FOTBAL  »  NATIONALA  »  U20

OFICIAL Bogdan Lobonț e selecționerul României U20: „Vom scoate maximum din potențialul echipei”

Bogdan Lobonț, noul selecționer al echipei naționale U20 a României // foto: Imago
Bogdan Lobonț, noul selecționer al echipei naționale U20 a României // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 10 august 2021 18:44 / Actualizat marti, 10 august 2021 19:09

Bogdan Lobonț (43 de ani) este primul selecționer al echipei naționale U20 a României.

Luni, 9 august, FRF a anunțat primul selecționer al naționalei U21 a României, în persoana lui Florin Bratu. La o zi după, Federația a comunicat și numele noului - și primului, totodată - selecționer al naționalei U20.

Bogdan Lobonț, primul selecționer al echipei naționale U20 a României

Este vorba despre fostul portar Bogdan Lobonț, care va fi prezentat miercuri, 11 august, într-o conferință găzduită la Casa Fotbalului începând cu ora 12:00.

„Sunt bucuros și emoționat în același timp de alegerea făcută. Am același sentiment pe care l-am avut atunci când am fost convocat pentru prima dată la echipa națională. Aștept cu nerăbdare prima acțiune, cea din septembrie, ca să ne cunoaștem. Sunt convins că împreună reușim să scoatem maximum din potențialul echipei, atât din jucători, cât și din stafful tehnic”, a declarat Lobonț pentru frf.ro.

În scurta sa carieră de antrenor, Bogdan Lobonț a antrenat-o pe U Cluj (sezonul 2018/2019) și a activat pentru puțin timp în staff-ul lui Cosmin Contra de la prima reprezentativă a României. Lobonț a activat și ca scouter la AS Roma, clubul de la care s-a retras din activitatea de fotbalist.

Ca jucător, fostul portar a avut un CV bogat, cu echipe importante, precum Rapid, Ajax, Dinamo, Fiorentina și AS Roma, dar și 85 de meciuri pentru echipa națională a României.

Echipa națională U20 a României, înființată în 2020

Echipa națională U20 a României este recent înființată, în noiembrie 2020, în urma deciziei Comitetului Executiv al FRF de atunci. În această toamnă, selecționata condusă de Lobonț are programate 6 meciuri amicale, cu Portugalia (2 septembrie), Anglia (6 septembrie), Republica Cehă (7 octombrie), Germania (11 octombrie), Polonia (11 noiembrie) și Italia (15 noiembrie).

Mai multe știri despre echipele naționale ale României:

Florin Bratu, prezentat oficial la România U21: „Să-i depășesc pe Rădoi și Mutu!”

Mutarea anunțată de GSP încă din iunie a fost oficializată astăzi » Unde se văd meciurile „naționalei” în următorii 4 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
sibelius
sibelius  •  11 August 2021, 09:29
Postat de Dragos Moldoveanu pe 11 August 2021, 08:41

Orice antrenor (cu licenta Pro sau nu) dar neaparat fara rezultate e foarte bun pentru nationalele Romaniei! Radoi, Mutu, Bratu acum Lobont nu au avut rezultate la echipele pe care le-au antrenat... Hai la nationale sa ratam calificari! Huo FRF!

Lasa ca ai "antrenori cu nume" gen Sumudica la CFR care nu iese din careu 70 de minute/90.

10214945444664685
Dragos Moldoveanu  •  11 August 2021, 08:41

Orice antrenor (cu licenta Pro sau nu) dar neaparat fara rezultate e foarte bun pentru nationalele Romaniei! Radoi, Mutu, Bratu acum Lobont nu au avut rezultate la echipele pe care le-au antrenat... Hai la nationale sa ratam calificari! Huo FRF!

portardelegenda
portardelegenda  •  11 August 2021, 07:26

Continua tactica de atragere a fraierilor cu nume ,branduri grele momite cu posturi cu vizibilitate, alibiul perfect pențru burleanu et comp. Nimic de profunzime totul de spoiala pentru a lua ochii votacilor.Vai si amar

Vezi toate comentariile (27)
Comentează
Close