FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANDORRA - ROMÂNIA

EXCLUSIV Doi fotbaliști îi avertizează pe „tricolori” că vor avea un adversar de temut în Andorra: „Să nu se păcălească amarnic”

FOTO: Frf.ro
FOTO: Frf.ro

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 15:00 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 15:21

România începe sâmbătă, în Andorra, campania de calificare la Euro 2024. Un meci accesibil, contra unei formații mai mult decât modeste, locul 153 în clasamentul FIFA.

Primele două meciuri ale României în campania preliminară pentru Euro 2024: 

  • Andorra - România (25 martie, ora 21:45) » liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1
  • România - Belarus (28 martie, ora 21:45) » liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

Totuși, există un impediment în calea tricolorilor. Gazonul. Chiar dacă ultima oară, în septembrie 2022, a fost schimbată suprafața de joc, ajungându-se să fie una hibrid, iarbă naturală și sintetică, după ce ani la rândul a fost artificială.

În 2022, printre adversarele Andorrei s-a numărat și naționala Moldovei. Echipa reprezentativă din care au făcut parte Armaș și Rață (ambii Voluntari) și Railean (Unirea Dej) au remizat, 0-0, în micuța țară din Pirinei, pentru a o răpune la Chișinău, scor 2-1. Jucătorii din campionatul românesc nu au avut cuvinte laudative vizavi de suprafața de joc, atrăgându-le atenție elevilor lui Edward Iordănescu.

Ce au remarcat fanii în imaginile publicate de FRF din cantonamentul naționalei: „Fir-ar mama ei de performanță!”
Andorra - România
Ce au remarcat fanii în imaginile publicate de FRF din cantonamentul naționalei: „Fir-ar mama ei de performanță!”

Compară terenul din Andorra cu cel al lui Silkeborg

„Eu am jucat în Andorra pe sintetic, dar am înțeles că au schimbat gazonul și acum e ceva hybrid. Oricum, e o suprafață foarte rapidă, știu astfel de terenuri. Românii să aibă grijă și să nu trateze de sus adversarul, fiindcă se vor păcăli amarnic", a declarat Igor Armaș pentru Gazeta Sporturilor.

Căpitanul Voluntariului a fost completat de Dorian Railean, portarul titular al surprizei din eșalonul secund, Unirea Dej: „E un gazon aproape de cel sintetic. Este OK. 

E aproape de ceea ce am văzut la Silkeborg - FCSB. Dar nici Andorra nu e Silkeborg, nici naționala României FCSB. Dar cu siguranță pe români îi așteaptă un meci tare greu, dacă nu-i tratează corespunzător pe adversari".

În Danemarca, în octombrie, FCSB a fost îngenuncheată de Silkeborg, scor 0-5, pe Jysk Arena.

4 victoriia adunat Andorra în 10 meciuri, oficiale și amicale, jucate în 2022. A mai bifat două remize și patru eșecuri

52este locul ocupat de România în clasamentul FIFA

Naționala, Segunda Division și mulți români

Estadi Nacional are o capacitate de 3.306 locuri, a fost inaugurat în 2014. Aici, joacă atât echipa națională, cât și FC Andorra (locul 12 în LaLiga 2), partidele din Segunda Division. 

Românii au repartizate aproximativ 900 de tichete pentru jocul din week-end. Marea lor majoritate au fost achiziționate de către fanii naționalei, au mai rămas câteva sute de vânzare, dar reprezentanții FRF nu-și fac griji că acestea nu vor fi cumpărate de români din zona Spaniei și Franței.

Bale: „Cel mai prost gazon pe care am jucat vreodată"

Gareth Bale a catalogat suprafața de joc a Estadi Nacional drept „de departe cea mai proastă pe care am jucat vreodată!".

Reacția galezului a fost în 2014, în calificări, după un duel direct. Federația din Pirinei a transmis că a schimbat suprafața artificială de la începutul stadionului cu una hybrid, prima oară în 2020, apoi în toamna 2022. În octombrie 2021, înaintea meciului cu Anglia din calificările pentru Mondial, a fost un incendiu în imediata vecinătate a arenei. Englezii s-au temut și s-au plâns de suprafața de joc, dar naționala lui Southgate a învins cu 5-0.

VIDEO Dumitru Dragomir prefațează dubla României cu Andorra și Belarus: „Dacă există, ar trebui să ne lăsăm”

Citește și: 

Incredibil! Au mințit ungurii?! FRF a întrebat UEFA și a publicat răspunsul: „Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit”

3 fotbaliști pe care Dumitru Dragomir i-ar fi luat acum la națională, dar Edi „nu i-a văzut”: „Ce, te superi ca măgarul pe sat?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ysoagar
ysoagar  •  22 Martie 2023, 16:50
Postat de sorine pe 22 Martie 2023, 15:45

Bai,ma lasa-ti cu prostiile astea? Cum sa ne fie frica de Andorra? Sunteti nebuni? Pai trebuie sa veniti de acolo cu cel putin 5-0! Ce dracu inseamna tâmpeniile astea? Sau Belarus? Va râd si curcile. Ar trebui sa-i bateti si daca va treziti la ora trei noaptea! Nu va este rusine?

Insulele Feroe au invins in meci oficial Romania la handbal (28-26), nu m-ar mira daca "briliantele" si "perlele" lui Edy pierd cu Andora sau Belarus... mascaricii care imbraca tricoul nationalei joaca fotbal mai mult prin patul pitzipoancelor decat pe teren. Cine sa dea 5 goluri?

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  22 Martie 2023, 16:28

Am batut Moldova cu 5-0 la ea acasa ...

sorine
sorine  •  22 Martie 2023, 15:45

Bai,ma lasa-ti cu prostiile astea? Cum sa ne fie frica de Andorra? Sunteti nebuni? Pai trebuie sa veniti de acolo cu cel putin 5-0! Ce dracu inseamna tâmpeniile astea? Sau Belarus? Va râd si curcile. Ar trebui sa-i bateti si daca va treziti la ora trei noaptea! Nu va este rusine?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează