FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - PORTUGALIA 1-1 DP (ÎN TUR 0-0)

Barajul cu lacrimi » Naţionala feminină a pierdut dramatic decisivul cu Portugalia

Inepuizabilă, Alexandra Lunca a tras echipa după ea, dar România a ratat barajul
Inepuizabilă, Alexandra Lunca a tras echipa după ea, dar România a ratat barajul

Articol de - Publicat miercuri, 26 octombrie 2016 00:00

O asistenţă-record la Cluj. Echipa naţională feminină de fotbal a României e pentru prima dată în istorie la un baraj de calificare la un turneu final, acum pentru Euro 2017.

După 0-0 în Portugalia, cu un penalty lusitan unde am avut noroc cu bara şi cu Părăluţă, elevele lui Mirel Albon pornesc favorite. Încep timid, domină, dar fără mari ocazii. Mendes a semnat-o pe cea mai mare a primei reprize, dar "călcâiul" ei e dezamorsat de Părăluţă.

Dramatism şi cursele lui Lunca

În partea a doua, "tricolorele" ies mai decise. Lunca sprintează la infinit, zici că e copia lui Adi Popa. Trage! Morais respinge. Voicu reia spre poartă, portăriţa Portugaliei reţine cu mari emoţii.

De pe margine, Albon face semne largi: "Atacaţi! Atacaţi!". Minutele de prelungiriale timpului regulamentar. Dramatism. Aceeaşi Lunca nimereşte "transversala", iar Olar blochează o minge pe care scria gol.

E tot 0-0 şi se intră în reprizele de prelungiri. Părăluţă scoate se sub bară şutul lui Neto. La fel şi Morais la execuţia lui Botan. Din nefericire, Portugalia deschide scorul prin Norton (105): 0-1!

E gata?! Blestemul barajului le loveşte şi pe fete. Îţi aminteşti de Slovenia, de Grecia. România tresare şi Rus (111) egalează cu un şurub-voleu, din mijlocul careului.

Atacăm, dar haotic. Părăluţă ne mai scoate o dată, singură cu Norton. Păcat că ea nu poate să şi marcheze. Finalul e plin de lacrimi. Ale noastre despre tristeţe, ale lor despre o primă calificare la un turneu final, după alte două baraje pierdute.

"E o doză de frustrare, fetele au fost neînvinse, dar au pierdut barajul. A fost un joc deschis, parcă nu s-a jucat la rezultat. Nu am ce să le reproşez jucătoarelor, unele au intrat pe teren chiar şi cu traumatisme. Cred că echipa asta are viitor"
Mirel Albon, selecţioner România

7.110spectatori au fost prezenţi aseară la partida cu Portugalia, record de asistenţă pentru un meci de fotbal feminin disputat în ţara noastră

România - Portugalia 1-1 (0-0, 0-0)

Au marcat: Rus (111) / Norton (105)

România: Părăluță - O. Oprea, Havriștiuc, Ficzay, Fl. Olar (cpt.) - Vătafu, Bortan - Giurgiu (85 Rus), Voicu, Lunca - Ciolacu (70 Bâtea; 110 Sârghe) Antrenor: Mirel Albon
Rezerve: R. Oprea, Tărășilă, Gorea, Goder

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
adicn
adicn  •  26 Octombrie 2016, 09:49

Oricum, meritati felicitate! Mult noroc pe viitor.

arsenie_b
arsenie_b  •  26 Octombrie 2016, 09:45

Cam grasute romancele... pentru niste sportive. Daca era macelareasa la Cora, avea fizic ok..

cpt.ahab
cpt.ahab  •  26 Octombrie 2016, 09:21

Cine-i flacaul cu numarul 14?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează