FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Bogdan Stelea, dezvăluire despre meciul de coșmar cu Suedia: „Nu mă așteptam să mă bage. Mă simțeam aiurea, mă învinuiam pe mine”

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 octombrie 2021 17:26 / Actualizat sambata, 02 octombrie 2021 17:58

Au trecut 27 de ani de la meciul de coșmar pe care România l-a jucat cu Suedia, la Campionatul Mondial din Statele Unite. Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Bogdan Stelea, cel care n-a fost folosit de Anghel Iordănescu în acel meci, a vorbit despre acel joc. Despre presiune, despre superstiții, dar și despre eventualele discuții pe care le-a avut cu selecționerul primei reprezentative.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- La capitolul națională nu pot să nu te întreb de meciul cu Suedia din '94.

- Dacă n-am reconstituit meciul ăla, că la un moment dat o să se întâmple exact ce ne dorim noi! Ha, ha, ha!

- Te așteptai să joci în meciul ăla?

- Nu știu... Nu mă așteptam să mă bage, chiar dacă la un moment mi-aș fi dorit. Și-am și avut un impuls să mă duc să-i spun lui Iordănescu să mă bage să apăr eu. Mai ales că eu aveam niște superstiții, niște lucrurile care se întâmplaseră anterior.

- Adică?

- Eu fiind rezervă cu Prunea mai pierdusem la 11 metri campionatul național de juniori, se mai întâmplaseră niște chestii din astea! Și le vedeam la fel şi la meciul ăla. Oricum, eram așa de nervos atunci pentru că nu mai apărasem după meciul cu Elveția. Eram în atmosferă, dar mă simțeam aiurea... Mă învinuiam pe mine după acel 4-1 cu Elveția. Mi-am dat seama că am o vină mare din moment ce am fost schimbat.

- Dar Iordănescu nu ți-a zis nimic?

- Ce să-mi mai zică? Nu a fost mulțumit de ce s-a întâmplat și a considerat că am greșit la destul de multe goluri...

- Despre meciul cu Suedia ți-a zis ceva?

- Nimic.

- Nici altă dată nu ai pornit o discuție?

- Despre meciul ăla niciodată. Și nici nu văd ce-ar mai fi fost de vorbit. Ce să mai vorbim? Au fost niște hotărâri pe care dânsul le-a luat, a avut motivele dânsului, asta e. Nu văd ce-ar mai fi fost de vorbit.

- Ai lucrat cu Iordănescu, dar și Lucescu. Încerci o comparație?

- Nu pot să încerc paralele între Lucescu și Iordănescu pentru că aș fi subiectiv. Cum să fac o paralelă între omul care m-a promovat și și-a asumat o mulțime de riscuri ca să mă promoveze? Eu eram un nimeni când m-a promovat în prima divizie, nici la tineret nu apăram fiindcă eu eram mereu rezervă. Lui Lucescu i-a plăcut cum eram, cum mă antrenam și cum eram la fiecare antrenament. După ce-am jucat și m-a debutat în '86 m-au împrumutat la Iași unde am stat vreo șase luni. Acceptam chiar și Divizia B sau C numai să joc.

- Și ce s-a întâmplat?

- Mi-aduc aminte că atunci a venit Costică Anghelache și mi-a zis să stau la Dinamo că sunt al doilea portar, al treilea, să mă bat și să ajung să fiu titular. Eu nu mă așteptam. Am jucat vreo șapte meciuri, dar din 1988 am fost titular încă din vară. Lucescu ținea la toți, dar avea o simpatie față de Răducioiu și Lupu. Avea slăbiciuni pentru unii dintre noi, dar diferențele nu erau foarte mari. Eram toți tineri, el ne promovase, ținea la noi și își doream să fim la un nivel foarte bun. Avea încredere în noi.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Vasile Șiman a răbufnit în studioul GSP: „Jucători plătiți cu 30.000 de euro pe lună?! Ne batem joc de banii publici!”

EXCLUSIV Dumitru Dragomir, dezvăluiri din arestul la Rahova: „Am fost la «Beciul Domnesc»! Erau peste 3 milioane de dolari”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1051370944892193
Petru Iustin  •  03 Octombrie 2021, 00:41

Cred ca Stelea ii rupea cocoasa lui Kenneth Anderson

Vezi toate comentariile (1)
Comentează