în iunie

Suspendare un an: A. Vaştag, Puţanu, Gavra (toţi Viitorul), Şt. Popescu (Ajaccio), Brănescu (Juventus), Dobrosavlevici (Dinamo), Al. Ioniţă (Rapid)

Suspendare 6 luni: Manole (FC Argeş), G. Iancu, Buzbuchi (ambii Viitorul)

Avertisment şi reducere 50% a diurnei pe un an: Iovan (antr. coordonator), Belodedici (dir. teh.), Chihaia (manager)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
chris1391
chris1391  •  07 Noiembrie 2012, 11:10

E ca-ntr-o cronica afurisita a lui Fanus Neagu, cand acestuia, prezent la un meci la Braila, ii este furat portofelul de catre un tiganus ; hotul e prins, dat pe mana militianului, care incepe sa-i traga cateva ; din multime se aude glasul unui alt bronzat : "nu-l bate dom'le, ca nu mai fura in viata lui" ; cam asta este si cu rolul educativ al astora de la FRF : "las' ca nici noi n-am fost usa de biserica si uite ce bine am ajuns".

toni_fcsb
toni_fcsb  •  06 Noiembrie 2012, 16:19

Ceva normal. Chiar ma intrebam cand o sa puna astia batista pe tambal in cazul asta! Era o chestiune de timp pana cand astia vor fi iertati!

bogdandoroftei
bogdandoroftei  •  06 Noiembrie 2012, 11:16

RUSINE!!! Era de asteptat. Suntem atat de jos, incat am ajuns la mana unor betivi si smecheri, asa-zisi fotbalisti. Ne e teama ca nu avem / nu vom avea mai buni decat ei. Ce sperante de doi bani...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează