FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEBUT

Barcelona, mesaj pentru Enes Sali, după debutul în naționala României: „Ce mândrie”

Enes Sali, în prim-plan / Sursă foto: Imago Images +44   FOTO
Enes Sali, în prim-plan / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 16 noiembrie 2021 23:23 / Actualizat marti, 16 noiembrie 2021 23:23

Reprezentanții celor de la Barcelona i-au transmis un mesaj lui Enes Sali, la două zile după debutul puștiului de 15 ani în naționala României. 

Prin intermediul paginii oficiale de Twitter, catalanii l-au felicitat pe Enes Sali: „Ce mândrie!”, au scris aceștia. Enes Sali a făcut parte din La Masia, puștiul ajungând la celebr academie a Barcelonei în urma unui trial pe care gruparea blaugrana l-a efectuat în Canada.

Am rămas cu ceva: Enes Sali, cel mai tânăr internațional al lumii în meciuri oficiale
RECORD
Am rămas cu ceva: Enes Sali, cel mai tânăr internațional al lumii în meciuri oficiale

De ce n-a rămas Enes Sali la Barcelona

Engi Sali, tatăl lui Enes Sali, a povestit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor cum a ajuns fiul său la juniorii Barcelonei.

„În 2015, Barcelona avea un trial în Canada. A luat 3 copii. Unul de 2004, unul 2005 și Enes de 2006. Acolo am realizat ce înseamnă La Masia. Pe Enes îl țineau într-o altă școală, iar în La Masia a ajuns abia în 2016, în probe. 

Atunci i-am zis: "Tati, dacă și aici faci față, înseamnă că ești foarte talentat". A făcut față cu brio! Am adus toate actele, apoi a urmat un "dans". A trebuit să așteptăm foarte mult, s-a și amânat de câteva ori. Am așteptat cam 2 ani după "paper work". 

Nici măcar nu se putea antrena cu La Masia. Și apoi ne-a anunțat că mai e nevoie de un an. Mi s-au tăiat picioarele. Am spus stop! Până la urmă, pentru noi a fost suficient faptul că Barcelona îl vrea.

După Barcelona ne-am întors în Canada. Am dat telefon la Academia Hagi, am trimis chiar și video-uri și am venit cu avionul imediat. Mi s-a dat o încredere uriașă! Nu mă așteptam la un sistem atât de sănătos cum e la Hagi.

Enes Sali, cel mai tânăr internațional al lumii în meciuri oficiale

Enes Sali a debutat la națională la 15 ani și 264 de zile, la 2-0 cu Liechtenstein. Oficial, Martin Odegaard a jucat prima oară pentru Norvegia la 15 ani și 300 de zile.

Enes Sali nu a fost folosit deloc împotriva Islandei, la 15 ani și 261 de zile, dar a intrat în minutul 82 la 2-0 cu Liechtenstein.

Liechtenstein - România, preliminarii CM 2022 
(foto: Raed Krishan/GSP)
Liechtenstein - România, preliminarii CM 2022 
(foto: Raed Krishan/GSP)
Liechtenstein - România, preliminarii CM 2022 
(foto: Raed Krishan/GSP)
Liechtenstein - România, preliminarii CM 2022 
(foto: Raed Krishan/GSP)
Liechtenstein - România, preliminarii CM 2022 
(foto: Raed Krishan/GSP)
+40 FOTO

La 15 ani și 264 de zile, mijlocașul de la Farul este cel mai tânăr internațional al lumii fotbalului într-un meci oficial. L-a depășit pe Martin Odegaard. Norvegianul jucase întâia oară la națională la 15 ani și 254 de zile, însă într-un amical. Oficial, a purtat în premieră tricoul roșu al selecționatei la 15 ani și 300 de zile.

Enes Sali, încă trei selecții pentru a rămâne la „tricolori” 

Prezența lui pe teren, duminică, la Vaduz nu garantează că va avea o carieră la „tricolori”. Născut în Canada și având origine turcă, Enes e curtat de ambele țări și încă poate juca pentru altă națională. Vom fi siguri că rămâne la noi doar când va strânge minimum patru selecții.

VIDEO Mirel Rădoi, despre convocarea lui Sali: „Nimeni nu a avut așa un impact la vârsta lui”

Citește și alte știri de actualitate:

Am rămas cu ceva: Enes Sali, cel mai tânăr internațional al lumii în meciuri oficiale

Enes Sali a devenit cel mai tânăr „tricolor” din istorie!: „O onoare să debutez în tricoul naționalei”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
gago747
gago747  •  17 Noiembrie 2021, 11:53

Mare realizare, ce să zic, să aibă un om într-o națională de gloabe fără mîndrie.

21lva
21lva  •  17 Noiembrie 2021, 10:38

Prietene *** ***, de unde ai aflat tu că băiatul a fost în La Masia? Nu vezi că scrie Barça Escola? Nu vezi că ta-su zice că nici măcar nu se putea antrena cu La Masia?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fuller
fuller  •  17 Noiembrie 2021, 09:36

Pana una alta, Canada are inca sanse sa se califice la cupa mondiala, pe cand pentru noi e un vis care s-a indepartat de multi ani, si va ramane departe atata timp cat mocirla fotbalului romanesc nu e asanata. Ca sa vedem ce inseamna un program de dezvoltare sportiva programat, e suficient sa ne uitam cum a devenit Canada o forta in tenis in ultimii ani. Acum 10ani era la zero. Asta inseamna profesionalism. Sper sa faca la fel in fotbal (in cel feminin sant deja foarte sus)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează