FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Au mai rămas 14 zile până la meciul cu Suedia » Avem atacanți! Pe cine alegem?

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 09 martie 2019 09:59

Ca niciodată înaintea unei acțiuni a naționalei, jucătorii din avanposturi au cifre bune. Țucudean, Andone, Pușcaș, Keșeru și chiar Alibec îl pun în mare dificultate pe Contra

Ne mai despart fix două săptămâni de debutul în preliminariile Campionatului European, iar meciul e chiar unul vital pentru calificare. Veștile sunt însă foarte bune pentru Cosmin Contra. Selecționerul are pe masă propuneri extrem de ofertante din partea atacanților pe care îi are în vedere pentru a-i convoca.

atacanti

Sunt nu mai puțin de 5 fotbaliști, doi din Liga 1 și trei din străinătate, care sunt în formă și au cifre bune și foarte bune în acest start de 2019. Numele lor: Țucudean, Andone, Pușcaș, Keșeru și chiar Alibec. Primul e golgeterul la zi al Ligii 1, a marcat deja 3 goluri în acest an, dar are un mare dezavantaj privind titularizarea în meciul de la Stockholm.

S-a confruntat cu mari probleme medicale și încă nu le-a rezolvat 100%, lucru care l-ar putea costa un tricou în primul "11".

Pușcaș arată și el foarte bine. Are o medie de un gol la fiecare două partide în 2019, iar reușitele lui o mențin pe Palermo în Serie B pe loc de promovare. Pușcaș e extrem de apreciat de Contra datorită stilului său combativ, iar titularizarea lui împotriva Suediei e o variantă pe care selecționerul o ia din ce în ce mai în serios.

Un alt nume care a revenit spectaculos în 2019 e Florin Andone. E atacantul care evoluează la cel mai înalt nivel dintre cei 5. Are nu mai puțin de 9 apariții în acest an pentru Brighton, atât în Premier League, cât și în Cupa Angliei. A marcat de 3 ori și e și apt sută la sută după problemele medicale cu care s-a confruntat în toamnă.

andone

Ultimii 2 pe listă sunt Keșeru și Alibec. Denis l-a impresionat pe Contra și în cantonamentul de pregătire al Astrei, iar forma lui bună a continuat și în campionat. Are două goluri în 3 jocuri, dar etapa trecută a lipsit din cauza unei accidentări.

Cum ar putea arăta România cu Suedia

Tătărușanu - R. Benzar, Chiricheș, Săpunaru, Toșca - R. Marin, T. Băluță - Chipciu, N. Stanciu, Bancu - Pușcaș

13 goluri au împreună toți cei 5 atacanți pentru națională: Keșeru (7), Țucudean (3) și câte unul Andone, Pușcaș și Alibec

 contra

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
dinamo100
dinamo100  •  09 Martie 2019, 14:25

Vorbiti tampenii! Niciunul din cei 5 nu strqluceste. Andone si Keseru sunt rezerve la echipele lor, Tucudean nu poate duce un meci intreg, Puscas...e doar la inceput, cat despre Alibec...hai sa fim seriosi, una e sa te remarci la miutele din liga I si altceva sa joci pe bune cu echipe din Europa. Pe scurt, nu avem atacanti!! Ca sa nu mai vorbim de mijloc...

112375733101618
Georgeta Vernescu  •  09 Martie 2019, 13:20

Bancu ? wtf is Bancu ? ce banc prost.....

calinescu_
calinescu_  •  09 Martie 2019, 11:32

ARTICOL SCRIS DE IMPRESARI ...!!!! NATIONALA ROMANIEI TREBUIE SA INCEAPA CU NISTOR SI APOI CEILALTI 10 ...!!!! NECONVOCAREA LUI NISTOR AR FI UN ACT DE TRADARE NATIONALA ....!!! CE SA CAUTE BALUTA LA NATIONALA ???? ESTE UN MEDIOCRU ABSOLUT ....!!!! CHIRICHES , SAPUNARU SI TOSCA (????) E O LINIE A PIERZARII . NE BAT SI FEROIEZII ....!!!! VARF NU POATE FI ALTUL DECAT ANDONE ...!!! E MARE NEVOIE DE UN INCHIZATOR CU EXPERIENTA , CU BALUTZA SI R MARIN VOM FI UMILITI DE SUEDEZI ...!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează