FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Secrete din vestiarul echipei naționale: „Am fost amatori! Am făcut petreceri la Mondial, nu era normal”

Echipa României în meciul cu Argentina // foto: Imago Images
Echipa României în meciul cu Argentina // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 decembrie 2021 13:20 / Actualizat vineri, 24 decembrie 2021 13:31

Gabi Balint (58 de ani) a câștigat cu Steaua, Cupa Campionilor Europeni, dar a scris istorie și în tricoul echipei naționale. Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, fostul mare atacant a făcut o recapitulare a carierei sub tricolor și a scos în față episoade neștiute până în acest moment.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Balint a fost difuzată pentru prima dată în august 2020

„Eu îmi aduc multe lucruri aminte din cariera mea, chiar și supărarea pe care am avut-o la primul meci, când n-am jucat cu URSS la Mondialul din 1990. Consider că trebuia să joc, chiar și domnul Ienei mi-a zis când am plecat spre stadion: 

«Vezi că joci, te pregătești, te concentrezi». Și la ședința de la stadion, după ce-am ieșit pe teren să vedem gazonul, domnul Ienei a anunțat formația cu Răducioiu. În momentul ăla am vrut să mă ridic și să-i spun: «Nea Imi, stați puțin că ați greșit! Eu trebuie să fiu?». Am tăcut...„ a povestit Balint.

Gabi Balint: „Impresarii aveau o influență asupra echipei”

Întrebat dacă știe ce s-a întâmplat de la plecarea la hotel până la ședință, Balint a răspuns direct: „Știu ce s-a întâmplat, nu vreau să discut despre asta. Nu sunt lucruri prea plăcute, asta e, a fost. Au trecut. Poate că așa a fost să fie, poate așa trebuie să fie. Nu discut... 

Eu întotdeauna am crezut în destin și dacă așa a fost să fie. Poate jucam prost cu URSS și după nu mai jucam cu Argentina titular, să marchez gol. Eram trei atacanți buni atunci. Mai era și Cămătaru, care nici n-a apucat să joace la acel Mondial”.

Totuși fostul atacant a atins subiectul pe care n-a vrut să-l detalieze: „Impresarii aveau o influență asupra echipei. În plus, era perioada de început când noi eram amatori. Erau o sută de mii de impresari pe lângă noi, deja vedeam contracte, eram cu gândul în altă parte și am pierdut concentrarea. Oricum, am fost amatori...”.

Balint a continuat și și-a explicat afirmația, oferind exemplu ce s-a întâmplat la Mondialul din 1990. „După meciul cu Argentina, am făcut petreceri pe acolo, ceea ce nu era normal să facă un jucător profesionist. Dar noi eram prima oară la un Campionat Mondial, abia ieșiți în lume. Noi din cauza asta n-am mers mai departe la acel Mondial” a mai spus acesta.

Rezultatele României la Mondialul din 1990:

  • GRUPE: Uniunea Sovietică - România 0-2 (Lăcătuș 41, 55 - pen.)
  • GRUPE: Camerun - România 2-1 (Milla 76, 86 / Balint 88)
  • GRUPE: Argentina - România 1-1 (Monzon 62 / Balint 68)
  • OPTIMI: Irlanda - România 0-0, 5-4 după penalty-uri (Pentru noi au înscris Hagi, Lupu, Rotariu și Lupescu, dar a ratat Timofte)

CITEȘTE ȘI:

Patronul din Liga 1 care nici nu vrea să audă de Mutu la națională: „Încă o petardă. Trebuie să fie la munca de jos!”

EXCLUSIV „Becali a vrut să-i dea viteză” » Cele două echipe la care ar putea ajunge Budescu: „E adulat acolo”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (6)
poli_4_ever
poli_4_ever  •  25 Decembrie 2021, 13:56
Postat de ionescugeorge77 pe 25 Decembrie 2021, 12:01

...asa eram de buni ca ne a batut camerunul...

Echipa aia a Camerunului era cu adevarat buna, au invins si Argentina lui Maradona, cu Maradona pe teren. Iar Argentina era campioana mondiala si a ajuns si in 90 in finala. Camerun 90 ne-ar da 5 boabe daca ar intalni actuala echipa a Romaniei si daca si-ar pune mintea

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  25 Decembrie 2021, 12:01

...asa eram de buni ca ne a batut camerunul...

maistorkokir
maistorkokir  •  24 Decembrie 2021, 21:21

Pai asa erau vremurile, mai toate echipele erau cel putin pe jumate amatoare in 1990. Atacantii Romaniei erau Lacatus, Balint, Raducioiu, Ilie Dumitrescu si Camataru. Primii doi erau cei mai buni dar si Raducioiu era pe val, tanar de perspectiva. Ilie era prea crud pt nationala la acel moment, a jucat destul de putin. Camataru era trecut de 30 de ani, nu doar ca n-a jucat, insa a fost pe lista rezervelor doar cu Irlanda, cand Balint si Raducioiu au fost titulari si Lacatus suspendat. Are dreptate Balint, dupa calificarea cu Argentina, noi am avut 3 zile in plus de odihna fata de Irlanda, ar fi trebuit sa-i batem fara emotii la Genoa, plus ca noi chiar aveam jucatori mai buni. Dar cum zice Balint, daca noptile alea in plus au fost pt bairam, normal ca n-am mai avut sanse.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează