FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Andrei Vlad, în TOP 3 portari la Euro! Nominalizările UEFA

Andrei Vlad (22 de ani), portarul lui FCSB, este nominalizat de UEFA între primii 3 goalkeeperi de la Campionatul European de tineret.
Andrei Vlad (22 de ani), portarul lui FCSB, este nominalizat de UEFA între primii 3 goalkeeperi de la Campionatul European de tineret.

Articol de GSP - Publicat luni, 07 iunie 2021 21:47 / Actualizat luni, 07 iunie 2021 22:02

Andrei Vlad (22 de ani), portarul lui FCSB, este nominalizat de UEFA între primii 3 goalkeeperi de la Campionatul European de tineret.

La Euro, Olanda, Germania și România au încheiat grupa A cu 5 puncte, iar departajarea s-a făcut după un clasament în 3. Golaverajul inferior i-a trimis acasă pe elevii lui Mutu.

Unul dintre cei mai buni jucători ai „tricolorilor” mici a fost portarul Vlad, care și-a confirmat astfel evoluțiile bune din prima parte a sezonului, de la FCSB, stricate apoi de două gafe majore, pe finalul campionatului, cu CFR Cluj și CS Universitatea Craiova. 

UEFA îl consideră pe Andrei Vlad unul dintre cei mai buni portari de la Euro U21, alături de Carnesecchi (Italia) și Diogo Costa (Portugalia).

Cei mai buni jucători de la Euro U21: nominalizările UEFA

Andrei Vlad, în TOP 3 portari la Euro! Nominalizările UEFA

Germania, egala „tricolorilor”, campioana Europei U21

Germania U21 a cucerit al treilea titlu continental la tineret, două la ultimele trei turnee, ambele cu Stefan Kuntz selecționer. Doar 0-0 cu noi în grupă și 1-0 în finala cu portughezii.

„Tricolorii" mici au fost eliminați încă din faza grupelor la Euro U21, dar la limită, cu același număr de puncte ca Țările de Jos și Germania, primele două locuri, făcând egal cu ambele: 1-1 cu olandezii și 0-0 cu nemții. 

Ultimii sunt noii campioni continentali. I-au învins pe batavi în semifinale și au câștigat ultimul act duminică seară, 1-0 în fața Portugaliei.

3 trofee europenea cucerit Germania la tineret, fiind depășită doar de Italia și Spania, fiecare cu 5 turnee câștigate la U21

83 de goluriau fost înscris în acest turneu final (disputat în Slovenia și Ungaria) în 31 de partide, o medie de 2,67 reușite pe meci

Alex Mățan, MVP la Euro U21

Pe 27 martie, în a doua etapă a grupelor CE U21, un român a fost MVP. Comisia tehnică aleasă de UEFA pentru acest turneu final l-a declarat omul meciului cu Ungaria (2-1) pe Alexandru Mățan, 21 de ani, transferat în martie de la Viitorul la Columbus Crew, în MLS. Cosmin Contra a făcut și el parte din Comisia tehnică.

DEZBATERE GSP » Andrei Vlad este un portar forțat sau un talent care trece printr-o perioadă mai slabă?

Citește mai multe știri de actualitate:

CS U Craiova, anunț major » Clubul va avea un nou șef: „O să decidă tot!”

Barcelona face o superafacere! Ia gratis un fotbalist de clasă » Semnează înainte de Euro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
therealreddog33
therealreddog33  •  08 Iunie 2021, 09:15

A fost văzut și de comentatori straini(Germania, Anglia), foști jucători de fotbal și apreciat. Dar "experții" români știu mai bine, fără nici un criteriu obiectiv, doar ca a gafat într-un singur meci în campionat, în retur. A doua nici măcar nu a fost gafa, ci gazonul execrabil. Dar ma rog, România are multe talente și își permite sa le dea în cap :(. O spun obiectiv, nu susțin FCSB..

calinescu_
calinescu_  •  07 Iunie 2021, 22:57

PROBABIL VOTAT DE RADOI ....! DOI DE-UN LEU ....!!!!!

nune
nune  •  07 Iunie 2021, 22:34
Postat de supereduardo10 pe 07 Iunie 2021, 22:17

***? :)) Pai asta e portar de top de scapa mingea printre maini de 2-3 ori in 15 meciuri? :))) Avem portari cel putin 2-3 cu 2 clase peste "Messi portarilor":)))

Clasele alea din Liga a II-a se numesc repetenție. ;)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează