FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Bogdan Lobonț are încredere în portarii naționalei României: „Stăm bine pe acea poziție. Toți trei trec printr-o perioadă bună”

Bogdan Lobonț foto: Arhiva GSP
Bogdan Lobonț foto: Arhiva GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 22 septembrie 2022 15:45 / Actualizat joi, 22 septembrie 2022 16:45

Bogdan Lobonț (44 de ani) i-a analizat pe cei 3 portari selecționați de Edi Iordănescu în meciurile cu Finlanda și Bosnia Herțegovina.

Bogdan Lobonț a ținut să-i laude pe Horațiu Moldovan, Ștefan Târnovanu și Ionuț Radu. Acesta crede că România nu va avea probleme între buturi.

Edi Iordănescu a decis cine va fi portarul titular în meciul Finlanda - România
ROMÂNIA
Edi Iordănescu a decis cine va fi portarul titular în meciul Finlanda - România

Bogdan Lobonț: „Toți portarii naționalei trec printr-o perioadă bună”

„Sunt convins că toți trei se vor achita de sarcini, pentru că trec printr-o perioadă bună. Ionuț Radu a început să joace odată cu transferul la Cremonese. Horațiu Moldovan confirmă evoluțiile din sezonul trecut la Rapid, Târnovanu e și el pe un drum bun și crește de la meci la meci. În poartă stăm bine indiferent cine joacă. Toți trei au calitate”, a spus Bogdan Lobonț pentru Fanatik. 

De asemenea, fostul selecționer de la U20 a ținut să analizeze evoluțiile lui Ionuț Radu în Serie A.

„Ionuț Radu a avut perioada de la Inter și era greu să joace în fața lui Handanovic. Radu a făcut câteva greșeli, dar ca portar ești foarte expus. Eu știu ce înseamnă să fii titular în Serie A. E un băiat puternic și trece ușor peste asta. Are toate calitățile de care are nevoie un portar, dar trebuie să lucreze mai mult să și le dezvolte”, a mai adăugat Bogdan Lobonț.

Premieră după 32 de ani în Finlanda- România

România va avea un portar debutant la un joc oficial după 32 de ani, în cadrul unui meci oficial. Ultima dată când naționala s-a aflat în această situație a fost în preliminariile CE '92, când Mircea Rădulescu îl titulariza pe Florin Prunea în România- San Marino 6-0.

Înaintea lui Prunea, doar Rică Răducanu, dintre marii portari ai țării, și-a mai început cariera la prima reprezentativă ca titular la un joc cu încărcătură, la România - Italia 0-1, din preliminariile CE '68.

Citește și alte articole:

Ultimele detalii despre Nicolae Stanciu și Deian Sorescu » Ce se întâmplă cu cei doi, cu o zi înainte de meciul Finlanda - România

„Nu prea mai avem ce să evaluăm” » Din Helsinki, Stoichiță anunță viitorul lui Edi Iordănescu

Playtech: ŢINUTA ŞOC cu care Gabriela Oţil şi-a uimit fanii! S-a văzut tot, puţini au apreciat detaliul. FOTO!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează