FOTBAL  »  NATIONALA  »  TRAGERE LA SORȚI

Islanda - România la baraj pentru EURO 2020 // În finală, înfruntăm Ungaria sau Bulgaria în deplasare

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 noiembrie 2019 14:00

BARAJ EURO 2020. România și-a aflat prima adversară din barajul pentru Liga Națiunilor. Vom înfrunta Islanda, în deplasare, pe 26 martie 2020! Adversara din finală se va alege dintre Bulgaria și Ungaria. 

În cazul în care „tricolorii” vor reuși să elimine Islanda, vom juca finala cu învingătoarea din Bulgaria-Ungaria, în deplasare!

În istoricul meciurilor directe, România a înfruntat Islanda de doar două ori, în perioada în care reprezentativa nordică nu era la fel de periculoasă precum în prezent. I-am învins pe islandezi pe 9 octombrie 1996, 4-0, și pe 10 septembrie 1997, cu același scor. 

AGRESIVITATEA NU MAI AJUTĂ LA FEL DE MULT

Marea revelație a ultimilor ani în Europa, calificată în premieră la CE 2016 și la CM 2018, Islanda trece printr-o perioadă mai puțin inspirată. 

Într-o grupă dificilă, a încheiat pe locul 3, după Franța și Turcia. Deși a fost mai bună ca Turcia în confruntările directe: 2-1 acasă și 0-0 în deplasare. Jocul de luptă, extrem de agresiv, nu a mai ajutat la fel de mult selecționata pregătită de suedezul Erik Hamrén. 

Eșecurile suferite în fața campioanei mondiale Franța (0-4 și 0-1) și, mai ales, înfrângerea din Albania (2-4) i-au blocat calea deocamdată spre al doilea Euro consecutiv. Starul Gylfi Sigurðsson, mijlocașul lui Everton, continuă să fie liderul unei echipe periculoase la baraj.

ISLANDA - ROMANIA LA BARAJ EURO 2020

ECHIPĂ-TIP A ISLANDEI
Halldórsson - Pálsson, Árnason, R. Sigurðsson, Skúlason - Guðmundsson, Gunnarsson, B. Bjarnason, Traustason - G. Sigurðsson - Sigþórsson

Cum arată semifinalele play-off-ului Diviziei A cu România

Islanda - România
Bulgaria - Ungaria

35 de milioane de euroe nivelul la care transfermarkt îl evaluează pe Gylfi Sigurdsson, cel mai valoros fotbalist al Islandei, care evoluează la Everton

34,1 milioane de euroa fost cota cumulată a tuturor celor 11 jucători pe care România i-a folosit în echipa de start împotriva Suediei

26 martieanul viitor e ziua în care se vor disputa toate cele 8 semifinale din play-off-urile Ligii Națiunilor, iar cele 4 finale sunt programate pe 31 martie 2020

De 4 ani fără victorie care să conteze

România se va afla în fața unei provocări: să câștige în deplasare cu o națională care are în palmares o prezență la un turneu final de Campionat European. 

Ultima dată când "tricolorii" au câștigat pe terenul unei astfel de grupări a fost în septembrie 2015. În debutul preliminariilor pentru Euro 2016, România câștiga în Grecia, scor 1-0, selecționer la acel moment fiind Victor Pițurcă. 


De atunci, am mai evoluat pe terenul a 7 naționale care la momentul respectiv participaseră măcar o dată la un Euro sau un Mondial, dar nu am mai câștigat: Ungaria, Polonia, Danemarca, Spania, Serbia, Suedia și Norvegia. 

Citește și:

VIDEO EXCLUSIV Anamaria Prodan își cere soțul la națională: „Bă, voi sunteți nebuni? Reghecampf trebuie pus selecționer!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (139)
141365743797979
Robin Green  •  23 Noiembrie 2019, 07:18

Spania-romanika 5-0 Islanda nu e Spania... Islanda-romanica 3-0

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  22 Noiembrie 2019, 20:05
Postat de Dan Dumitrescu pe 22 Noiembrie 2019, 17:32

Sansa exista dar ar fi o nedreptate enorma ca Romania, o echipa mediocra, asa cum a rezultat din preliminarii, sa se califice in urma unui baraj. Nu avem ce cauta la acest european. Gustul amar lasat de jucatorii nostri, aflati la schimb de generatii, una mai slaba decat alta, nu poate fi uitat nici cu o calificare lucky looser. Sper sa pierdem si sa renastem schimband total sistemul bolnav care ne-a adus aici.

Si pe cine am nedreptati-ma rog- daca ne-am califica?Nu tot pe niste aia,la fel de prapaditi ca noi?Cine stabileste ce e drept sau nedrept pe teren?Raspuns:JOCUL!Si NOROCUL!Ca ...mingea e rotunda!Altfel,la ce bun sa mai participam!Cum s-a intamplat in 1960, cand cominternistii care erau la putere atunci-adica tot niste "europeni",dar de alta culoare-au hotarat ca Romania-care tot ca acum,se facea de ras luind bataie de la toti- sa nu participe la preliminariile pentru Campionatul Mondial din Chile!Si?

zorrozabal
zorrozabal  •  22 Noiembrie 2019, 19:52
Postat de Dan Pastrama pe 22 Noiembrie 2019, 16:26

asta da bulan, sa fii muci in preliminarii dar sa pici cu islanda si bulgaria/ungaria la baraj...pai daca nici dastia nu treci nu mai exista scuza inseamna ca suntem de urna 6 cu san marino si vatican

Sefule ia gandeste-te nitel!Romania- la tragerea la sorti-a pornit din urna a 4-a iar in preliminarii a pornit...tot cu sansa a 4-a!Spania e Spania,Suedia a fost sfertfinalista la ultimul Mondial,Norvegia are jucatori legitimati la Real Madrid si la Salzburg-golgheterul Champions league!Noi avem...marfa lui Becali si a lui Hagi!Deci am fost...in grafic!Noroc ca Contra la inceput, a bagat nitica viteza in ei si am obtinut punctaj in Liga Natiunilor!

Vezi toate comentariile (139)
Comentează