FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA U19

Andrei Manole, puştiul care s-a fotografiat cu Ratko Buturovici, a mai fost implicat în scandaluri: "Sînt printre voi, dar nu sînt unul dintre voi"!

Andrei Manole joacă la FC Argeş +5   FOTO
Andrei Manole joacă la FC Argeş

Articol de - Publicat luni, 11 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 11 iunie 2012 17:02

Acesta e tatuajul inscripţionat pe abdomenul atacantului de la FC Argeş: e un mesaj folosit şi de Mutu. Mai are pe corp alte 3-4 înscrisuri şi desene similare. Vara trecută, a fost acuzat că l-a bătut măr pe un puşti japonez din Piteşti, căruia îi luase prietena!

Vi-l amintiţi pe Andrei Manole, unul dintre puştii de la "naţionala" U19 care, la Novi Sad, s-a pozat recent cu celebrul interlop sîrb Ratko Buturovici, chiar înaintea partidei Serbia - România (3-0) din turneul de calificare pentru Euro 2012 la juniori? Ei bine, atacantul de la FC Argeş are în spate nu numai această ispravă, ci scurta lui poveste în lumea fotbalului e deja plină de episoade controversate: scandaluri, fiţe, tatuaje.

"Football is my life"
Asemănarea lui Manole cu Mutu nu vine doar din faptul că amîndoi sînt piteşteni, au apărut la braţul aceluiaşi mafiot, iar băiatul e comparat în Trivale cu "Briliantul". Cei doi mai au un punct comun: adoră tatuajele! Iar Andrei şi-a scris în zona abdominală un mesaj pe care-l are şi Mutu: "Sînt printre voi, dar nu sînt unul dintre voi"!

Nu e însă singurul tatuaj: mai are unul pe mîna stîngă, "Football is my life". Plus altul pe dreapta: un înger. "Mi-a arătat şi nişte înscrisuri în chineză, mici teribilisme!", punctează antrenorul care l-a descoperit, Gheorghe Cristian. Iar toate aceste tatuaje tronează la loc de cinste pe pagina de facebook a lui Manole, ca o emblemă a personalităţii sale.

Bani pentru taxi
Altă istorie. Vedetă locală, Manole a intrat în conflict vara trecută cu conducerea alb-violetă dintr-un motiv neobişnuit. Jucătorul face naveta cu maxi-taxi de la Ştefăneşti la Piteşti, iar clubul îi plătea abonamentul. Internaţionalul de juniori a cerut însă bani în plus pentru taxi, deoarece nu avea cu ce ajunge din centru la stadion! Divergenţele au fost ascuţite, dar s-au aplanat finalmente.

"Dacă aţi afla că am un salariu de 12 milioane şi prime foarte mici, veţi înţelege de ce-mi doresc enorm să plec imediat de la FC Argeş, la un club din liga întîi", se justifică acum, dezamăgit, Manole.

"Am fost provocat, am răspuns cu o palmă"
Cea mai urîtă poveste provine însă dintr-o bătaie cu un asiatic! Adică o nouă apropiere de idolul Mutu, devenit celebru pentru conflictele sale personale! Toamna trecută, Manole l-a tăvălit pe Imamura Kenji (15 ani), un tînăr nipon care locuieşte în Piteşti, mama lui fiind româncă, iar tatăl japonez. Băiatul avusese o relaţie cu prietena lui Andrei şi, într-o seară, i-a telefonat.

Mama lui Kenji, Monica, explica: "A vrut doar s-o întrebe ce mai face. Altceva n-a mai vorbit cu ea. Iar a doua zi, Manole l-a căutat şi l-a bătut bestial". "Era gelos că i-am luat prietena, m-a provocat, i-am răspuns cu o palmă şi atît! Totul s-a încheiat!" e versiunea puştiului, care mai are contract cu Argeşul încă 4 ani şi jumătate.

9 meciuri şi 2 goluri a strîns Manole în 2012 în tricoul "naţionalei" U19: a jucat 21 de partide pentru FC Argeş în sezonul trecut, în L2

"Leo vrea mult de la viaţă şi de la fotbal. E motivat şi va ajunge sus dacă va continua să muncească. I-am zis că dacă îşi face treaba pe gazon, asta e tot ce mă interesează. Restul, tatuaje, inele, e treaba lui cum se simte bine!" (Gheorghe Cristian, primul antrenor al lui Manole)

"Dacă ai suflet rău în tine / Atunci eşti văzut mai bine / Atunci te respectă lumea / Cînd există frica şi ruşinea" (Motto-ul lui Manole de pe pagina sa de facebook)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (31)
hystory
hystory  •  12 Iunie 2012, 10:33

Un prost

fcdinamobucuresti
fcdinamobucuresti  •  12 Iunie 2012, 01:25
Postat de ronaldo666 pe 12 Iunie 2012, 01:22

nu il compara cu mutu e aiurea mutu a fost fotbalist sh ink nationala se bazeaza pe el

se poate compara cu tanase. amandoi au realizari 0, dar manolelistul inca mai are viata in fata. tanase mai are putin si ajunge bosorog nerealizat.

ronaldo666
ronaldo666  •  12 Iunie 2012, 01:22
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

nu il compara cu mutu e aiurea mutu a fost fotbalist sh ink nationala se bazeaza pe el

Vezi toate comentariile (31)
Comentează