FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA

Atenție, tricolori! Belarus are selecționer nou, în foame mare de victorii + Lotul pentru meciul cu România

Carlos ALos Ferrer, selecționrul naționalei de fotbal a Belarusului FOTO: ABFF
Carlos ALos Ferrer, selecționrul naționalei de fotbal a Belarusului FOTO: ABFF

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2023 21:14 / Actualizat sambata, 07 octombrie 2023 23:09

Naționala României întâlnește joi,12 octombrie, reprezentativa Belarusului, în runda a 7-a din grupa I a preliminariilor Euro 2024. Partida are loc la Budapesta, fără spectatori, pe stadionul "Szusza Ferenc", fieful celor de la Ujpest FC. Aflați pe locul 2 în grupă, "tricolorii" au ca obiectiv victoria.

  • Belarus - România va avea loc pe 12 octombrie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1. 
  • România - Andorra se joacă pe 15 octombrie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

Adversarul este mult schimbat față de meciul tur, scor 2-1 pentru România, la 28 martie, pe Arena Națională.

Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru Belarus și Andorra! Ce schimbări a făcut selecționerul
PRELIMINARII EURO 2024
Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru Belarus și Andorra! Ce schimbări a făcut selecționerul

Spaniolul Carlos Alós Ferrer este noul selecționer al Belarusului

În primul rând, Belarus are un nou selecționer. Georgi Kondratjev (63 de ani) a fost înlocuit în luna august de spaniolul Carlos Alós Ferrer (48 de ani), care a avut un debut neconcludent, în septembrie: 0-0 cu Andorra și 0-1 cu Israel, ambele meciuri disputate în deplasare.

„Aripile albe”, cum sunt porecliți fotbaliștii din naționala Belarusului, au pierdut dramatic la Tel Aviv, în prelungiri, gol Kanichowsky (90+3). De disperare, selecționerul Carlos Alos a căzut în genunchi la marginea terenului.

Atenție, tricolori! Belarus are selecționer nou, în foame mare de victorii + Lotul pentru meciul cu România
Selecționerul Belarusului, Carlos Alos, a căzut în genunchi după înfrângerea suferită în Israel / captură video

Carlos Alós nu a mai câștigat un meci din 27 februarie 2021

Tehnicianul iberic are foame mare de victorii. Carlos Alós nu a mai câștigat un meci din 27 februarie 2021, de când era pe banca formației cipriote Enosis Neon Paralimni. De atunci, a mai avut 12 partidei: 3 cu Paralimni, toate pierdute, 7 cu naționala Rwandei (4 egaluri, 3 înfrângeri) și două cu Belarus (un egal și o înfrângere).

Carlos Alós, fost portar la echipe de amatori, este un adevărat globe-trotter. Acesta și-a început cariera la echipe de tineret regionale din Spania. Din 2010, el a mai lucrat în Hong Kong, Polonia, Kazahstan, Maroc, Qatar, Cipru și Rwanda.

El a preluat naționala din Belarus imediat după ce a demisionat din postul de selecționer al Rwandei, pentru că a ratat calificarea la Cupa Africii, în urma înfrângerii, scor 0-2, în fața Mozambicului.

Cea mai importantă performanță din carieră a realizat-o la Kairat Almaty, echipă cu care a cucerit Cupa Kazahstanului, în 2017.

Carlos Alós, născut în Tortosa, Catalonia, este al doilea selecționer străin din istoria naționalei Belarus, după germanul Bernd Stange (2007-2011).

15.000 euroeste salariul lunar plătit de ABFF selecționerului Carlos Alos Ferrer

Belarus mai are în lot doar 9 jucători care au fost la meciul tur cu România, de la București

Selecționerul spaniol a venit cu un suflu nou. A renunțat la câțiva jucători cu nume în Belarus, precum Pavel Savitsky (Neman Grodno), Vitaliy Lisakovich (Rubin Kazan) sau Yuriy Kovalev (FK Orenburg), și a convocat mai multe nume noi. 

Trei sunt debutanți: Egor Karpitskiy (KS Samara / Rusia), Dmitriy Borodin (Kaysar / Kazahstan) și portarul Konstantin Rudenok (Neman Grodno), chemat în locul titularului Plotnikov, accidentat.

Doar nouă jucători care au fost la partida de la București se mai regăsesc în lotul convocat acum de Carlos Alos pentru partida cu România, de la Budapesta.

Carlos Alos l-a reactivat pe fundașul central Aleksandr Pavlovets, care joacă în Grecia, la PAS Lamia.

Lotul Belarusului pentru meciul cu România

  • Portari: Sergey Ignatovich (Shakhtar Soligorsk), Andrey Kudravets (BATE Borisov), Konstantin Rudenok (Neman Grodno)
  • Fundași: Denis Polyakov (Hapoel Haifa / Israel), Serghei Politevich (Dinamo Minsk), Kirill Pechenin (Orenburg / Rusia), Roman Yuzepchuk (Torpedo Moscova / Rusia), Vladislav Malkevich (Ural / Rusia), Zakhar Volkov (Khimki, Rusia), Aleksandr Pavlovets (Lamia / Grecia), Sergey Karpovich, Egor Parkhomenko (ambii de la Neman Grodno)
  • Mijlocași: Max Ebong (Astana / Kazahstan), Nikita Korzun (Shakhtar Soligorsk), Valeriy Gromyko (Torpedo Moscova / Rusia), Valeriy Bocherov (BATE Borisov), Kirill Kaplenko (Orenburg / Rusia), Dmitri Borodin (Kaysar / Kazahstan), Vladislav Klimovich (Diosgyor / Ungaria)
  • Atacanți: Ivan Bakhar, Vladislav Morozov (ambii de la Dinamo Minsk), Dmitriy Antilevskiy, Artem Kontsevoy (ambii BATE Borisov), Egor Karpitskiy (KS Samara / Rusia)

Citește și alte articole:

Discursul lui Edi Iordănescu, înaintea „dublei” din preliminarii: „În selecție, respectăm principiile care ne-au confirmat performanța” + avertizează: „Nu cumva să ne iluzionăm”

Marius Lăcătuș, ferm înainte de meciurile naționalei cu Belarus și Andorra: „Dacă nu câștigăm, nici nu avem voie să ne gândim la Campionatul European”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează