FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONATĂ

Anglia a anunțat lotul provizoriu pentru EURO 2020! Ce fotbaliști va înfrunta România în amicalul de la Middlesbrough

Gareth Southgate, selecționer Anglia // foto: Guliver/gettyimages
Gareth Southgate, selecționer Anglia // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 25 mai 2021 17:20 / Actualizat marti, 25 mai 2021 17:58

Gareth Southgate (50 de ani), selecționerul naționalei Angliei, a anunțat lotul provizoriu pentru EURO 2020, urmând ca o parte dintre acești jucători să înfrunte România pe 6 iunie.

Gareth Southgate a anunțat lotul provizoriu de 33 de jucători pentru EURO 2020, turneu final care va începe pe 11 iunie. Lotul final pentru EURO poate conține maximum 26 de jucători, urmând ca Southgate să anunțe lista finală până la 1 iunie. Jucătorii de pe lista finală vor întâlni și selecționata României, în amicalul programat pe 6 iunie, în Anglia.

Southgate a ales să anunțe o listă provizorie, lărgită, pentru că mai mulți internaționali englezi vor juca în această săptămână în finalele competițiilor europene inter-cluburi, Europa League și Champions League. 

Având în vedere că finala Ligii, între Chelsea și Manchester City, este programată pe 29 iunie, este greu de crezut că fotbaliștii selecționați de la cele două formații vor juca împotriva României, la o săptămână distanță de la finala Ligii.

Anglia – România se joacă la Middlesbrough

Duelul „tricolorilor” cu naționala Albionului va avea loc pe 6 iunie. Partida era programată pentru 2020 și urma să se joace pe Wembley, dar a fost anulată de Federația Engleză de Fotbal din cauza pandemiei de coronavirus.

După ce a fost stabilit pentru 7 iunie 2021, pe stadionul „Villa Park” din Birmingham, duelul a fost reprogramat pentru 6 iunie pe stadionul Riverside din Middlesbrough, de la 19:00, ora României.

Astfel, selecționerul Mirel Rădoi și secundul Nicolae Dică revin pe stadionul pe care au trăit momente de coșmar, când FCSB era învinsă dramatic de Middlesbrough, 4-2, în semifinalele Cupei UEFA. La englezi juca atunci Gareth Southgate, actualul selecționer al Angliei.

34.742 locuriare stadionul din Middlesbrough

Lotul integral al Angliei:

  • Portari: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Brom), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Sheffield United).
  • Fundași: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolves), Ben Godfrey (Everton), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City, Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City), Ben White (Brighton).
  • Mijlocași: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (West Ham), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds), Declan Rice (West Ham), James Ward-Prowse (Southampton).
  • Atacanți: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Phil Foden (Man City), Jack Grealish (Aston Villa), Mason Greenwood (Manchester United), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Man City), Ollie Watkins (Aston Villa).

Mai multe știri din fotbalul internațional:

E oficial: Hansi Flick a semnat cu naționala Germaniei! Pe el îl întâlnesc „tricolorii” pe 8 octombrie!

După Aguero, Barcelona continuă achizițiile din Premier League: semnează starul lui Liverpool!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
paul.o.53
paul.o.53  •  26 Mai 2021, 00:22

Campionatul Angliei este cel mai tare dar si cel mai dur din lume; sa adaogam League Cup . FA Cup , totzi jucatorii ajung lesinati la CE. In plus , desi cluburile nu le pot interzice participarea dar le dau de intzeles ca la CE trebuie sa se protejeze , sa evite accidentari pentru ca salariul lot urias vine de la club si nu de la natzionala, de accea avem mereu la CE rezultate surpriza.

paul801
paul801  •  25 Mai 2021, 21:14
Postat de kuba pe 25 Mai 2021, 19:24

Bate Anglia 2-0

2-0 e putin, poate se vor opri acolo...voi fi acolo, pentru prima data de la fericita seara din 2006

kuba
kuba  •  25 Mai 2021, 19:24

Bate Anglia 2-0

Vezi toate comentariile (3)
Comentează