FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANDORRA - ROMÂNIA

EXCLUSIV A spionat-o pe Andorra pentru Edi Iordănescu și transmite: „De 3 ori au făcut asta! Spune multe despre ei”

Edi Iordănescu, selecționer România // foto: frf.ro
Edi Iordănescu, selecționer România // foto: frf.ro

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2023 16:50 / Actualizat joi, 23 martie 2023 17:47

Fost fotbalist al Craiovei Maxima, acum manager la FRF, Aurel Țicleanu (64 de ani) a spionat Andorra pentru Edward Iordănescu și a evidențiat câteva detalii inedite în perspectiva duelului cu România de sâmbătă seară.

România deschide sâmbătă, de la ora 21:45, campania pentru Euro 2024 prin cea mai simplă deplasare posibilă, cu Andorra. 

Fostă glorie a Craiovei Maxima, Aurel Țicleanu este în prezent manager în cadrul FRF, membru al Comisiei Tehnice, și a spionat meciul amical de la Malaga dintre Andorra și Austria, scor 0-1, cu care s-a încheiat 2022 fotbalistic.

Marele Rodion Cămătaru povestește cum își împarte timpul între afaceri, hobby-uri, fotbal și sport: „Mergeți la sală, ieșiți afară, faceți sport! Eu nu mai pot trăi fără asta”
INTERVIU
Marele Rodion Cămătaru povestește cum își împarte timpul între afaceri, hobby-uri, fotbal și sport: „Mergeți la sală, ieșiți afară, faceți sport! Eu nu mai pot trăi fără asta”

Aurel Țicleanu a spionat-o pe Andorra și dezvăluie ce i-a transmis lui Edi Iordănescu

Reușita lui Arnautovic din minutul 87 a făcut diferența, dar, așa cum a sesizat și Țicleanu, „Andorra a chinuit o echipă ce a avut câteva mari vedete, doar Sabitzer și Alaba depășind cota de piață a naționalei României”.

Aurel Țicleanu a sesizat diverse detalii, pe care i le-a transmis și lui Edward Iordănescu, dezvăluindu-le într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor:

  • „Eu mă duc cu o oră înainte la meci, citesc multe lucruri în comportamentul jucătorilor, când ies băieții, cum fac încălzirea. Mai târziu, când văd jocul, pun piesele de puzzle cap la cap, ca să-mi dea povestea meciului. Astfel, de la încălzire, cei din Andorra au avut trei pauze în care s-au luat rând pe rând în brațe și s-au îmbărbătat. Asta spune ceva despre unitatea grupului, un semnal de alarmă pentru Edi!”
  • „În teren, am văzut o echipă compactă, nu avea mai mult de 15 metri între linii. Se bucură că joacă împotriva unor adversari mari, de prima mână. Au alergat după fiecare minge, precum copiii. La cornere, când salvau, se bucurau. Apoi, după jumătate de oră au avut curaj, au cutezat la mai mult, au încercat mai mult”
  • „Dacă marcăm repede, s-ar putea să avem un meci ușor. Da, suntem superiori, dar trebuie să arătăm asta pe gazon. Și terenul va fi un impediment, e mult sintetic! Care-ți dă o mare varietate de posibilități pe care nu le poți controla”
  • Până în minutul 60 pot alerga la fel ca tine! Mulți zic că sunt amatori... Păi, au aceeași școală fotbalistică precum profesionistul până la 16 ani. Până în minutul 60 ar trebui să marcăm. Și cu Austria au avut două ocazii, la niște cornere, cu tupeu”
  • „În concluzie, trebuie să fim foarte serioși! I-am spus lui Edi, mai ales că am făcut un powerpoint cu fiecare jucător în parte, dacă-i luăm în serios s-ar putea să avem un meci simplu”.
A spionat-o pe Andorra pentru Edi Iordănescu și transmite: „De 3 ori au făcut asta! Spune multe despre ei”
Aurel Țicleanu

La Torshavn, în Feroe, era un gazon sintetic, mi-a cerut Puiu Iordănescu să-i găsesc unul identic în București pentru a pregăti meciul. Am găsit la Comitetul Olimpic, lângă Capitală. Am învins atunci 3-0 în Feroe și ne-am calificat la Euro 2016.

- Aurel Țicleanu

Aurel Țicleanu continuă munca de „spion” pentru națională

Țicleanu va spiona în zilele ce urmează două meciuri din grupa „tricolorilor”. Mai întâi, la Novi Sad, va vedea live Belarus - Elveția, apoi, la Geneva, duelul dintre Elveția și Israel. Românii vor sta cu ochii pe aceste confruntări. 

„Diferența va fi făcută de punctele făcute cu Elveția și ce vom obține cu Kosovo, care are valori individuale și sunt și mai echipă decât noi. Chiar dacă e o formație făcută peste noapte, ea reprezintă o națiune plină de privațiuni, care i-a unit pe jucători. 

Noi în Kosovo trebuie să fim echipă adevărată. De fapt, trebuie să facem un lucru pe care nu l-am mai făcut de multă vreme”, a apreciat fostul mijlocaș al Maximei

VIDEO: Dumitru Dragomir prefațează „dubla” României cu Andorra și Belarus

Mai multe știri despre echipa națională: 

Opinie Marius Mărgărit » Dobre, de-a v-ați ascunselea cu adevărul!

„Nu sunteți români!” » Primul jucător dintre cei vizați de atacul furibund al lui Hagi care a îndrăznit să răspundă: „Oamenii inteligenți...”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
inshallah
inshallah  •  24 Martie 2023, 19:25

oricum, nu-i batem

Vezi toate comentariile (1)
Comentează