FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIME

Avem sumele! Câți bani iau tricolorii pentru calificarea la Euro. Sume incredibile pentru Dragoș Grigore și Vlad Chiricheș

"Tricolorii" vor încasa primele pentru calificarea la Euro după un sistem promovat de căpitanul Răzvan Raț

Articol de - Publicat marti, 22 martie 2016 00:00

FRF distribuie fotbaliștilor 3,3 milioane euro pentru calificarea la Euro: ”tricolorii” încasează primele după un sistem nou.

Calificarea la Euro a început să se simtă în buzunarele jucătorilor. De circa 10 zile, FRF operează plăți către fotbaliștii care au participat în campania pentru CE 2016, procedura ar urma să se întindă până spre sfârșitul lunii.

Noutatea este că premierile nu se mai fac după sistemul tradițional: stabilirea unui plafon maxim, în funcție de care se distribuiau banii raportat la minutele jucate de fiecare în parte.

În premieră la lot, s-a pus în aplicare un sistem gândit pe meci și pe om. Asta spre a nu crea discrepanțe majore între integraliști și cei care au avut prezențe episodice în preliminarii.

Integraliștii scad la 185.000 euro

Concret, suma totală convenită între fotbaliști și federație a fost de 3,3 milioane de euro dintre cele 8 milioane euro încasate de la UEFA drept bonus pentru accesul la Euro.

Apoi, la propunerea "tricolorilor", fiecare partidă a primit un nivel de premiere de câte 330.000 de euro. Și s-au stabilit sume fixe pentru titulari, indiferent de adversar, plus jumătate la rezerve și 25% pentru cei nepăstrați în lot la meci.

Așa s-a ajuns ca integraliștii Chiricheș și Dragoș Grigore să încaseze câte 185.000 de euro, spre deosebire de 300.000 de euro, cât ar fi luat pe modul vechi de calcul!

Apolzan și staff-ul medical presați la diminuarea primelor

Au apărut însă și primele probleme. Dacă la fotbaliști și la cvartetul Iordănescu - Isăilă - Moldovan - Badea lucrurile sunt în curs de rezolvare, pentru alți oameni din staff primele rămân o Fata Morgana.

Întreg corpul medical, secundul Apolzan, antrenorul portarilor, operatorul video, magazinerul și bucătarul n-au văzut niciun ban. E vorba, în total, despre 11 oameni, care ar trebui să încaseze prime între 25% și 50% din plafonul maximal al jucătorilor, după sistemul consacrat în mandatul Mircea Sandu.

Surse federale susțin că asupra câtorva dintre cei menționați se fac presiuni pentru a accepta diminuarea procentelor. Între ei se numără Dan Apolzan, șeful Școlii de Antrenori, unul dintre ultimii mohicani rămași la lot din vremea "Nașului".

"A fost o idee a unui coleg, pe care am discutat-o și am dezvoltat-o pentru a ajunge la formula finală. Cred că am găsit varianta optimă de așa natură încât fiecare dintre cei care au luat parte la campanie să fie mulțumit de recompensă"
Răzvan Raț, căpitan România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
khal_37
khal_37  •  22 Martie 2016, 10:37

dragos grigore merita un 10 bani si nici o convocare la nationala. Singurul jucator roman care a fost notat cu nota 1 din istoria fotbalului european si care, dupa ce a fost dat afara de echipa ajunge in liga a 2-a din Qatar si este convocat constant de nea cashketa la nationala-i privata sustinuta din bani publici. O mizerie de jucator care nu ar avea ce cauta la nationala daca nu ar exista interesele meschine ale conducatorilor din fotbalul romanesc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează