FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Andrei Vochin explică noile modificări din Comisia Tehnică a Federaţiei:"Anghel Iordănescu a rămas preşedinte, Sandu Tăbîrcă e doar membru!"

Articol de - Publicat marti, 25 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 24 noiembrie 2014 19:44

Fostul redactor-şef adjunct al GSP a motivat numirea fostului tehnician al Rapidului în funcţie şi a povestit că precedentul selecţioner, Piţurcă, "n-a venit niciodată la şedinţe, deşi era chemat mereu"


Ieri, oficialii Federaţiei au reacţionat după ce Gazeta a creionat noile modificări din cadrul Comisiei Tehnice a FRF. "Comisia Tehnică este formată mai întîi din funcţii, iar mai apoi din oameni. Atît selecţionerul «naţionalei» mari, cît şi directorul tehnic fac parte din ea. Cum, în acest moment, Anghel Iordănescu ocupă ambele funcţii, el n-avea cum să dispară din schemă. Pur şi simplu, s-au comasat cele două poziţii, el e în continuare şeful Comisiei. Însă, eliberîndu-se un loc, acesta a fost ocupat de Sandu Tăbîrcă. Ca simplu membru!", a început Vochin.

- De ce l-aţi ales pe Tăbîrcă?
- Sandu implementează proiectele Federaţiei, în special pe zona de copii şi juniori. Ăsta e rolul lui la FRF, nu secund al "naţionalei" U21! Are experienţa unor ani de antrenorat în Austria. Era oricum invitat de multe ori să ia parte la discuţiile Comisiei Tehnice. Am optat să-l introducem pe locul eliberat fiindcă e un bun teoretician şi practician. Avem nevoie de oameni multi-task, implicaţi pe mai multe planuri.

"Peste 90% din propuneri, menţinute"
- Cum se aprobă o decizie luată în comisie?
- Întîi să ne înţelegem: Comisia Tehnică nu are rol decizional, aşa cum este cea de arbitri. Ci rol simplu consultativ. Se emit nişte idei, după care sînt puse pe masa preşedintelui FRF şi a secretarului general al Federaţiei. Îţi dau un exemplu. Cum a ajuns Tăbîrcă membru? A fost propus, apoi votat în Comisie. Propunerea noastră a ajuns în Comitetul Executiv, care a aprobat-o.

- Totuşi, mă gîndesc că rolul dumneavoastră e destul de important.
- Uite, tot în Comisie am discutat anumite modificări în statutul antrenorului, unele care aduceau schimbări în bine pentru tehnicienii din România. Noi le-am propus celor din CEx mai multe, ei au ales ce au vrut. Dar, deşi nu am o statistică exactă, vreo 90 şi ceva la sută din propunerile noastre au fost menţinute.

- Aşadar, comisia tehnică e formată din Iordănescu, Ţicleanu, Paraschiv, Iacob, Kovacs, Vochin şi Tăbîrcă.
- Plus încă doi: Dan Apolzan şi Marcel Puşcaş! Primul este şeful şcolii de antrenori, funcţie care, automat, face parte din listă. Al doilea, şeful centrelor regionale, fost antrenor la Rapid. Să nu uităm că a antrenat pe San Siro, împotriva Interului! S-a propus şi introducerea în schemă a selecţionerului U21. Iar eu am în plan ca toţi antrenorii loturilor de juniori să facă parte din Comisie.

"Piţurcă n-a venit deloc!"
- Care sînt atribuţiile dumneavoastră în Comisie?
- Eu sînt membru, iar rolul meu e să moderez discuţiile de acolo. Mă asigur că lucrurile decise sînt corecte, criteriile sînt în regulă, că nimeni nu depăşeşte un timp de discuţie. Şi, în acelaşi timp, am drept de a vota.

- În concluzie, ce schimbări în bine se văd din martie încoace?
- Înainte, Comisia Tehnică se întîlnea la 3-5 luni. Acum, ne-am reunit şi zilnic! Cît despre Tăbîrcă, repet, locul era liber. Şi, dacă ne gîndim mai bine, Victor Piţurcă n-a venit oricum niciodată, deşi l-am chemat mereu. Orice puneam în loc era un plus! Şi, să fie clar!, e o muncă pe care o facem fără să fim remuneraţi.


Componenţa Comisiei Tehnice FRF
Anghel Iordănescu
Dan Apolzan
Victoraş Iacob
Zoltan Kovacs
Ciprian Paraschiv
Marcel Puşcaş
Sandu Tăbîrcă
Aurel Ţicleanu
Andrei Vochin


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
hotangels
hotangels  •  26 Noiembrie 2014, 11:40

Ingerasii din saloanele www.HotAngels.ro te astepta! Galerie foto reala pe site, 30 domnisoare sexy astepta sa incinga atmosfera pentru tine! Discretie, intimitate, zona centrala, erotism si senzualitate. Daca doresti, fetele te pot vizita acasa sau in camera de hotel, non-stop. Asigura-ti o noapte fierbinte, alege www.HotAgels.ro

gilos
gilos  •  25 Noiembrie 2014, 10:59

comisii peste comisii... ce ne mai place sa pierdem vremea AIUREA IN TRAMVAI....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează