FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA - ROMÂNIA 1-0

Partidul AUR reacționează dur după ce jucătorii României au îngenuncheat pentru mișcarea „Black Lives Matter”: „O națională în genunchi, la propriu și la figurat. Viețile românilor nu contează?”

George Simion, liderul AUR +11   FOTO
George Simion, liderul AUR

Articol de GSP - Publicat luni, 07 iunie 2021 10:10 / Actualizat luni, 07 iunie 2021 10:32

Înainte de Anglia – România 1-0, aproape toți jucătorii celor două echipe au îngenuncheat pe teren, în semn de solidaritate cu mișcarea „Black Lives Matter” și lupta împotriva rasismului. 

Doar Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu au refuzat să îngenuncheze, iar gestul lor a fost lăudat de AUR, partid acuzat de rivalii politici că promovează un discurs naționalist extremist. Partidul AUR a obținut 9,08% la alegerile din noiembrie pentru Camera Deputaților și 9,17% la cele pentru Senat și are 47 de parlamentari.

AUR, laude pentru Stanciu și Nedelcearu după Anglia România

Alianța pentru Unirea Românilor, condusă de George Simion, a postat pe contul oficial de facebook un mesaj de apreciere pentru Stanciu și Nedelcearu, având un discurs dur la adresa fotbaliștilor români care au îngenuncheat.

„O națională în genunchi, la propriu și la figurat: obișnuiți să îngenuncheze în fața adversarilor, jucătorii echipei naționale de fotbal au mers astăzi și mai departe, luând decizia de a îngenunchea la propriu, luând astfel parte la campania corect politică a stângii globaliste #blacklivesmatter. 

Oare acești pseudo-«atleți ai luptei anti rasiste» ar reacționa în vreun fel dacă le-ar fi solicitat să facă același gest pentru Mihai Spătaru (șoferul de TIR ucis în Franța) sau pentru Barbu Zaharia (bărbatul ucis de polițiști în Pitești)? Viețile românilor nu contează?!”, a fost mesajul postat de AUR duminică noapte.

Ulterior, la comentarii, Stanciu și Nedelcearu au fost lăudați de partid că nu au îngenuncheat: „Doar doi tricolori cu coloană vertebrală au refuzat participarea la această farsă: Ionuț Nedelcearu și Nicolae Stanciu. Respect lor!”.

George Simion, discursuri similare fotbal – politică

George Simion, liderul AUR, este cofondator al principalelor formațiuni care sprijină echipa națională a României, „Honor et Patria" și „Uniți sub Tricolor" (UST), ultima fiind sursa unor derapaje și jigniri anti-maghiare la meciurile reprezentativei, soldate cu amenzi consistente pentru FRF și cu sancțiuni care au mers până la jocuri disputate cu porțile închise, cazul partidei cu Norvegia din toamna lui 2019. Tot el a pus bazele revistei „Romanian Ultras".

În decembrie 2020, Gazeta Sporturilor publica un interviu cu George Simion, în care acesta detalia legăturile sale cu lumea fotbalului.

- Sunteți liderul Uniți sub Tricolor... 
- Nu, nu sunt liderul! Dar am participat la fondarea acestei structuri, pentru că naționala nu avea o susținere coagulată. Veneau galeriile de la Steaua și Dinamo și se luau la bătaie, cum se întâmplă și acum. E regretabil. Am ajutat și la crearea primelor fulare. Am mers cu UST alături de naționala de tineret la Euro U21 din Italia, unde am descoperit, în sfârșit, o echipă senzațională, care m-a făcut să iubesc din nou fotbalul. „Deșteaptă-te, române!" cântat pe stadionul semifinalei mi-a redat cheful și sensul pentru acest sport. 

- La echipa mare însă, UST a generat episoade scandaloase, care s-au lăsat cu repercusiuni dure. Vă regăsiți în acele episoade, cu scandări xenofobe, torțe aruncate pe teren, suporteri intrați pe gazon? 
- Nu e confortabilă această asociere, dar nici nu pot să fiu acuzat cu discursuri de tipul „Mamăă, cine e Simion? Băiatul ăla care merge la meciuri!". Sunt zeci de mii de tineri în peluze, care cântă și aprind torțe, fac atmosferă, descoperă un mod de viață în aceste subculturi. Sau culturi de masă. Da, sunt unul dintre acei tineri, nu mi-e rușine, un meci de fotbal se trăiește mult mai frumos în peluză. Nu mă dezic de ceea ce-mi place. Nu sunt perfect. În peluze circulă și idei bune, și idei rele. Iar una dintre cele bune e crearea de centre de juniori, care să ajute echipele naționale. 

- Una dintre cele rele nu e stilul agresiv de contestare la momentul naturalizării lui Camora? 
- Nu. De ce trebuie să ne uităm că toți fac așa? De ce n-am putea da noi un exemplu, care să însemne un alt trend? N-ajungi niciunde dacă te conformezi mereu și te aliniezi la ceea ce dictează alții. Naturalizăm jucători doar pentru un rezultat efemer. Dar unde mai e mândria ta de popor? Din păcate însă, ce vedem la naționala de seniori e sub orice critică. Zero pasiune, zero voință de luptă. Nu înțeleg. Am crescut cu Hagi și Răducioiu și am ajuns să ne batem joc de simboluri. Ce dacă Hagi nu se exprimă ca un academician? Dar spune multe adevăruri!

VIDEO George Simion, liderul AUR: „Am scandat împotriva Ungariei!”

Citește mai multe știri despre naționala României: 

De ce nu a îngenuncheat Stanciu: „Mi se pare normal”

Cel mai vehement atac la adresa lui Rădoi: „Seamănă cu Domnul Goe! E picătură din Burleanu. Nu are ce căuta la națională”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (56)
aius
aius  •  07 Iunie 2021, 19:37

E singura data cand sunt de acord cu acest (***)AUR !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robby73
robby73  •  07 Iunie 2021, 18:32
Postat de eterrna.terrra.nova pe 07 Iunie 2021, 17:52

***

La anul în Tokio! Poate te uiți și tu.... poți învăța multe de la ei. Au un caracter mai puternic decât tine.

solomon87
solomon87  •  07 Iunie 2021, 18:18

Ce BLM, ce rasism ....negrii cand comit acte antisociale inpotriva albilor si ii discriminraza nu zice nimeni nimic.

Vezi toate comentariile (56)
Comentează