FOTBAL  »  NATIONALA  »  UEFA

Atenție, "tricolori"! Sînteți monitorizați! UEFA va introduce pașaportul biologic de pe 1 ianuarie

Chiricheș, 25 de ani, 34 de selecții la
Chiricheș, 25 de ani, 34 de selecții la "națională", va putea fi testat la Napoli de specialiștii trimiși de UEFA

Articol de - Publicat sambata, 12 septembrie 2015 00:00

Prin acest act nou de identitate, creat de Agenția Mondială Antidoping în 2008, sportivul va avea toate analizele de sînge și urină arhivate, iar oscilațiile mari atrag atenția investigatorilor. Poate fi dopat!

În curînd, fotbalul nu va mai fi tratat cu aceeași larghețe în problema dopingului! Ieri, forul continental a dezvăluit că, începînd de la 1 ianuarie 2016, va introduce în competițiile sale pașaportul biologic.

Un profil special, ce conține examenele de sînge și urină, creat de WADA în urmă cu 7 ani pentru a depista mai ușor sportivii care apelează la substanțe interzise.

Pentru că toate rezultatele vor fi arhivate într-o bază de date, și oscilațiile mari apărute la un test te pot pune cu spatele la zid. Cu bănuiala de dopaj. "Ce nu e detectat prin analiză directă poate fi descoperit prin modificările din pașaportul biologic", susține Michel D'Hooghe, președintele Comisiei Medicale UEFA.

"Din 2016, echipele vor fi localizate permanent, eșantioanele vor fi conservate pe termen lung, iar jucătorii vor fi controlați și în timpul competițiilor, și în afara lor", a anunțat UEFA.

Prima întrecere, Campionatul European. "Toți fotbaliștii susceptibili de a fi convocați pentru turneul final vor fi supuși examenelor de sînge și urină de la 1 ianuarie. Iar echipele vor face toate testele în cantonamentele dinaintea Euro, dar și după sosirea în Franța".

"Vom avea cel mai mare program antidoping la Euro. Vor fi teste de sînge și urină la toate meciurile"
comunicat UEFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
jony1973
jony1973  •  12 Septembrie 2015, 12:55

Se doreste incetarea suprematiei echipelor de fotbal spaniole in Europa. Exista o lupta acerba intre chimistii spanioli si cei germani. Amintiti-va in trecut cum se chinuia nationala Spaniei sa ia un titlu si nu reusea, iar acum datorita "energizantelor" domina fotbalul. La un moment dat tot sportul spaniol la nivel de echipa a explodat, o explicatie fiind si cercetarile din domeniul substantelor sustinatoare de efort.

jony1973
jony1973  •  12 Septembrie 2015, 12:43

ESTE SINGURA SOLUTIE SA POTI LASA COPII IN LINISTE SA PRACTICE SPORT DE PERFORMANTA, FARA SA-TI FIE FRICA CA MAI DEVREME SAU MAI TARZIU VOR MURI PE TEREN!

jony1973
jony1973  •  12 Septembrie 2015, 12:42
Postat de gerulozaurus pe 12 Septembrie 2015, 10:22

Si sa vedeti cum dispar marii fotbalisti si marile cluburi. O sa ajunga echipe ca BATE, Ludogoret, Steaua, Trencin, sa bata cu 5/6-0 pe Real Madrid!

Am mai spus-o: fara "energizantele" preparatorului fizic german, nu luati voi niciodata 2 titluri consecutive ce Reghe! Acum vad ca si Pandurii le folosesc si nu mai obosesc in repriza a II-a cum o faceau cu Grigoras! A se vedea ultimele doua meciuri cu Dinamo!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează